Arabisch geïnspireerde recepten.

Arabisch geïnspireerde recepten. De Arabische keuken is een keuken waar ik nog niet zo heel erg bekend mee bent. Maar doordat ik een aantal keer heb mogen proeven van de Arabische keuken wilde ik deze keuken beter leren kennen. De Arabische keuken is net zo divers als de landen. En net als in de Europese keuken heeft ook hier elk land zijn specialiteiten.

Arabisch geïnspireerde recepten. BMelloW.NL

Vandaag laat geef ik je twee gerechten die prima samen gaan. Al is de Cous cous meer geïnspireerd op de Turkse keuken dan de Arabische. Wil je de cous cous meer maken volgens de Arabische wijzen, voeg er dan wat rozijntjes aan toe. Persoonlijk vind ik het dan te zoet worden. Ik ben daar niet zo van, maar dat is meer een kwestie van smaak.

Cous cous

Er zijn zo ontzettend veel verschillende recepten van cous cous. Ik moet hier echt nog mijn weg in vinden. Uitzoeken welke ik echt lekker vind. Die van mijn buurvrouw is om te smullen. Maar helaas lukt het mij echt niet op dat zo te krijgen. Gelukkig is ze zo lief om mij zo nu en dan wat lekkers uit de Turkse keuken te brengen. Haar cous cous is dan ook de inspiratie geweest van mijn cous cous recept.

Door de cous cous doe ik ook regelmatig kokererwten. Ze zijn niet alleen erg gezond ook nog eens heel erg lekker. Al denkt mijn jongste zoon over dat laatste anders. Maar ook dit gaat er steeds makkelijker in bij hem.

Lees ook eens: Bah! Groenten. Tips en trucjes om je kind groenten te laten eten.

Cous cous een heerlijke frisse salade uit de mediterraanse keuken. En zo simpel om te maken. Arabisch geïnspireerde recepten. BMellow

kip

De kip vond ik ooit in een boekje. Schuurde ik uit, om ooit uit te proberen. Alleen heb ik al gaande wat aanpassingen gemaakt. Ik geef eerlijk toe ik eet geen kip. Maar mijn gezin wel. Zij smullen er dan ook graag van. Door dat de Sinaasappels krijgt het een heerlijk zoete Mediterraanse smaak. Sinaasappelen is wel iets waar ze in de Arabische keuken vaker mee koken. Voor zover ik me er in hebt verdiept.

Iets wat ik ben vergeten te schrijven in het heerlijke recept is het volgende. Het is raadzaam om de kip minimaal een uur voor het bakken uit de koelkast te halen. Als de kip op kamer temperatuur is gaart het straks in de oven makkelijker. Het helpt te voorkomen dat de buitenkant al gaar is en de binnenkant nog koud en rouw is.

Arabische kip met Sinaasappel. Arabisch geïnspireerde recepten. BMelloW.nl

Arabisch geïnspireerde recepten.

Wil je er nog groenten bij maken. Gewoon omdat het naast gezond ook nog erg lekker is dan vind ik de volgende simpele gerecht er prima bij passen.

Gegrilde aubergines

  • Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
  • Verwarm een grillpan.
  • Besprenkel de aubergine plakken met olie en een snufje zout en peper. Gril de aubergine plakken om en om in circa 5 minuten gaar.
  • Vind je courgette lekkerder? Dan kan je het bovenstaande ook met courgette maken.

Geroosterde pompoen met tabouleh is ook een heerlijk recept voor er bij. Ga voor het recept naar liefde voor lekkers.

Arabisch geïnspireerde recepten. Wat vind je van de gerechten? Is het iets wat jij zelf zal gaan uitproberen? Of heb jij misschien nog een heerlijke variatie tip voor mij. Ik hoor graag jouw mening.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

 

 

 

 

Leuk om te lezen:

6 Responses to “Arabisch geïnspireerde recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge