1 In DIY

Leuke teken opdrachten voor kinderen.

Leuke teken opdrachten voor kinderen. BMelloW.nl (1)

Leuke teken opdrachten voor kinderen. In de vakantie weten kinderen vaak niet wat ze moeten doen. Tekenen is een leuke manier van tijd verdrijf. Hoe meer je oefent, des te beter wordt je. Ik heb simpele teken opdrachten die gegarandeerd een hit zullen zijn. Je kind kan er een aantal uren zoet mee zijn. En je hoeft niet eens goed te kunnen tekenen.

Tekenen, steeds minder kinderen kunnen het. Kinderen hebben steeds meer problemen om de pen goed vast te houden. Bovendien is het geen belangrijk vak op school. Ouders hameren op rekenen en taal. Tekenen is niet belangrijk. Ik vind het dan ook erg jammer dat kinderen maar ook de ouders en scholen het belang niet in zien van tekenen.

Welke vaardigheden leer je door te tekenen?

 • Hand oog coördinatie wordt verbeterd.
 • Het zou je gelukkiger maken  door de stofjes die er van in je lichaam vrij komen.
 • Je wordt bewuster van de wereld om je heen.
 • Patronen leer je beter te herkennen, Waardoor aanpassen aan een situatie makkelijker gaat.

Tekenen is voor nog veel meer dingen goed. Maar laten we het hier maar bij houden.

Als je mijn blog regelmatig bezoekt zal het je dan ook niet verbazen dat ik een groot voorstander bent voor tekenen. Zelf ben ik niet de beste tekenaar. Verhoudingen van het menselijk lichaam blijft een probleem. Maar bloemen en cartoon dieren teken dat gaat mijn prima af.

Mijn oudste is vooral bezig met robots en machines te tekenen. Zijn hele fantasie gaat hier op los. Hij wilt later robotica ingenieur worden. In zijn hoofd is hij al druk aan het bedenken hoe problemen opgelost kunnen worden met zijn robots. Dit hele proces tekent hij uit. Vol passie verteld hij mij dan wat hij heeft getekend.

Mijn jongste zoon heeft problemen met zijn motoriek. Hiervoor heeft hij al meer dan een jaar hulp van een fysiotherapeute. Tekenen is voor hem dan ook ideaal om zijn fijne motoriek te verbeteren. Soms geef ik hem kleine teken opdrachten om te doen.

En deze twee jongens brachten mij op het idee om eens een andere DIY te bedenken. In dit geval teken opdrachten. Opdrachten die niet moeilijk zijn. Maar wel voor veel tijdverdrijf en plezier zullen zorgen. De je kind wel eens enthousiast kunnen maken voor tekenen. (Als je kind dat nog niet is.)

Teken opdracht 1  Je naam schrijven.

Je kan natuurlijk op honderden manieren je naam schrijven. En met het populaire handlettering is dit ook zeker leuk om te oefenen. Zowel voor jezelf als met je kind.  Maar ik bedoel het toch iets anders. Teken je naam ik dikke letters en maak van de letters een vrolijke bedoeling. (zie onderstaande foto’s)

Leuke teken opdrachten voor kinderen. Naam schrijven. BMelloW.nl

Getekend door mijn oudste zoon. Voor zijn zusje.

Leuke teken opdrachten voor kinderen. Naam schrijven. BMelloW.nl (1)

Zoals je kan zien is de bovenste tekening gemaakt door mijn zoon. Door met stiften te werken zijn de kleuren wel mooier van kleur. Kleine oppervlakten werkt prima met een stift. Grote oppervlakten zal ik toch eerder gebruik maken van kleurpotloden. De tekening van BMelloW is namelijk getekend op A3 formaat en is dus een heel stuk groter. Met stiften krijg je sneller dat de kleuren doorlopen.

Om deze opdracht moeilijker te maken voor de grote kinderen kan je vragen of ze er schaduw in aan willen brengen.

Teken opdracht 2 Vormen in elkaar.

Pak een voorwerp. Vorm maakt niet zo veel uit. Zolang het maar makkelijk om te trekken is. Ik heb een kopje gebruikt. Maar een ijs stokje, driehoek of wat voor een vorm dan ook kan je er voor gebruiken. Teken de omtrek van het voorwerp. Herhaal dit meerdere keren op het papier. Laat de vormen in elkaar over lopen.

Ik heb er voor gekozen om veel ruimte tussen de cirkels te laten zitten. Door er meer cirkels in te tekenen creëer je weer een heel ander maar minstens net zo een leuk effect. Hoe meer de vormen in elkaar over lopen des te langer je er mee bezig bent om het in te kleuren.

Leuke teken opdrachten voor kinderen. Vormen in elkaar. BMelloW.nl

Leuke teken opdrachten om mee aan de slag te gaan. Zo nu en dan zal ik er een aantal bij plaatsen.

Teken jij of je kinderen graag? En denk je da deze opdrachten leuk zijn om te tekenen?

Veel teken plezier,

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Leuke teken opdrachten voor kinderen. BMelloW.nl (1)

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Maaike
  14/07/2017 at 08:08

  Die opdracht met de vormen vind ik echt super leuk. Vooral omdat het zo makkelijk is. Ook leuk voor op vakantie inderdaad. In de stacaravan staan vast leuke vormen in het keukenkastje. Niet vergeten om potloden mee te nemen.

 • Leave a Reply