6 In recepten

Bananenbrood met crème fraîche.

ananenbrood met creme fraiche BMelloW.nl.

Bananenbrood ik had het al zo vaak voorbij zien komen maar nog nooit zelf gemaakt. In veel bananenbrood recepten zitten noten. En dat is net het geen wat bij mij thuis niet iedereen zo lekker vind. Om die redenen bleef bananenbrood een niet gemaakt recept. Totdat ik dit recept tegen kwam. Bananenbrood met crème fraîche.

Tweede Paasdag had ik na een tijd weer eens de tijd om uitgebreid in de keuken te staan. En dus om weer wat nieuwe recepten uit te proberen. Koken vind ik namelijk alleen leuk als ik er echt de tijd voor kan nemen. Meerdere lekkere gerechten bij elkaar. Als Indo ben ik de Indische rijsttafels gewend. Ik vind het dan ook het gezelligst als er een tafel vol met verschillende gerechten staat.

Zo kwam ik tot het besluit om dit recept  te maken. Het is een recept wat ik al een tijd wil maken. Ik vergat het steeds om het te maken. Nu had ik de tijd en een excuus om het te maken.  Het recept maken voor bij het Paasontbijt. Het was een welkome afwisseling tijdens het Paasontbijt.

Bananenbrood.

Deze bananenbrood is ideaal voor iedereen met een noten allergie zoals ik. ( Al kan ik wel tegen de meesten noten)

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 180°C. Vet de cakevorm in en bekleed het met bakpapier.
  • Zeef in een grote kom de bloem, kaneel, bakpoeder met een beetje zout.
  • Prak de bananen.
  • Meng de boter en suiker in de keukenmachine tot het bijna een glad mengsel is.
  • Laat de keukenmachine draaien en voeg de crème fraîche en eieren er een voor aan toe.
  • Dit  mengsel voeg je bij het bloem.
  • As dit allemaal goed gemengd is, kunnen de bananen er aan toe gevoegd worden.
  • Plaats nu het mengsel in de cakevorm en plaats het in de oven.
  • Bak het in ongeveer een uur gaar.
  • Controleer na ongeveer 50 minuten of het gaar is.
  • Laat het bananenbrood minstens 30 minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.

Tip:

  • Ik heb zelf geen keukenmachine. Je kan ook alles met de hand kneden. Houd dan de zelfde volgorde aan. Maar kneed alles met de hand in plaats van met een machine.
  • O ja nog even 1 ding er staat 300 gram bananen. Voor als je je afvraagt hoeveel bananen dat ongeveer zijn. Dat zijn ongeveer 4 midden / grote bananen.

ananenbrood met creme fraiche BMelloW.nl. (1)

Dit recept geef ik een dikke 8

Waarom ik het recept geen hoger cijfer geef? Ik ben niet zo een zoetekauw. En persoonlijk was het iets te zoet na mijn smaak. De volgende keer maak ik de bananenbrood met minder suiker. De suiker nam voor mij de smaak van de banaan weg. Probeer vooral het gerecht uit zoals ik het je geef. Smaak is erg persoonlijk, de kans is groot dat jij de bananenbrood wel lekker vind zoals in het recept.

Lees ook eens: 10 Smoothie recepten voor het hele gezin.

Wat vind je van het recept? Denk je dat jij het een keertje gaat maken? Of heb jij misschien een heerlijke recept desnoods met link naar een site ( mag ook van jezelf zijn). Laat het mij dan weten. Ik ben benieuwd naar lekkere variaties op bananenbrood.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Bananenbrood een simpel maar heerlijk recept. BMelloW.nl

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Patricia
    22/04/2017 at 05:29

    Zelf niet zo’n bananenfan, maar als ik het toch bak google ik eigenlijk altijd recept zonder suiker. En dan in combinatie bijvoorbeeld met blauwe bessen of ander rood fruit.

    • Reply
      BMelloW
      23/04/2017 at 09:23

      Ik vind de smaak van banaan heerlijk alleen vind ik het vies om te eten. Ja klinkt raar. Ik verwerk het dan ook meestal in gerechten of drankjes. Dat van de bessen ga ik onthouden. Vind ik een prima alternatief.

  • Reply
    Lianne
    21/04/2017 at 23:11

    Ik maak ook weleens bananenbrood, maar dan met minder ingrediënten. De crème fraîche lijkt me een lekkere frisse toevoeging.

    • Reply
      BMelloW
      23/04/2017 at 09:23

      Het smaakte heerlijk. Luchtig. Niet te zwaar en compact.

  • Reply
    Cynthia
    21/04/2017 at 07:06

    Ik ga dit absoluut een x maken. Xxx

    • Reply
      BMelloW
      21/04/2017 at 07:15

      Moet je zeker doen. Hier as het een groot succes.

    Leave a Reply