Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; natuur. Als ik aan de natuur denk dan denk ik aan mijn favoriete plekjes.

Het bos en het strand zijn mijn favoriete plekjes in de natuur. Laatst waren we een boswandeling gaan maken in de Utrechtse heuvelrug. Een stukje bos wat mijn nog niet bekend was. De extreem warme zomer had de natuur niet veel goeds gedaan en dat was zichtbaar.

De herfst was al goed bezig. Herfst in de zomer…. Moet niet gekker worden. De eikeltjes, dennenappels en blaadjes lagen al op de grond. Vele bomen waren al kaal, of bijna kaal. We konden al volop rapen. Sterker nog veel was al aan het rotten. Arme diertjes die straks niks meer te eten hebben. Of veel te weinig.

We hadden dus al veel kunnen verzamelen. Heel veel hebben we niet mee genomen. Wilde alles voor de diertjes laten. Daarom geen knutsel project met echte dingen uit de natuur. Maar ik heb mij er wel door laten inspireren. Een knutsel project die ik al een paar jaar wil maken. Maar steeds vergat om te maken als de tijd daar geschikt voor was. Nu denk ik eraan en zal ik het dan ook vol enthousiasme maken. Hopelijk word jij er net zo enthousiast van.

4 seizoenen boom van papier

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 120 minuten

Benodigdheden:

 • Bruin karton A4
 • Wit karton A4
 • Schaar
 • Lijm
 • Crêpepapier wit
 • Crêpepapier roze
 • Crêpepapier groen

Werkbeschrijving:

Toen ik hieraan begon had ik een ander idee in mijn hoofd. Ik wilde een staande boom maken waarbij de 4 seizoenen werden afgebeeldt. Maar het liep anders.  Het werden 4 dezelfde bomen die elk een seizoen uitbeeld. Ik heb het in een map geplaatst. Ik wil al heel lang een quiet boekje maken voor mijn dochter. En dit gaat het begin van een map worden. Diverse plaatjes ga ik nog maken die passen bij een seizoen. Aan haar dan om de plaatjes bij het juiste seizoen te doen. Deze DIY krijgt dus nog een vervolg.

 • Teken een simpele boom uit op bruin karton. Geen tekenwonder of zin om het zelf uit te vogelen? Ik heb van mijn boom een printable gemaakt. Je kan er dan voor kiezen om die boom in te kleuren of om het als sjabloon te gebruiken.
 • Boom tekening om te downloaden
 • Maak nu vier keer de boom door het uit te knippen
 • Ik heb alles op stevig karton gemaakt omdat het wel even mee moet gaan. Uiteraard kan je de bovenstaande printable inkleuren en gebruiken om op verder te werken.
 • De boom heb ik op wit karton gelegd en ben dat met een wolkjes motief gaan omtrekken. (Zie onderstaande foto)

4 seizoenen boom van papier

Blaadjes voor aan de bomen

 • De blaadjes voor aan de herfst boom zijn de enigste blaadjes die ik er ook echt op hebt geplakt. Bij de andere maanden koos ik voor een veel eenvoudigere manier.
 • De blaadjes vond ik op kleurplaten.nl
 • Na deze te hebben verkleind kon ik ze uitprinten.
 • Uiteraard kan je ze ook zelf tekenen. Maar ik had daar geen zin in. Er was inmiddels al genoeg tijd in gaan zitten.
 • De blaadjes ben ik met mijn Crayola super tips grof ingekleurd. Verstand op nul en gaan…. (Zie bovenstaande foto)
 • Nadar ik de boom af had deed ik er nog een stukje tekst bij over de herfst. Zodat de quiet boek later ook uit voorgelezen kan worden. Echt een boek om ook samen in te kijken. (Zie onderstaande foto)

4 seizoenen boom van papier

Overige bomen aankleden

 • Omdat ik het heel veel werk vond om elk blaadjes uit te knippen besloot ik het bij de andere maanden anders aan te pakken. Lekker ouderwets propjes plakken. Met een stukje crêpepapier of vlieger papier maak je kleine stukjes en plak je als propjes op de boom.
 • Mijn dochter (net 3) vond het erg leuk om bij dit proces te helpen.

4 seizoenen boom van papier

Tips:

 • Wil je geen propjes plakken maar het wat echter laten lijken. Dan kan je met een perforator uit wit papier heel veel stansen. Wat er uit de perforator komt gebruik je om de boom te bedekken met sneeuw.
 • Bloesems uitknippen en te gebruiken voor de lente
 • Voor de zomer heb je heel erg veel blaadjes nodig. Persoonlijk vind ik dat te veel werk. Maar als jij engelengeduld hebt. Ga dan vooral je gang.

4 seizoenen boom van papier

Dit was dan mijn crea cross van deze week. De 4 seizoenen boom van papier. Het gaat nog een vervolg krijgen. Eerst nog wat leuke items tekenen. Zodra ik er genoeg hebt voor elk seizoen zal ik die ook maken om uit te printen. Dat maakt het leren over de jaargetijden nog leuker. 

Heb jij wel eens gehoord van een quiet boek? Lijkt jou dat wel wat voor je kind(eren)

Veel knutsel plezier.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken.Zij maakte illustraties van fruit. Vandaag is er ook een mede co- host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft en superleuke paddenstoel kussen gemaakt.

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.Of gebruik #creacross op je sociale media zodat wij kunnen zien dat je mee doet.

Link droppen en voorwaarde:

In deze blog maak ik gebruik van affiliate marketing. Als je via mijn blog een product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de affiliate marketing uitleg voor meer informatie. 

Pin It on Pinterest

Share This