Wat te doen in de zomervakantie met het hele gezin? Heb jij er al over na gedacht? Misschien ga je op zomervakantie. Maar wat als je gewoon thuis blijft… Ik ging daarom op zoek naar een aantal leuke uitjes. Dus bij deze een overzicht aan leuke dingen die er in het hele land te doen zijn. Voor grote en kleine kinderen.

Ik ben op zoek gegaan naar zoveel mogelijk verschillende uitjes. Voor een ieder wat wils. Sommige uitjes zijn est wel bijzonder en out side the box. Niet allemaal even bekend, Maar wel zo leuk. Tips voor grote en kleine kinderen. Uitjes met en eventueel zonder kinderen.

18x dagjes uit in de zomervakantie met het hele gezin. Geen mega pretparken en dierentuinen maar wel hele leuke en bijzondere dagjes uit.

Legio museum

Woensdagen tot zondagen

Een museum over van alles wat te maken heeft met LEGO®. Het museum beschikt over een eigen collectie, maar ook stellen diverse verzamelaars hun materiaal beschikbaar om zo een zo breed mogelijk beeld te kunnen bieden over LEGO.

Toegangsprijzen:

• Entree 5 euro per persoon
• Tot en met twee jaar gratis
• Onder de 16 alleen onder begeleiding van een volwassene
• Groepen boven de tien personen, 4 euro per persoon.
• Wilt u vaker dan 1x per jaar langs komen, dan kunt u kaarten in het voren kopen met 20% korting en minimale afname van 10 stuks

Locatie:

Legolaan 1c te Grootegast
06-11175772

Gondel tours

woensdag t/m zondag t/m 31 oktober 

Zeg nou zelf dit maakt een dagje uit in de zomervakantie toch wel heel bijzonder. Zo zie je ook de mooie oude stad Leeuwarden op wel een hele bijzondere manier.

Maak een rondvaart door Leeuwarden in een echte Venetiaanse gondel. Geniet vanaf het water van de stad, in stijl en in de luxe van een echte Venetiaanse gondel. Gewoon een mooie tour van een uur, of stel je eigen programma samen en geef een geheel eigen invulling aan de vaartocht. De gondel is uiteraard ook exclusief te huren voor speciale gelegenheden! Hoe je het ook wenst, het is gegarandeerd een unieke ervaring om je op sfeervolle authentiek Venetiaanse wijze door de stad te laten varen!

Toegangsprijzen:

vanaf € 17,50 pp

Locatie:

Leeuwarden opstapplaats na keuzen. Kijk op de site voor meer informatie.

Giethoorn

Van alle plekken in Nederland is Giethoorn er eentje waar ik nog nooit bent geweest maar wel op mijn bucket list staat. Zo raar aangezien ik in diverse plekken in de buurt wel bent geweest. Maar goed, back on topic. Giethoorn de toeristen plek na Amsterdam. Het meest idyllische plekje misschien wel van Nederland. Zeker het meest bijzondere als je het mij vraagt. En daarom een welverdiende plek in de lijst: dagjes uit in de zomervakantie met het hele gezin.

Naast de standaard dingen waar Giethoorn zo bekend om is zijn er deze zomer ook vele evenementen.

  • Rock Around Giethoorn 2018

Dit jaar de 26e editie! In Gethoorn staat altijd het tweede weekend van juli ( 14 & 15 juli 2018) bol swingende Rock ‘n Roll!

  • Wiedepop 2018

Zaterdag 11 augustus gaat op vier locaties in Giethoorn het dak eraf tijdens dit muziekfestival, met prachtige coverbands en eigen muziekstijlen!

Bluesfestival Giethoorn 2018

Al sinds jaar en dag straal Giethoorn dit hele weekend blues, blues en nog eens blues uit. Op vrijdagavond 17 augustus starten en eindigen op zondagmiddag 19 augustus. Dat is de blues in Giethoorn!

Voor meer informatie over activiteiten en prijzen verwijs ik je naar de site.

Tip: Boek je bootje op tijd anders is er een grote kans dat er niks meer beschikbaar is als je er heen wilt.

