Vrijdag werd ik op Instagram getagd door Firma mama. Met de vraag of ik een paar vragen wil beantwoorden. Natuurlijk wil ik dat wel. Leuk zelfs als echte thee liefhebber past dit perfect bij mij. Alleen heb ik mijn blog berichten voor de komende weken bijna allemaal klaar liggen. Dus dan maar voor deze ene keer een extra blog bericht van mij voor jou.

De 10 leukste teatopics tag is bedacht door Marieke blogt. Je kent de reclame vast wel van tv. Of misschien heb je het zelf allang gezien. Op de thee zakjes van Pickwick staat een vraag. Marieke bedacht dat ze hier wat mee moet doen. En zo ontstond deze topic. De 10 leukste teatopics tag.

Als grote theedrinker ben ik altijd benieuwd wat voor teatopic er aan het theezakje hangt. De afgelopen tijd verzamelde ik de 10 leukste. En zo is de #10leuksteteatopicstag geboren.  Bron: Marieke blogt.

Van kleins af aan drink ik al thee. Veel thee. In vrienden boekjes schreef ik bij favoriete drinken altijd thee.

Ik drink meestal thee tussen de middag als mijn dochter haar middagdutje doet. Dan heb ik even tijd voor mezelf. En daar hoort een kopje thee bij. In de avond als de kinderen slapen en ik even mijn kont kan parkeren op de bank vind ik een mok thee heerlijk.  Ik ben vooral van de kruiden thee. En geen suiker. Nooit suiker dat verpest de smaak van een bak thee. Ook vind ik thee het lekkerste drinken uit een mok.

1. Wat was de laatste keer dat jij de slappe lach had? 

Als ik aan de slappe lach denk dan denk ik aan lachen en niet meer kunnen stoppen. Nog net niet in je broek plassen. Dat is twee weken geleden geloof ik. Ik moest lachen om een filmpje op Facebook.

2. Wat is het ondeugendste wat je vroeger hebt uitgespookt? 

Ik heb best wel wat kattenkwaad uit gehaald vroeger. Wat ik vroeger echt geweldig vond was belletje lellen. Bij iemand die in een flat woont aanbellen en als ze vragen wie daar is, vroeg ik naar meneer en of mevrouw kip. En als die persoon dan zei dat er niemand woont met die naam. Dan zei ik o sorry dan ben ik bij de verkeerde kippenhok. Lol.

3. Welke dag zou je nog weleens willen beleven? 

Dit vind ik echt een hele moeilijke vraag. Het zijn er een aantal. Maar vooral die keer dat ik met mijn oudste zoon naar Indonesië ging. Gewoon met zijn tweetjes. Dit wil ik graag over doen omdat dat tevens de laatste keer is geweest dat ik naar Indonesië ging.  Ik mis het verschrikkelijk. En ik vind het heel bijzonder om dat met mijn zoon te kunnen doen.

4. Wat is het meest bijzondere wat iemand ooit voor je deed? 

Een verrassingsweekendje weg naar Brussel. Ik was er nog nooit geweest en was op slag verlieft op Brussel. Wat een geweldige stad. En ik vond het zo lief dat mijn vriend dat voor mij/ons geregeld had.

5. Wat is de meest vreemde plek waar je ooit geslapen hebt? 

Misschien niet de vreemdste plek. Op een boot.Tja nog niet zo bijzonder zal je denken. Maar het was de hele reis en de boot met de mensen er op. Ik vaarde van Lombok Indonesië naar Flores. Dit was 5 dagen varen op een niet al te grote boot. Zowel de bemanning als de toeristen sliepen op het dek op een dun matrasje. Dolfijnen die met de boot mee zwommen, vliegende vissen, Komodo varanen, rode strand en nog zo veel meer gezien. Maar ook noodweer onderweg waardoor de golven over het dek heen kwamen. Het was afzien maar onvergetelijk. Het was achteraf een hele mooie ervaring.

6. Wat is jouw meest dierbare plek op aarde? 

Overal waar mijn gezin is, is voor mij een dierbare plak. Maar ik denk toch wel dat het Indonesië is. Met namen het eiland Java en de stad Surabaya. Daar was ik met mijn vader, bonus moeder en broertje naar toe gegaan tijdens ons rondreis op zoek naar de graf van mijn overgroot ouders. De stad zelf doet mij niet zo veel. Het is net als vele steden in Azie niet meer dan een vieze drukke stink stad. Maar het was alles er om heen wat het een dierbare plek maakt.

7. Wat is het moeilijkste wat je ooit hebt gedaan? 

Relaties verbreken. Of het nu om vriendschappen ging, familie of liefdes die over waren. Het blijft moeilijk op dat moment zo een keuze te maken. Ook al weet je dat het beter is.

8. In welke eeuw had je graag willen leven? 

Moeilijk. Er zijn een aantal tijden die mij geweldig lijken maar dan meer van wegen de kleding. Een Sissy jurk in de 1900. Of de jaren 20/ 30 ook weer van wegen de mooie jurken.De jaren 60 om een de hele dag de rock en roll te kunnen dansen in een petticoat.  Maar als ik denk aan die tijden dan zou ik daar niet in willen leven. Als je niet van het blanken ras bent had je het in die tijd niet makkelijk in de westerse samenleving. Bovendien had ik in die tijd in Indonesië gewoond. Onder het bewind van de Nederlanders en later ook nog de Japanners. Nee niet bepaald een fijne tijd. Als ik dan toch een tijd moet kiezen dan ga ik voor de jaren 70. Niet van wegen de kleding dat is gewoon vreselijk. Maar omdat het toen allemaal draaide om love & peace. En omdat de muziek uit die tijd nog steeds een van mijn favoriete is. De muziek maakt mij altijd vrolijk.

9. Hoe ziet jouw perfecte date eruit? 

Samen met mijn vriend op het strand in Aruba met zijn tweetjes lekker eten bij een ondergaande zon.

10. Van welke kleine dingen word jij gelukkig? 

Als mijn kinderen blij zijn. Bij het horen van hun lach maakt dat mij gelukkig. Als het zonnetje schijnt. Als ik bepaalde muziek hoor. Kleine dingetjes eigenlijk die het leven zo mooi maken.

Ik tag voor nu niemand anders maar voel je vrij om het over te nemen.

Ben je niet getagd en wil je de tag overnemen? Ik zeg doen, maar zou wel leuk zijn als je even verwijst naar de site van Marieke blogt.

Wat is jouw favoriete thee smaakje en zijn de tags aan de theezakjes jouw al opgevallen?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

De foto in deze blog is afkomstig van Pixabay

Pin It on Pinterest

Share This