18 dingen die ik wil doen in 2018. Dit kan je goeie voornemens noemen maar ik zie het meer als doelen. Sommige dingen zijn misschien meer goeie voornemens en andere meer doelen. Ach hoe je het ook noemt het gaat uiteindelijk om wat je er mee doet. Toch!!!

Dit lijstje is tot stand gekomen doordat ik voor mezelf ben gaan beramen wat ik graag wil. Doelen voor mezelf maar ook voor mijn gezin. Van leuke uitjes tot echt persoonlijke doelen.

Door ze op te schrijven is het zichtbaar en dus meer een reminder.

18 dingen die ik wil doen in 2018:

Op willekeurige volgorde geef ik jou inzicht in mijn top 18.

5 kilometer hard lopen

Ik wil dit al jaren. Maar elke keer lukt het niet. Ik heb ooit een brommer ongeluk gehad. Dit zorgde er voor dat ik aardig in de kreukels lag. Met een set slechte knieën tot gevolg. Tijdens mijn laatste zwangerschap begaven mijn knieën het zo wat. Dik en pijnlijk. Door mijn knieën en weer om hoog kon ik niet meer. Zou wel door mijn bolle buik komen en het toenemende gewicht dacht ik nog. Maar vandaag de dag heb ik nog steeds pijnlijke knieën. Even door mijn hurken en weer om hoog behoort tot het verleden. Niet alleen doet het erg veel pijn. Mijn knieën zijn niet sterk meer.

Sporten of bewegen gaat dan ook moeilijk. Maar ik ben niet het type dat zich laat leiden door een tegenslag. Hoe kan ik toch iets aan mijn gezondheid doen en bewegen? Ik begon met meer te fietsen. In het begin deed dit echt heel veel pijn. De tranen stonden in mijn ogen. Maar ik moet toch iets doen om mijn knieën sterker te maken.

De pijn heb ik nog steeds. Sterk zijn ze nog steeds niet. Maar ik kan meer dan een jaar geleden. En dat gaat mijn uitgangspunt zijn. Na mijn bevalling begon ik die zelfde winter aan hardlopen. Toen moest ik afhaken. Nu wil ik doorzetten. Lukt rennen niet dan maar snel wandelen. Ik moet iets aan mijn gezondheid en met namen mijn conditie doen. Vandaar dat ik het nog maar even heb opgeschreven voor mijzelf.  Ik ga er voor…

Geen vlees meer eten.

Vele zullen denken echt niet. Anderen juichen dit toe. Ik ben vrijwel mijn hele leven vegetarisch geweest. Zelfs vrijwel volledig veganistisch. Maar tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik de behoefte aan vlees. Maar ik hou niet van vlees. Ik lustte alleen maar frikandellen, beren klauwen en gehakt als kind en dit is nog steeds het enigste wat ik vandaag de dag lust.

Niet bepaald gezonde voeding. Maar de laatste tijd merk ik dat ik er steeds meer van af zie. Ik voel me schuldig en vies als ik het hebt gegeten. Om dat ik me er gewoon niet meer goed bij voel wil ik het vlees eten weer uit mijn lichaam verbannen. Zodat ik weer meer in reine kan komen met mezelf.

Als ZZP-er aan de slag

Dit gaf ik eerder al aan dat ik dit heel graag wil. En dit jaar ga ik er keihard voor vechten om het voor elkaar te krijgen. Van mijn blog mijn werk te kunnen maken. Het zou zo leuk zijn.

5 kg afvallen

Gisteren gaf ik al aan trots te zijn de nodige kilo’s kwijt te zijn. Er staan nog ongeveer 5 kg op de teller die ik er vanaf wil hebben. Samen met hardlopen moet dit wel haalbaar zijn.

Date met Anthony

We leven zo voor de kinderen dat een beetje ons tijd er niet inzit. Met een dochter dat slecht slaapt geef ik haar ook niet makkelijk uit handen. Maar dit jaar hoop ik toch op een paar uur met mijn wederhelft. Al is het samen uit eten. Het is te lang geleden.

