Het aftellen is begonnen. Nog heel even en voor sommige sneller dan de ander. Maar de zomervakantie komt er toch echt aan. En om de zomervakantie wat leuker te maken zocht ik de leukste vakantie doeboeken voor kinderen bij elkaar. Zo komen ze de vakantie wel weer door.

Lees ook eens de schoolagenda top 12 van 2018

Als kind keek ik er altijd naar uit. De zomervakantie. Welk kind niet! Maar een ding wat mij toch wel is bijgebleven zijn de vakantie doeboeken. Wat vond ik dat heerlijk. Uren kon ik daar mee zoet zijn. Er leuk dat ze er vandaag de dag nog steeds zijn. Mijn jongens hebben er dan ook al vele versleten.  Ook dit jaar zullen ze er weer een uit mogen zoeken. Al zal het voor mijn 12 jarige niet zo makkelijk meer zijn om er eentje te vinden.

Met mijn eigen jongens in het achterhoofd en natuurlijk ook jouw kind. Ben ik op zoek gegaan naar leuke doe boeken. In verschillende leeftijdsgroepen, jongens en meisjes.

De leukste vakantie Doeboeken voor kinderen:

#1 AVI doeboek

Leeftijd: 6- +/-8 jaar

Blijven lezen in de zomer vakantie is erg belangrijk. Maar zeker als je kind van groep 3 naar groep 4 gaat. In de vakantie verslechterd het lezen snel bij te weinig oefenen. Dan is dit een perfecte doeboek

Speciaal voor kinderen van groep 3.  Dit AVI-vakantieboek biedt urenlang vermaak: in de auto, op het strand of voor de tent! Boordevol puzzels, raadsels, verhalen, strips en nog veel meer.

#2 Donald duck vakantie doeboek 2018

Leeftijd: ?

Deze mag in het rijtje toch echt niet ontbreken. Altijd goed voor veel plezier. Oké en een beetje jeugd sentiment. Deze doe boek had ik vaak toen ik nog jong was.

Met dit vakantieboek van Donald Duck hoeft niemand zicht te vervelen deze zomer! 144 pagina’s zonnige verhalen, strips, puzzels en spelletjes!

#3 Tina – Vakantieboek

Leeftijd?

Zomervakantie = tijd voor zon, zee, strand en… het Tina Vakantieboek!
Ga met je favo stripvriendinnen op zonnig avontuur, ontdek hoe je een tropisch tuinfeest organiseert en knutsel jouw eigen vakantiegeluk.
Of doe mee aan de zomerse schrijfwedstrijd! Met het Tina Vakantieboek wordt jouw vakantie zeker een feestje

#4 Young scientist vakantieboek

Leeftijd: ?

Dit is een boek die ik wel zie zitten voor mijn oudste zoon.

Waarom geeft de zon licht? Zinken zware mensen sneller? Waarom zweet je als het warm is? Het Young Scientist vakantieboek voor de zomer van 2017 staat in het teken van zomerse thema’s die beginnen met de letter Z. Nieuwsgierige kinderen kunnen tijdens zinderende zomeravonden helemaal los op weetjes, raadsels en puzzels met een wetenschappelijk tintje.

#5 De waanzinnige boomhut, het doeboek

Leeftijd: 10 – 12 jaar

Dit doe boek moest ik wel noemen. Mijn jongens lezen deze boeken maar wat graag. En zijn ook populair bij kinderen.

Duik in de waanzinnige wereld van de waanzinnige boomhut. Ontcijfer boodschappen met de Boomhutcode.- Ontwerp een superheld.- Ontsnap uit het Labyrint des Doods. Een boek vol te gekke kruiswoordraadsels, puzzels, woordzoekers, quizjes en zoek-de-verschillen.

#6 Wild van Freek superdieren boek

Leeftijd: ?

Speciaal voor de Freek Vonk liefhebbers moest ik deze wel noemen.

Wild van Freek Superdierenboek
Welk dier kan 850 keer zijn eigen gewicht optillen? Wie is een meester in het foppen van stokstaartjes? En wie praat met scheten? Met dit boek duik je in de bijzondere wereld van superdieren en leer je alles over hun speciale trucs, handige foefjes en superkrachten.

#7 Disney vakantie boek

Leeftijd: 4 – 7 jaar

Als mega Disney liefhebber moet ik deze wel noemen. Net als de Donald duck was de Disney doe boeken vaak in de zomervakantie in mijn bezit.

De zomervakantie wordt nog leuker met het Disney zomerboek! Dan kunnen de kleinsten lekker op avontuur met hun Disney vrienden Dory, Bliksem McQueen, en natuurlijk Arlo uit The Good Dinosaur. En al is het warm: Anna en Elsa beleven een ijskoud avontuur! Het Disney zomerboek is speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar en staat boordevol vrolijke kleurplaten en puzzels.

Lees ook een: Mijn favoriete Disney classic films.

#8 Fashion chicks

Leeftijd: 10 – 18 jaar

Voor de fasionista, de shopaholic is dit de zomer vakantie doeboek.

Sun, sea en shopping spree: de Summer Special van Fashionchick Girls biedt alles wat een échte fashionista deze zomer nodig heeft. Dit populaire zomerboek is gemaakt in samenwerking met het grootste modeplatform van Nederland: Fashionchick.nl. Het staat vol met de beste summer beauty hacks, packing tips voor een koffer vol best fashion buys, work-outs voor een killer beach body en héél véél real life verhalen. Dé ingrediënten voor een summer of fun voor elke teen girl.

# 9 Dikkie dik doeboek

Leeftijd: 3- 6 jaar

Het grote Dikkie Dik-doeboek is een fijn kleur- en knutselboek voor kinderen vanaf 3 jaar. Het bestaat uit twee delen: een doeboek en een knipblok

#10 Zo zit dat.

Leeftijd: ?

Voor de nieuwsgierige kinderen onder ons die gek is op weetjes en feitjes.

Het Zo Zit Dat vakantieboek! Ga bijvoorbeeld op ruimtereis naar verre planeten, test je kennis over mummies en ontdek welke dieren super giftig zijn.  Met 100 pagina’s vol waanzinnige weetjes, puzzels, quizzen en nog veel meer hoef jij je geen moment te vervelen!

10 Leukste vakantie doeboeken voor kinderen 2018

Dit waren de 10 leukste doe boeken voor kinderen. Perfect voor op vakantie of om je kind even zoet te houden tijdens de regenachtige dagen. Ik kon me er als kind altijd goed mee vermaken. En jouw kind vast ook.

Tip:

Zorg dat het niet te makkelijk is het doe boek. Een beetje uitdaging mag wel. Anders is je kind er zo klaar mee. En dat zou zonde zijn. Niet alle doe boeken zijn goedkoop.

Zit er een doe boek tussen voor jouw kind? Had jij deze vakantie doeboeken vroeger ook?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This