Ik ben gek op de DIY-pakketten van de Action. Regelmatig test ik er eentje. Zo nam ik van de week een pakket mee waarmee je zelf 3D bloemen kan maken. Het zag er zo leuk uit dat ik deze mee moest nemen. Maar hoe leuk is deze DIY-pakket van de Action eigenlijk…

De DIY-pakketten van de Action zijn vaak leuk om te kijken of een DIY-techniek iets is voor jou. Zo maakte ik eerder al eens een Macramé voor aan de muur.  Aangezien ik dat nog nooit eerder had gemaakt vond ik het een leuke goedkope manier om te testen of ik het leuk vind om te doen. Ik vind het zo zonde als je veel geld aan een hobby uit geeft wat je later niks blijkt te vinden.

Even snuffelen tussen de DIY-pakketten is dan ook een must voor mij. Dit keer kon ik me inhouden bij de Action tot een paar stickervellen en deze DIY-pakket. De Action had veel verschillende pakketten liggen. Maar vaak vind ik de pakketten leuk, alleen weet ik niet zo goed wat ik er daarna mee moet doen. Deze 3D papieren bloemen zagen er op de verpakking leuk uit en past nog wel een beetje bij mijn dochter op haar kamer.

3D papieren bloemen maken

3D papieren bloemen maken met een DIY-pakket van de Action.

Ik ga je niet in details uitleggen hoe je dit moet maken.

Je kan twee bloemen maken. Elke bloem heeft zijn eigen vel papier waar je kleine blaadjes uit moet drukken. Bij elk blaadje staat een nummer.

Hier komt ook meteen het eerste probleem. Waar je alles moet plaatsen staat heel klein geschreven op de verpakking. Ik ben aardig kippig, maar mijn kinderen met gezonde ogen hadden er ook moeite mee. De cijfers staan zo klein geschreven dat het soms gokken is. Na het maken van de eerst bloem bleek er niet veel van te kloppen. De bloem was erg plat. Niks 3D. Bovendien kwamen de blaadjes niet mooi uit nadat het af was. Bij de tweede bloem deed ik het anders. Ik gebruikte nu voor alle bloemblaadjes de bijgeleverde foam stickers. Hierdoor komen de blaadjes meteen omhoog. 3D effect geboren, of toch niet….

3D papieren bloemen maken

Lees ook eens: DIY’s voor Pasen met spullen van de Action.

3D effect

Nadat de bloem af was zat er nog steeds weinig 3D effect in. Van de eerste bloem maakte ik blaadjes los om ertussen te plakken. Ook met de meegeleverde foam stickers. Ik weet niet maar heel erg 3D vind ik de bloem niet. Zelfs niet na het toevoegen van bijna de hele eerste bloem. Zoals op de verpakking ziet het er bij lange na niet naar uit.

(Op de bloemen foto van dichtbij lijkt het best oké maar als je dan de foto lijst met de bloem ziet, dan weet je wat ik bedoel.)

3D papieren bloemen maken met een DIY pakket van de Action.

Voor de foto heb ik het even op de bijgeleverde lijst geplakt, Maar ik denk niet dat het lang een ere plaats in mijn huis zal krijgen. Echt een miskoop. Misschien dat ik de lijst nog ga gebruiken voor een kerst of herfst project.

Heb jij deze 3D bloemen al gemaakt? Zijn ze bij jou wel gelukt? Ik ben namelijk erg benieuwd naar jouw ervaring.

Het 3D papieren bloemen DIY-pakket van de Action is te koop voor €1,99. Niet duur, maar in dit geval alsnog zijn geld niet waard.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This