2 In Tips

De 12 leukste schoolagenda’s van 2017/2018

De 12 leukste schoolagenda's van 20172018 BMelloW.nl.

Nog even en de schoolvakanties gaan beginnen. Waarschijnlijk zit je nog lang niet te denken aan een nieuw schoolagenda voor je kind. En zit je kind al lang met zijn hoofd bij de zomervakantie. Denken aan een agenda voor het nieuwe schooljaar staat vast nog niet in de planning. Maar wist je dat veel schoolagenda’s nu voordeliger zijn. En nu is er no volop keus. Misschien dus toch handig om een kijkje te gaan nemen. Ik heb een aantal leuke schoolagenda’s voor 2017/2018 al vast voor je op een rijtje gezet. 6 Leukste schoolagenda’s voor meisjes en 6 voor jongens.

Eerlijk gezegd dacht ik ook nog niet aan schoolspullen en schoolagenda’s. Maar mijn zoon is bijna jarig. En ook al krijgt hij genoeg cadeau’s, hij krijgt ze niet op de dag zelf. En ik wil toch wat geven. Een agenda past wel goed bij alles wat hij nodig heeft nu hij naar de middelbare school gaat. En na wat rond snuffelen vond ik toch heel wat leuke agenda’s.

Meisjes Agenda’s:

Lees ook een: middelbare school keuze.

#1 Oneill

Dit is een wat stoerdere maar toch meisjesachtige schoolagenda. Een echte Oneill agenda. Van binnen ziet het er erg leuk uit. Leuke kleuren en prints. Maar ondanks dat is het een overzichtelijke agenda.

De O´Neill school agenda 2017-2018 loopt van 23 juli 2017 tot 28 juli 2018 met één week verdeeld over twee pagina’s. Het formaat van deze O´Neill schoolagenda is 13.2 x 17.8 cm. Deze O´Neill agenda heeft een normale kaft.

Onder anderen te koop bij: Bijenkorfbol.comSchoolzz

#2 Tropical pelicaan

Deze agenda doet de foto geen eer aan. In het echt ziet de agenda er vele malen beter uit. Het is dat het een schoolagenda is, en voor mij te klein anders wist ik het wel. Dit model bij de Hema is in veel verschillende kleuren en motieven te krijgen. Wat ik zo leuk vind aan deze agenda is dat het meerdere vakjes heeft waar je iets in kan bewaren. Bijvoorbeeld de foto van de grote idool of van de BFF. Hoe dan ook de vakjes en de elastiek die de agenda bij elkaar houd maakt het voor mij een ideale agenda. Van binnen is het eenvoudig, overzichtelijk met wat kleur.

De Tropical pelicaan school agenda 2017-2018 loopt van 23 juli 2017 tot 28 juli 2018 met één week verdeeld over twee pagina’s. Het formaat van deze Tropic pelicaan schoolagenda is 16,5 x 14,5cm. Deze Tropical pelicaan agenda heeft een plastic hoes die de soft kaft beschermt. De agenda is Engelstalig.

Onder anderen te koop bij de: Hema

#3 Fashion chicks

Van deze agenda zijn twee verschillende uitvoeringen. De goud kleurige en de holografische. De laatste is minder te vinden en misschien wel de leukste van de twee. Wat deze agenda’s zo leuk maakt is dat het echt van deze tijd is. Veel bling en hippe print. Deze Fashion chicks agenda is voor meiden die houden van mode, sociale media en quotes.

De Fashion chicks school agenda 2017-2018 loopt van 31 juli 2017 tot en met 29 juli 2018 met één week verdeeld over twee pagina’s. Het formaat van deze Fashion chicks schoolagenda is 20,1 x 13,1 cm. Deze Fashion chicks agenda heeft een kartonnen kaft met een doorzichtige plastic hoes.

