6 In Knutselen

Handlettering uitdaging

Handlettering uitdaging BMelloW.nl

Het kan je haast niet ontgaan zijn. Handlettering is hot. Overal kom je er doe boeken van tegen. Op Instagram laten velen hun kunsten zien. Pinterest staat er vol mee. En ook al ben ik het al weer een paar jaar van plan om het op te gaan pakken, ik was kennelijk niet genoeg gemotiveerd om er ook echt mee aan de slag te gaan. Tot nu.

Handlettering ik wil er nu toch echt wat mee gaan doen. Eindelijk heb ik mijn eerst boek gekocht. Al een tijd was ik op zoek naar het handlettering boek van de Action. Eindelijk heb ik een Action bij mij in de stad. Hey. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Na meerdere keren mis te grijpen was het nu raak. Ik heb er eentje kunnen bemachtigen.

Het is een mooi boek met leuke plaatjes die zeker gaat helpen om het een beetje onder de knie te krijgen. Al laat het qua techniek te wensen over. Het boek is meer voor inspiratie dan om technieken te leren. Ik ga er ondanks dat zeker veel plezier mee beleven.

Handletteren:

Handlettering is iets wat ik in mijn jongen jaren op school heb moeten doen. Een apart vak als onderdeel van reclame tekenen. En eigenlijk was ik er helemaal niet goed in. Mijn lerares was streng. Elk bochtje elke lus moest perfect zijn. Echt leuk vond ik het vak dan ook niet. Nooit kon je het goed doen bij haar. Honderden keren de zelfde krul maken. Ugh!!!

Maar nu ik het overal weer voorbij zie komen. En vooral ook erg leuke variaties voorbij zie komen, begint het weer te kriebelen. Ik wil toch gaan kijken of ik het nog in mij hebt zitten. Of ik de geleerde technieken nog een beetje weet.

Lees ook eens: Mijn favoriete quotes van de Dalai Lama

Quotes:

Gisteren gaf ik in mijn maand overzicht al aan dat ik dingen op mijn blog ga veranderen. Uiteraard gaan er ook op sociale media wat dingen veranderen. Maar dit zal niet direct duidelijk zijn. Maar geleidelijk aan. Waarom ik hier nu over begin?

Op Instagram zie je bij mij met regelmaat quotes voorbij komen. Mijn bedoeling is om deze quotes met de hand te gaan schrijven. Zo leer ik mezelf het handlettering weer aan. En zal je met mij samen zien hoe ik hier in groei. Het idee heb ik al maanden in mijn hoofd zitten. Zelfs op papier staan. Maar nu heb ik mezelf de schop onder de kont gegeven. En zal ik er wat mee gaan doen. Doordat ik het hier opschrijf voor jou om het te lezen, motiveert me alleen maar meer.

Ga je met mij mee doen?

Het leek mij leuk om niet alleen mijzelf maar ook anderen te motiveren. Daardoor bedacht ik tien leuke handlettering opdrachten doe je met me mee?

De handlettering uitdaging:

 1. Mooiste, favoriete quote
 2. Naam of blog naam
 3. Het alfabet
 4. Beschrijf je dag
 5. Maak een banier met tekst
 6. Grappige, gekke quote
 7. Je familie
 8. Eten
 9. Natuur
 10. Wat jij wilt.

Deze opdrachten zal ik in de loop van de weken uit gaan voeren. Doe je met mij mee? De leukste en mooiste zal ik graag willen delen. Uiteraard gaat alle eer naar jou toe. Ben je een blogger dan mag er zelfs een link naar jouw blog bij. Stuur ze gerust naar me op. bmellowblog@gmail.com of #BMelloW op Instagram.

Doe jij aan handlettering en zo ja welke boeken hebben jou erg geholpen om beter te worden? En welke middelen zijn onmisbaar volgens jou?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Handlettering uitdaging. Ik daag mezelf uit. Doe je met me mee- BMelloW.nl

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Dewi
  07/07/2017 at 09:02

  Leuk! Ik ben aan bullet journal begonnen. Ook erg leuk, de doodles en handlettering haal ik van Pinterest.

  • Reply
   BMelloW
   08/07/2017 at 08:21

   Ja dat wil ik ook zo graag beginnen. Maar ik kom echt tijd te kort.

 • Reply
  Kirsten
  03/07/2017 at 10:23

  Ooo jij hebt hem ook al!! Ik wil dat boek ook! Ik greep dit weekend helaas mis… Nog maar een poging wagen. Het is inderdaad een leuk boek! Ik ben erg benieuwd naar jouw creaties!

  • Reply
   BMelloW
   08/07/2017 at 08:20

   Ik greep ook mis voor je. Als ik het zie liggen neem ik het mee

 • Reply
  Marieke
  03/07/2017 at 09:26

  De Action heeft wat losgemaakt met dat boek bij iedereen. Leuke uitdaging! Ik ga er mee aan de slag, omdat het voor mij ook wel een goede oefening is.
  Overigens hebben de lettertantes op Instagram ook een erge leuke uitdaging.

  • Reply
   BMelloW
   08/07/2017 at 08:19

   Ja die boekjes hebben heel wat los gemaakt. Ik ben benieuwd. Ik ken de lettertantes niet maar zal er eens een kijkje nemen

  Leave a Reply