1 In Tags

De 25 food vragen tag.

De 25 food vragen tag. Vragen over eten. Leer mij en mijn eet gewoontes beter kennen. BMelloW.nl

Ik ging weer eens op zoek naar een leuke tag. En zo kwam ik deze 25 food vragen tag over eten tegen bij De groene meisjes. Een tag die jou wellicht meer verteld over mij. Want wie houd er nu niet van eten. ik kan er uren over praten. En zo nu en dan heerlijk om een dagje in de keuken door te brengen.

Wat is je favoriete ontbijt?

Ik ben heel slecht in ontbijten. Ik ontbijt meestal pas om een uurtje of 10. Als ik denk aan wat ik het liefst voor ontbijt wil dan is dat nasi of bami. Heerlijk. Maar niet elke dag heb ik een restje in huis. Dan is het meestal yoghurt met wat fruit en cruslie.

Hoe drink je je koffie?

Als eerste bakkie in de ochtend gewoon zwart. Maar als ik ergens ben dan vind ik een cappuccino toch wel erg lekker. Niks bijzonders eigenlijk. Ik ben toch meer een theeleut dan een koffie drinker.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Ik ben niet een allerbeste brood eter. Maar een broodje met gegrilde groenten en een sausje kan ik zo nu en dan erg lekker vinden.

Soep of salade?

Salade. er zijn genoeg salades die ik echt lekker vind. Zolang de dressing er maar apart bij zit. Ik wil het zelf kunnen doseren. Er zijn maar een paar soepen die ik lekker vind. Waarvan de Indische groenten soep sajoer lodeh wel tot mijn favoriet behoort.

Wat is je favoriete kookboek?

Ik heb niet een favoriet. Maar er is er eentje waar ik toch wel heerlijke recepten uit hebt gehaald. Vegetarisch Indonesisch kookboek van Ciska Cress. Ik eet graag vegetarisch en Indonesisch.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Ik ben geen Zoetekouw. Maar zonder tropische fruitsoorten (Ananas, mango, kokos, lychee.) kan ik toch echt niet. Een lastige vraag dus. Toch ga ik voor nooit meer zoet. Hartige dingen vervelen mij nooit en maken mij niet misselijk. Zoet daartegen wel.

Welke keuken(land) is jouw favoriet?

Dat is een makkie. De Indonesische keuken met stip op 1. Maar de Surinaamse, Italiaanse ( de echte)  en Turkse keuken vind ik ook heerlijk.

Wat is je favo foodfilm?

Ratatouille Van Disney. Ik hou van Disney films.

Wat is je meest guilty pleasure?

Dat is chips. Vooral de Cro­ky Chips bo­log­ne­se.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Als het om eten gaat?  Ik heb er niet echt eentje in het bijzonder. Mijn moeder kan lekker koken. Van haar heb ik dan ook wel de basis mee gekregen. Maar door veel uit kookboeken te maken ben ik meer gaan leren koken. Ik kan echt genieten van een Jamie Oliver of Nigella lawsen op tv. Ze doen koken zo makkelijk lijken. En hoe ze met een enorme passie over eten praten…

Thuis koken of uit eten gaan?

Ik ga met 3 kinderen nagenoeg nooit uit eten. Ja eens in de zo veel maanden naar de Mac Donalds. Maar ik kook toch wel meestal. Zeker in het weekend vind ik het leuk om flink me uit te leven in de keuken.

High end of Low profile?

Low definitely low. Ik hou niet van al dat decadente gedoe. Ik wil met een volle maag naar huis en niet nog een detour langs de Mac maken.

Wat is je lievelingsrestaurant?

Ik heb niet een favoriete restaurant. Twee restaurants waar ik graag kwam zijn er inmiddels niet meer. ( wat zegt dat over mijn smaak pupillen) Een Caribische en een Arabische restaurant. Heerlijk eten. Super gezellig. Maar helaas….

Boodschappen doe ik bij…

De Dirk van de Broek. Ik heb vele supermarkten in de buurt maar ik kom het liefst bij de Dirk. Al zijn er bepaalde dingen waarvoor ik toch echt naar andere winkels ga.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb:

Er is zoveel wat ik echt heerlijk vond. Maar na 6 weken rond reizen door Indonesie was is zo blij om weer in een grote stad te zijn. Nog nooit was ik zo blij om weer eens wat anders te eten dan rijst en bami. Ja ja er was ineens een restaurant met de mooiste gele letter M. Nog nooit smaakte dat zo lekker als die dag.

Wat is je favo cocktail?

Alles waar wodka in zit will do.

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?

Doe mij Clooney maar.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Sambal. Ik heb vele soorten sambal in mijn kast staan. Maar ik kan ook niet zonder mijn elektrische rijst pan.

Mijn favo snack is..

Ik heb er meerdere. Pasteitjes, kaasballetjes, loempia’s.

Wat zit erop jouw pizza?

Kaas en tomatensaus duh!!! Behalve dat, paprika en olijven, dat moet er op.

Wat lust je echt niet?

Peen en ui ( hutspot), rode kool, tuinbonen, meeste vlees, vis.

Mijn favoriete food blog is..

Ik heb er niet eentje. Er zijn er meerdere die ik graag volg.

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is..

Wat is gek? Dat zal voor een ieder anders zijn. Ik vind niet snel iets gek. Maar of ik het eet is het tweede.

Wat staat er op je food bucket list?

Niet zo zeer een gerecht. Wel wil ik heel graag in Italië en in Indonesië met een omaatje een keer lokaal eten koken.

Ik kan niet leven zonder..

Sambal en rijst. Indo hè.

Hierbij nomineer ik Dewi, Marieke en Christa. Dames voel je niet verplicht al ben ik erg benieuwd naar jullie antwoorden.

Dit waren mijn antwoorden over eten? Wat vind je van deze food tag? Wat is jouw guilty pleasure? En wat is het lekkerste wat jij ooit hebt gegeten? Heb jij een favoriete restaurant. Zo ja welke? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Simone
    09/10/2017 at 22:15

    Wat een leuke tag zeg! Ik krijg er alleen wel gelijk weer trek van :p

  • Leave a Reply