Goud is onder anderen te koop bij de: Schoolzz, De Bijenkorf,

Holografisch is onder anderen te koop bij de: Schoolzz & de Bijenkorf

#4 Flamingo groen

Ik ben gek op flamingo’s, Niet zo gek dat er dan minstens 1 schoolagenda tussen zit met een flamingo als thema. Het is een gezellige agenda. Van binnen is het flamingo thema voortgezet. Het heeft een duidelijke indeling.

De Flamingo groen school agenda 2017-2018 is verdeeld in één week  over twee pagina’s. Het formaat van deze Flamingo groen schoolagenda is 14,5 x 20 cm. Deze Flamingo groen agenda heeft een gewatteerde kaft met een elastiek.

Onder andere te koop bij: Schoolzz

#5 Blond Amsterdam

Zoals je van Blond Amsterdam gewend bent zijn de tekeningen weer geweldig. Kleurrijk en vrolijk. En het maakt mij helemaal blij dat hier ook Flamingo’s op staan. Al met al een eye cather. Zowel de buitenkant als de binnenkant is voorzien van vele vrolijke prints. De jaren 80 van Miami is duidelijk de inspiratie bron geweest.

De Blond Amsterdam school agenda 2017-2018 loopt van 26 juni 2017 tot 19 augustus 2018 met één week verdeeld over twee pagina’s. Het formaat van deze Blond Amsterdam schoolagenda is 18 x 12 cm.

Onder andere te koop bij:  Schoolzz, Bol.com

#6 Pip

Het merk Pip vind ik een feest om naar te kijken. Alles van dit merk. Deze agenda is daar geen uitzondering in. Zowel de buitenkant als de binnenkant is in de echte Pip style gehuld. Het is een drukke bedoeling en vast niet iedereen zijn smaak. Maar  ondanks de drukte een duidelijke indeling.

De Pip school agenda 2017-2018 loopt van 23 juli 2017 tot 28 juli 2018 met één week verdeeld over twee pagina’s. Het formaat van deze Pip schoolagenda is 21 x 22 cm. Deze Pip agenda heeft een normale kaft.

Onder andere te koop bij: Bijenkorf,  Bol.com

Jongens agenda’s:

#1 Voetbal International

Er zijn vele schoolagenda’s met het voetbal thema. Persoonlijk vond ik deze het mooist. Het is een duidelijk, overzichtelijke agenda. Met weinig poespas.

De Voetbal International agenda 2017-2018 loopt van 23 juli 2017 tot 28 juli 2018 is verdeeld in één week  over twee pagina’s. Het formaat van deze Voetbal International  schoolagenda is 14,8 x 21 cm. Deze Voetbal International  agenda heeft een normale kaft.

Onder andere te koop bij: De bijenkorfBol.com & Schoolzz

#2 Dylan Haegens

Dit is de agenda die ik voor mijn zoon moest kopen. Er was geen andere goed genoeg. Hij is een groot fan van Dylan Haegens. Voor mensen die niet weten wie dit is, Dylan Haegens is een vlogger. Een van de grootste vloggers die Nederland rijk is. Zijn filmpjes bekijkt mij zoon dagelijks. Dylan Haegens is goed voor zijn eigen lijn met spullen. Waaronder deze agenda. Dit jaar zijn er twee uitvoeringen van deze agenda. Ik koos voor de blauwe.

De Dylan Haegens agenda 2017-2018 loopt van 23 juli 2017 tot 28 juli 2018 is verdeeld in één week  over twee pagina’s. Het formaat van deze Dylan Haegens schoolagenda is 15.3 x 22.7 cm. Deze Dylan Haegens  agenda heeft een normale kaft.

Onder andere te koop bij: Dylan Haegans, Bol.com & Schoolzz

#3 Extreme cars

Voor de echte auto liefhebber is deze agenda een must have. Het ziet er stoer uit en is functioneel.

De Extreme cars agenda 2017-2018 loopt van 23 juli 2017 tot 28 juli 2018 is verdeeld in één week  over twee pagina’s. Het formaat van deze Extreme cars  schoolagenda is 14 x 20.7 cm. Deze Extreme cars  agenda heeft een normale kaft.