Hunebedden

Hele jaar door

Als ik aan Drenthe denk dan denk ik direct aan de Hunebedden. Dit is natuurlijk niet het enigste wat Drente te ieden heeft. Maar de Hunebedden is wel iets wat je gezien moet hebben. De stenen op zich zijn bijzonder maar zal een kind en vele volwassenen niet veel doen. Toch is het verhaal er achter bijzonder net als de Stonehenge en de Piramides.

Het grootste hunebed van Nederland ligt in Borger. Dit hunebed is bijna 23 meter lang. De kei weegt 20.000 kg! De overige liggen in een straal van 30 km er omheen. Perfect voor een flinke wandeling, fiets tocht of weekendje weg. De omgeving is prachtig.

Bezoek het Hunebed museum en leer meer over de Hunebedden. Vanuit hier kan je de big 5 ( Hunebedden gaan bekijken) Ideaal voor als je niet alle Hunebedden wilt of kan zien.

Locatie:

Hunebed museum

Bronnegerstraat 12
9531 TG Borger

dagjes uit in de zomervakantie met het hele gezin. Slot Zuylen

Slot Zuylen

hele jaar door

Deze zomer heeft Slot Zuylen een themarondleiding Adel & Accessoires. Kleine voorwerpen, grote verhalen (19 mei – 16 september 2018)Adel & Accessoires verkent verfijnde aanvullingen op de kleding tot op de vierkante centimeter. De kleine en vaak kwetsbare voorwerpen worden doorgaans bewaard op planken en in lades in het depot. Een selectie is deze zomer te zien in de kamers van Slot Zuylen, het voormalig woonhuis van een adellijke familie.

Die kleine voorwerpen vertellen boeiende verhalen over het dagelijks leven op het kasteel en de adellijke levensstijl van de voormalige bewoners. Gidsen delen bijzondere details, leuke weetjes en culturele achtergronden, of gaan in op het gebruik van die accessoires door voormalige bewoners en personeel.

Let wel op de openingsdagen en reserveren is verplicht.

Toegangsprijzen:

Volwassenen:   € 12,50
Kinderen:   €6,50

Groep vanaf 15 personen*:    € 10,50 p.p. volwassene, € 5,00 p.p. kind
CJP/studenten/U-pas:    € 9,50
Museumkaart:    gratis
Alleen tuin:    € 3,00

Locatie:

Slot Zuylen
Tournooiveld 1
3611 AS Oud-Zuilen

Steenkolenmijn

hele jaar

Ik ben gek op Valkenburg. Het is gelegen op een prachtige locatie en daarom mag deze niet ontbreken in de dagjes uit in de zomervakantie.. Een bezoek is niet compleet zonder een bezoek aan de steenkolenmijn.

Op zoek naar het zwarte goud in de allerlaatste kolenmijn in Nederland! Beleef die harde, indrukwekkende tijd en proef de sfeer van toen! Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze ondergrondse omgeving.

Toegangsprijzen:

Volwassenen: € 9,25.
60+: € 8,50.
Kinderen 4-12 jaar. € 6,75.
Kinderen 0-3 jaar: gratis.

Locatie:

Daalhemerweg 31

Valkenburg

Stoomtrien Goes/Borsele

Zomervakantie op vrijdag en zaterdag gesloten

De museumterrein in Goes is perfect voor een dagje Zeeland, stap op verschillende plaatsen uit en ontdek wat de omgeving van Goes allemaal te beiden heeft. Is je kind gek op treinen of misschien ben je het zelf wel dan is dit toch perfect. Hoe vaak krijg je de kans op in een stoomlocomotief  te zitten.

Toegangsprijzen:

Enkele reis 1e/2e klasse: Volwassene € 12,00, Kind € 6,00
Enkele reis 3e klasse: Volwassene € 8,00, Kind € 4,00

Tip: Voor korte afstanden kunt u vaak voordeliger een dagkaart kopen.

Locatie:

Stoomtrein Goes-Borsele
Albert Plesmanweg 23
4462 GC Goes

dagjes uit in de zomervakantie met het hele gezin.

