1 miljoen bezoekers op Pinterest binnen 2 maanden

door | sep 22, 2019 | Pinterest | 0 Reacties

1 miljoen bezoekers op Pinterest binnen 2 maanden

Je ziet ze vast wel voorbijkomen op Pinterest. De grote titels; “ik heb binnen twee maanden 1 miljoen bezoekers op Pinterest”. Het klinkt fantastisch. Maar is dat het ook? En heb je wel zo veel aan kijkers op je Pinterest profiel?

Bezoekersaantallen op Pinterest.  Kijkers, wat zegt dit over je onderneming?

 

Het zegt iets over het geheel. Maar aan kijkers en bezoekers op je Pinterest account heb je niet zo veel als ze niet doorklikken naar jouw site.

Klinkt best logisch toch?

Maar waarom trappen zoveel mensen dan in de die mooie sprookjes? Bij het zien van een getal als een miljoen bezoekers gaan vele op tilt slaan. Dat wil ik ook! Het klinkt veel, maar is dat het ook?

Ja het is best oké. Ik haal deze aantallen alleen rond de december maand. Meestal schommel ik tussen de 700.000 en de 900.000. Afhankelijk van hoeveel tijd ik heb besteed aan Pinterest.

Maar waarom word ik niet echt warm van een miljoen kijkers als ik er niet vaak overheen ga…..

Jaloezie? Nee, ik ben niet het jaloerse type.

De aantal kijkers zegt alleen iets over hoeveel jouw Pinterest account bezoeken. Het zegt niks over de interactie die daarop kan volgen. En juist die interactie is zo belangrijk.

 

Lees ook eens: 6 tips om van je Pinterst account een succes te maken

 

De cijfers

Als je het hebt over een miljoen kijkers dan gaat dat over de aantal mensen die je bereikt.  Dat is nog altijd vele malen meer dan via Facebook, Twitter en Instagram. (Althans voor mij). Maar dat is het ook wel. Uiteindelijk wil je dat ze klikken naar je site of je pin bewaren.

Zo weet ik van sommige dat ze vele malen hoger zitten met hun kijkers dan ik dat ooit ben geweest. Maar met de hoeveelheid bezoekers redden ze bij lange na niet.  Daarom, die cijfers zeggen niet zo veel.

Op MelDIY  de blog heb ongeveer 60% van mijn bezoekers via Pinterest.  Maandelijks komen meer dan 20.000 bezoekers via Pinterest naar mijn site. Dit aantal is redelijk stabiel het afgelopen half jaar. En dat terwijl ik minder actief ben op Pinterest en mijn blog. Ergens zal ik dan wel iets goed doen. Knipoog, knipoog.

Zo is een blog over zoutdeeg 5 jaar geleden al viraal gegaan. (Op mijn blog). Daar heb ik nog altijd heel veel bezoekers van.

Zo kan ik zien dat 1 afbeelding hiervan 387 keer is aangeklikt en 297 keer is gepind. De lijn der verwachtingen klopt in dit geval. Al vanaf het begin wordt het heel veel gepind maar ook geklikt. En dit is maar 1 afbeelding die naar mijn blog gaat. Ik denk dat ik al tientallen heb gemaakt in de loop der jaren.

Een blog met een DIY om met je kleuter een ijsje te knutselen wordt ondanks dat het winter is toch al flink gepind. Nog niet veel bezocht. Vrij logisch in dit geval.  In dit geval zeggen de getallen mij dat de afbeelding en de content interessant en mooi genoeg is. De interesse is gewekt. Zie ik in aanloop naar de zomer dat het mij niet meer kliks oplever dan moet ik gaan kijken wat er mis is.

Ik kan nog veel meer vertellen over de statistieken. Maar dat is voor een ander keer. Ik hoop dat ik je wijzer hebt gemaakt waarom het bezoekersaantal niet veel zegt. En dat jij je daar niet op blind moet staren.

Je hebt een zakelijke Pinterst account nodig om je statistieken te kunnen zien.

Kijk jij naar je bezoekersaantal? Weet jij hoeveel daarvan ongeveer doorklikken naar je site? Heb je naar aanleiding van de blog nog vragen of opmerkingen. Plaats een opmerking onder de blog en ik zal zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Melanie

1 miljoen bezoekers op Pinterest binnen 2 maanden

Hoi, mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW de blog voor antwoorden op al je Pinterest en blog vragen.

Let’s get sociale

Maak van jouw bedrijf een succes met Pinterest. Stap voor stap neem ik met jou door hoe je Pinterest moet opzetten en inzetten. Kickass met Pinterest na het lezen van het boek.

19,95

Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?
Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?

Als blogger of ondernemer is het hebben van Rich pins erg aan te raden. Maar hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account? Vandaag neem ik het stap voor stap met jou door.  Ook leg ik alles uit vanuit Wordpress. Werk je met een ander platform en wil je er meer...

Uitgelichte pinterest borden
Uitgelichte pinterest borden

Als je een zakelijke Pinterest account hebt dan kan je de uitgelichte Pinterest borden instellen. Hoe dat moet en waar je op moet letten dat lees je in de blog. De uitgelichte bordsectie is niet langer beschikbaar. Een uitgelichte Pinterest bord is een bord dat je op...

Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?
Wat is een Rich pin?

Rich pins (Uitgebreide pins in het Nederlands) geven je pin extra informatie. Zo zie je direct bij de pin zelf een favicon en extra informatie. Wat het precies inhoud en wat het voordeel er van is? Ik vertel je er meer over. Vandaag ga ik niet in op hoe je de Rich pin...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This