Onder andere te koop bij: Blokshop

#4 Star wars

Een agenda voor de echte Star Wars fans. Een zwart wit agenda met mooie Star Wars print. De buitenkant komt overeen met de binnenkant. Het is een duidelijke en overzichtelijke agenda. Zonder te veel poespas. Er is ook een gekleurde versie. Het is dus maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

De Star Wars agenda 2017-2018 loopt van 23 juli 2017 tot 28 juli 2018 is verdeeld in één week  over twee pagina’s. Het formaat van deze Star Wars schoolagenda is 19,9 x 15,1 cm. Deze Star Wars agenda heeft een normale kaft.

Onder andere te koop bij: Bol.com & Hema

#5 Playstation

Net als de andere jongens agenda heeft ook deze agenda van Playstation een duidelijke en simpel ontwerp. De buitenkant en de binnenkant zijn mooi op elkaar afgestemd.

De Playstation agenda 2017-2018 loopt van 23 juli 2017 tot 28 juli 2018 is verdeeld in één week  over twee pagina’s. Het formaat van deze Playstation schoolagenda is 20 x 15,5 cm. Deze Playstation agenda heeft een normale kaft.

Onder andere te koop bij: De Bijenkorf  &Bol.com

#6 Donald Duck

Persoonlijk vond ik dit de leukste jongens agenda die er bij zat. Ik weet nog hoe ik als kind was. Ik wilde een gezellige agenda waar ik lekker in kon bladeren. In deze agenda staan uiteraard leuke strip verhalen over Donald Duck. Het is in vergelijking met de andere jongens agenda wat meer bewerkt aan de binnenkant. Ondanks dat is het een duidelijk en overzichtelijke agenda.

De Donald Duck agenda 2017-2018 loopt van 23 juli 2017 tot 28 juli 2018 is verdeeld in één week  over twee pagina’s. Het formaat van deze Donald Duck schoolagenda is 15.3 x 22.7 cm. Deze Donald Duck agenda heeft een normale kaft.

Onder andere te koop bij: Bol.com & Schoolzz

Lees ook een: rekenen is leuk 

Dit waren de 12 leukste schoolagenda’s van 2017- 2018.

Ik heb gekeken waar de agenda’s het goedkoopst zijn. Op het moment dat ik dit schrijf zijn de agenda’s bij de Hema in de aanbieding en daarom een stuk goedkoper. Maar daar heb ik niet naar gekeken. Ik heb gekeken naar de prijs zonder aanbieding. De agenda’s zijn dan bij de genoemde iets goedkoper. En met iets bedoel ik dan €0,05 cent goedkoper dan bij de Hema. Wat mij opviel is dat de prijzen van agenda’s in het algemeen niet zo veel verschillen in prijs. Wel zijn er een aantal online bedrijfjes die flink meer vragen voor een agenda. Soms wel € 8,- meer. Vergelijk ze dan ook bij het aanschaffen. Wees geen dief van je portemonnee.

Als het gaat om de indeling en de benodigde onderdelen die noodzakelijk zijn in een agenda voldoen al deze agenda’s daar aan. Ik heb rekening gehouden met verschillende interesses van kinderen. 

Dit waren de 12 leukste schoolagenda’s van 2017- 2018. Wat vind je van de verzameling? Zit er wat voor jou kind bij? Welke agenda had jij vroeger, wat vond jij belangrijk aan een agenda?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Christa
  31/05/2017 at 21:48

  Toen ik nog een opleiding deed kocht ik ook altijd 1 van de nieuwste agenda’s.
  Hoe dikker, drukker, hoe beter.
  Nu koop ik maar gewoon een simpele van de Hema.

  • Reply
   BMelloW
   02/06/2017 at 06:54

   Hoe drukker hoe beter. Ik plakte ze tot de nok toe vol. En idd nu zo simpel mogelijk

  Leave a Reply