Speelgoedmuseum Spelebos

Open op woensdag, zaterdag en zondag

Beleef het spelen van toen weer op een nieuwe eigentijdse manier bij Museum Spelebos. Verspreid over het museum vind je verschillende spellen die je zelf uit kunt proberen. Loop door onze diorama’s met bijzondere poppen en beren, sommige zelfs meer dan 100 jaar oud! Maar ook Barbie, tinnen soldaatjes en oud Hollandse spellen maken deel uit van onze riante collectie.

Tevens heeft het Museum diverse leuke workshops waar je kind aan mee kan doen. Kijk op de site voor de actuele activiteiten.

Toegangsprijzen:

Kinderen van 4 / 12: €5,-

Volwassenen: € 6,-

Locatie:

Sonseweg 39

Best – ( achter ‘t Boshuys )

Escape mission

Hele jaar open behalve op maandag

Laat je met familie, vrienden of collega’s opsluiten in één van onze thematische escape rooms en probeer er, door goed samen te werken en de raadsels en puzzels op te lossen, binnen 60 minuten weer uit te komen…….Can you beat the room?
Er zijn verschillende kamers met allemaal een andere thema.
Tip: In Enschede en Eindhoven hebben ze ook een Escape mission vestiging.

Toegangsprijzen:

?

Locatie:

Escape Mission Rotterdam

Rhijnspoor 277, Capelle a/d IJssel

Fort kijkduin

In eerste instantie was het aquarium het eerste in Nederland waar bezoekers onder water konden lopen door een twaalf meter lange tunnel en je jezelf werkelijk onder water de zee kan beleven.

Niet alleen de Noordzee komt ter sprake, maar ook vismigratie naar de Waddenzee komt aan bod. Fort Kijkduin ligt tenslotte op de plek waar Noordzee en Waddenzee in elkaar overgaan  In beide gebieden komen de in het aquarium gehouden soorten voor.

Een bezoek aan ons aquarium is een spannend en leerzaam avontuur, waarbij je de vissen niet alleen kunt zien, mag aanraken, maar ook mag voeren! (op=op)

Toegangsprijzen:

Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 6,-

Volwassenen € 8,-

Locatie:

Fort Kijkduin
Admiraal Verhuellplein 1
1789 AX Huisduinen

dagjes uit in de zomervakantie met het hele gezin. Zeilschool 't Gerijp

Zomerkamp

Misschien ben je je kinderen liever nog een weekje kwijt. I get you. 6 weken is een lange tijd. Kinderen gaan zich vervelen en het werk gaat ook gewoon weer door. Hoe fijn is het dan voor jou als ouder maar ook voor je kind om ze een aantal dagen onder te kunnen brengen op een zomerkamp. Er zijn verschillende kampen waar je kind naar toe kan gaan. Ik zocht er een aantal voor je op.

Zeilschool ‘t Gerijp

Ga op zeilkamp in het prachtige Friesland. Misschien is je kind meer van het surfen, kiten of suppen Hoe dan ook een echte waterrat kan hier zijn hart ophalen. Je kan kiezen uit verschillende opties en combinaties. Voor ieder wat wils.

Mad science zomerkamp

Gun je kind een super te gek gave én educatieve vakantie. Wat dacht je van raketten lanceren, slijm maken en werken aan de coolste gadgets.

Op zoek naar een andere leuke zomerkamp voor je kind? Kijk dan op de site van Zomerkampen en vind een kamp die bij kind past.

dagjes uit in de zomervakantie met het hele gezin. filmtips

Film tips zomervakantie:

18x dagjes uit in de zomervakantie met het hele gezin. Geen mega pretparken en dierentuinen maar wel hele leuke en bijzondere dagjes uit. Maar een vakantie is toch niet compleet zonder een bezoek aan de bioscoop. Perfect om de regenachtige dagen door te komen. Dus bij deze een overzicht van de must see films die draaien in de bioscoop tijdens de zomervakantie.

REDBAD

28-06-2018

Redbad, zoon van Koning Aldigsl, twijfelt aan de verouderde heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden.

