Een smoothie is niet alleen lekker maar ook een goeie manier om op een makkelijke manier de dagelijkse hoeveelheid fruit of groenten binnen te krijgen. Voor een goed begin van het jaar heb ik 10 hele lekkere smoothies voor je op een rijtje gezet. 10 Smoothie recepten waarvan het hele gezin ze gegarandeerd lekker zal vinden. Deze smoothies passen perfect bij de goede voornemens.

Je kan echt ontelbaar veel verschillende combinaties maken om een lekkere smoothie te maken. De basis van een smoothie bestaat meetal uit:

 • Melk ( koeienmelk, soya, amandelmelk)
 • Yoghurt
 • Sinaasappelsap
 • Appelsap

Vandaag heb ik 10 smoothie recepten voor het hele gezin. Met de basis van vooral yoghurt en sinaasappelsap.

Behalve fruit kan je ook smoothies maken met groenten. Omdat dit voor veel kinderen en volwassenen  een stapje te ver gaat. Hou ik het dan ook voor nu bij de fruit smoothies.

Wil je een stevige smoothie als ontbijt maken. Voeg er dan eens een handje muesli aan het recept toe. Dit werk vooral goed bij de recepten op yoghurt en melk als basis.

Na het afzoeken op het internet en gecombineerd met een aantal eigen recepten ben ik tot deze top 10 gekomen van wat ik heerlijke smoothies vind. En jouw kinderen waarschijnlijk ook.

10 Smoothie recepten voor het hele gezin.

1     Ananas- banaan- kokos smoothie.

Dirk.NL komt met een heerlijk recept. Ik word er meteen enthousiast van. Als er kokos in zit is het bij mij al goed. Er zijn een aantal dingen waar ik echt van hou. Kokos is er 1 van. Je houd er van of je vind het maar niks.

2     Mango- sinaasappel smoothie.

Dirk.Nl heeft zo veel recepten die te lekker zijn. Dit is er ook weer een van hun. Mango is ook een van mijn favo fruit soorten. Dus hier scoren ze punten mee. En samen met de sinaasappelsap maakt het een heerlijke tropische smoothie.

10 Smoothie recepten voor het hele gezin.

3     Smoothie met framboos en appel.

Smoothie Smuller heeft echt een recept om van te smullen. De appel geeft het geheel een fris zoete smaak en in combi met de framboos is het gewoon heerlijk.

Een variant hier op is:

 • 250 gr framboos
 • 2 bananen
 • 500 ml sinaassappelsap of appel
 • 2 takjes munt

4     Mango smoothie:

Ingrediënten:

 •  verse mango, in stukken gesneden
 • ongeveer 200 gram yoghurt
 • ½ kopje sinaasappelsap
 • 2 eetlepels honing
 • Handvol ijsklontjes

Bereidingswijze:

Stop alle ingrediënten samen in een blender en mix het totdat het geheel glad is. Schenk daarna de mix in glazen.

5     Peer- kaneel smoothie.

Een heerlijk herfst smoothie van i love health. Dit recept is net even anders maar echt heerlijk.

6     Aardbei- druiven smoothies.

Laura’s Bakery maakt de lekkerste dingen. En ik denk dat ze met dit recept veel kinderen aan de smoothies zal krijgen.

7     Kiwi smoothie:

Ingrediënten:

 • 2 banaan
 • 2 kiwi
 • 200 ml sinaasappelsap

Bereidingswijze:

Stop alle ingrediënten samen in een blender en mix het totdat het geheel glad is. Schenk daarna de mix in glazen.

8     Grapefruit- framboos smoothie.

Elle eten heeft een aantal verschillende smoothies met grapefruit. Ik heb hier de gene waarvan ik denk dat kinderen die het lekkers zou vinden voor je opgeschreven.

9     Smoothie watermeloen- limoen en munt.

Moderne hippies heeft wat mij betreft de zomer smoothie. Ik hou van watermeloen. Maar het meest hou ik van limoen. Ik vind limoen niet alleen heerlijk smaken. Zowel zo als ergens door heen. Maar ik hou van de geur. De lekkerste geur die er is.

10    Granaatappelpitjes- blauwe bessen- gember smoothie.

Ik hou van de producten van Alpro. Ik lust geen melk en mijn dochter verdraag melk niet goed. Alpro is bij ons dan ook altijd in huis. Om hier smoothies mee te maken kan dan ook niet ontbreken. Je hoort het steeds meer koemelk allergie. Dus ook speciaal voor hun dit recept.

10 Smoothie recepten voor het hele gezin.

Ik geef jullie nog 1 extra recept. ik kan het toch niet laten om er 1 recept tussen te stoppen met groenten er in.  Van deze ben ik zeker dat de meeste kinderen die wel zal lusten.

11      Appel- wortel- banaan smoothie.

Lavie Sagista heeft wat mij betreft het meest gangbare groente / fruit  smoothie recept. Maar hierdoor zullen kinderen het wel drinken.

Mijn favorite smoothie BMelloW

Welke vind ik het lekkers?

Dat is lastig kiezen maar dat zal dan toch wel de

Ananas- banaan- kokos smoothie. van de dirk.nl

Welke vinden de rest van mijn gezin het lekkerst?

Lees ook eens: Heerlijke ijskoffie recepten.

Welke zij het lekkers vinden verschild per persoon.  Er is niet 1 duidelijk antwoord. Ze zijn allemaal lekker. En natuurlijk vind je de 1 net iets lekkerder dan de ander. En een zomerse smoothie smaakt natuurlijk ook gewoon lekkerder in de zomer als het warm is. Welke lijkt jouw het lekkerst?  Heb jij voor mij nog een lekker recept? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This