Zoveel mogelijk Picknicken met het gezin deze zomer.

Ik hou van picknicken. En met mij het hele gezin. Het is dan ook echt ons dingetje. Maar het afgelopen jaar kwam het er weinig van. Zins Anthony in Amsterdam noord is komen te werken is hij pas laat thuis. Daardoor deed ik het bijna niet. Maar dit jaar wil ik het toch gewoon gaan doen dan maar zonder hem. Of dat we hem tegemoet fietsen. Hoe dan ook ik ga er voor. Het is te gezellig om te laten voor wat het is.

Mediteren

Ik moet meer ik tijd zien te creëren. En dan met namen een moment van rust. En dat wil ik met mediteren zien te bereiken.

Elke maand een taart, koekjes of iets dergelijks bakken

Ik ben zo slecht ik bakken. Maar ik vind het wel erg leuk. Door elke maand een recept uit te proberen wil ik beter worden in bakken. Meer quality time met een van mijn kinderen. Elke keer kan en mag er eentje mij helpen.

Niet alleen leer ik beter bakken. Het zal ook vast leuk materiaal voor mijn blog opleveren.

Budgetteren

Ik wil gewoon bewuster met geld om gaan. En hoe beter kan het door te budgetteren.

Elke dag ontbijten

Iets wat ik te weinig doet. En zo slecht is.

Handlettering leren

Ik leer graag nieuwe dingen vooral op knutsel en frutsel gebied. En dit is er een van. Ik bak er nog maar weinig van. En hoop aan het einde van het jaar het aardig onder de knie te hebben. Om mezelf uit te dagen heb ik handlettering uitdaging bedacht. Door elke week mezelf uit te dagen hoop ik er beter in te worden. Doe je met mij mee?

HTML & CSS leren en begrijpen

Ik wil me toch meer gaan verdiepen in de code taal. Ik vind het niet alleen leuk. Het is ook leerzaam. De boeken heb ik al liggen nu de tijd er voor nemen.

Minimaal 12 boeken lezen

Het lezen van boeken is in 2017 op een erg laag pitje komen te staan. Ook hier wil ik meer de tijd voor nemen. Elke maand een boek moet haalbaar zijn.

Alleen naar het Rijksmuseum

Ik hou van het Rijksmuseum. Ik kom er graag. En al een hele tijd wil ik er een keer alleen heen. In alle rust naar alles kijken.

Open lucht museum met het gezin.

We gaan geregeld naar een museum als gezin. Maar op de een of andere reden is het openluchtmuseum er eentje die we overslaan. Terwijl deze museum al jaren op mijn lijstje staat. Ik vind dit een van de leukste museums. Maar doordat het niet bepaald in de buurt is komt het er niet van. En dit jaar wil ik het als prioriteit maken.

Meer geduld en minder chaotisch zijn.

Hoi ik ben een chaoot en heb weinig geduld. Een puntje waar ik aan moet werken. Vind ik.

Meer water drinken.

Bij een gezonder leven hoort meer water drinken. Net als ontbijten vergeet ik soms te drinken. Daarom heb ik een mooie water tracker in mijn Bullet journal gemaakt. En hopelijk wordt het drinken van water dan iets wat ik bewust ga doen en het een gewoonte wordt.

Have fun!!!

Ik heb echt veel fun. Maar het kan altijd meer. Genieten van de kleine dingen. Dankbaar zijn voor de dingen om me heen. En de fun komt vanzelf.

Dit was het dan mijn 18 dingen die ik wil doen in 2018. Uiteraard kan ik de lijst nog vele malen langer maken. Maar de dingen die voor mij dit jaar boven aan staan zijn in aanmerking gekomen. Dit jaar wil ik meer aan mezelf werken. Mezelf meer op 1 zetten ipv altijd maar wegcijferen. Vandaar dat veel doelen echt voor mij zijn.

Wat staat bij jou hoog op je te doen lijst? Je persoonlijke doelen, zakelijk of juist als gezin?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest,Facebook,Instagram,Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This