 Redbads oom Eibert zet aan tot een machtsgreep en geeft Redbad de schuld van de nederlaag en de dood van zijn vader. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen. Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Hij wordt langzaam opgenomen in de clan. Nadat hij met de Vikingen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met de dochter van koning Wiglek.

Als hij samen met zijn vrouw terugkeert in Dorestad ontdekt hij dat zijn zus is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal. Hij ziet tijdens een jaarmarkt hoe priester Willibrord zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Hij zweert haar te bevrijden.

SKYSCRAPER

12-07-2018

Will Ford is een voormalige leider van een FBI gijzelaarsreddingsteam en tevens oorlogsveteraan, die zich nu bezighoudt met het beveiligen van wolkenkrabbers.

Wanneer hij voor een opdracht in China is, breekt daar ineens brand uit in de hoogste en veiligste wolkenkrabber ter wereld. Will wordt beschuldigd hier achter te zitten. Terwijl hij op de vlucht slaat moet Will de eigenlijke daders vinden om zijn naam te zuiveren en tegelijkertijd zijn familie zien te redden die zich in de brandende wolkenkrabber bevindt. 

ANT-MAN AND THE WASP

18-07-2018

Scott Lang (Paul Rudd) probeert balans te vinden in een bestaan als superheld (Ant-Man) en een vader voor zijn dochtertje. Hij wordt door Dr. Hank Pym (Michael Douglas) op een nieuwe missie gestuurd waarin hij moet samenwerken met Hope (Evangeline Lilly) aka The Wasp.

De volgende films zijn geschikt voor het hele gezin:

Het Ongelooflijke Verhaal Van De Mega Grote Peer

21-06-2018

Een verfilming van een kinderboek geschreven door Jakob Martin Strid. In Solby, een klein en vredig havenstadje, is het leven goed voor Mitcho en Sebastiaan. Tot de dag dat ze een fles in de zee vinden met daarin een mysterieuze boodschap. De fles is gestuurd door de burgemeester die al een jaar vermist wordt. Ze besluiten hem te gaan zoeken en komen zo al snel terecht in een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en…. een mega grote peer!

INCREDIBLES 2 

27-06-2018

Helen, moeder van het gezin, staat ineens in de spotlight als superheld, terwijl Bob als huisvader samen met Violet en Dash thuisblijft en een grote uitdaging heeft om aan het dagelijkse, normale leven te wennen zonder superhelden-actie. Het blijkt een moeilijke verandering voor de hele familie te zijn, al helemaal omdat niemand zich bewust is van baby Jack-Jack’s groeiende superkrachten…

Wanneer een nieuwe gevaarlijke schurk met een meesterplan opduikt, moeten Frozone en de familie wel een manier vinden om weer samen tegen dit kwaad te strijden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, ook al zijn ze allemaal Incredible…

PLUISJE

12-07-2018

Alles verandert als Shadow, de valk, Pluisje aanvalt tijdens zijn eerste vliegles. Hij wordt gered, maar zijn vader overleeft de strijd niet. Pluisje durft niet meer te vliegen. Ploveria spoort hem nog wel aan om te vliegen want ze moeten naar het zuiden als de winter komt. Pluisje gaat toch weer oefenen, maar dan wordt hij gevangen door de kat uit het dorp. Iedereen denkt dat Pluisje dood is, behalve Ploveria. Pluisje moet alleen de winter zien te overleven, terwijl zijn familie naar het zuiden trekt. Niet-trekvogels en buitenbeentjes overwinteren in Paradise Valley, een verborgen plek. Maar de reis naar Paradise valley is lang en gevaarlijk. Gelukkig maakt het dappere vogeltje nieuwe vrienden die hem helpen bij zijn reis.

8 dagjes uit in de zomervakantie met het hele gezin. Geen mega pretparken en dierentuinen maar wel hele leuke en bijzondere dagjes uit.

Lees ook eens 75 manieren om je kind(eren) bezig te houden

Dit waren mijn Leuke tips voor dagjes uit in de zomersvakantie met het hele gezin. Zitten er tips bij voor een leuk dagje uit met jou en je gezin? Of heb jij misschien nog een leuke tip voor een dagje uit? Plaats je tip in een opmerking.

 

Pin It on Pinterest

Share This