Er zijn heel veel plekken in de wereld die ik graag zou willen bezoeken. Maar er zijn er 5 waar ik heel graag naar toe zou willen. Landen die zo veel meer mijn aandacht trekken dan anderen. Vandaag deel ik mijn top 5 landen of plekken de ik graag zou willen bezoeken. De 5 landen op mijn bucket lijst. En waarom.

Lees ook: Mijn favoriete steden in de wereld.

Elke zaterdag geef ik je een top 5 met de zomervakantie en mijn andere schema is het er even bij ingeschoten. Reviews en win acties krijgen namelijk voorrang. Normaal doe ik die op zondag maar ook ik neem een beetje vakantie.

Terwijl ik mijn maand overzicht aan het inplannen was kwam ik tot de conclusie dat aanstaande week de beste week is om offline te gaan. In de Maandoverzicht van juni vertelde ik er over. Alleen had ik het daar over een andere week. Deze week komt dus eerder dan ik had bedacht.

Hoe lang ik offline ga zijn kan ik nu nog niet zeggen. Ik hoop niet meer dan 2 dagen. Maar het zou zomaar langer kunnen zijn. Het hangt van een aantal factoren af. De details zal ik je verder niet mee vermoeien.

Terug naar het onderwerp. De 5 landen waar ik heel graag naar toe wil. 5 Landen op mijn bucket lijst.(in willekeurige volgorde)  Reis je met mij mee?

#1 Australië

Het land waar ik tot twee keer toe om naar toe te gaan. Maar door omstandigheden het steeds niet door kon gaan. Ik geloof dat ik hier niet naar toe mag gaan. 1 Keer zou ik voor een jaar gaan rondreizen en werken. Zoals vele jongeren dat doen. Tickets alles had ik al. Twee dagen na mijn verjaardag zou ik vertrekken. Maar kort voor vertrek bleek ik zwanger te zijn. Mijn vakantie moest ik wel annuleren.

De tweede of eigenlijk de eerste keer zou ik er voor een aantal jaar gaan studeren. Ik was al in onderhandeling met de Universiteit in Sidney. Alles wat er voor nodig was om er te mogen studeren zou ik in werking zetten. Maar mijn toenmalige vriend dacht er anders over. Die wilde ineens niet meer mee. Ik koos voor hem.

Nog altijd verlang ik naar Australië, Hopelijk kunnen we als gezin over een paar jaar er een keer voor een aantal weken er rond trekken.

#2 Aruba

Voordat ik mijn huidige vriend leerde kennen stond Aruba niet eens op mijn bucket lijstje. Maar nu wel. Mijn vriend zijn ouders komen van Aruba. En het grootste deel van zijn familie woont daar nog steeds.

Aruba is een prachtige bounty eiland. Maar eerlijk gezegd wil ik er vooral heen om te weten waar de roots van mijn vriend liggen. En daarmee ook van onze dochter. Ook wil ik heel graag zijn familie ontmoeten.

#3 Brazilië

Het land waar ik alleen de taal al prachtig van klinkt. Het land waar ik al zo lang heen wilt. Carnaval vieren maar vooral de rust van de jungle opzoeken. En dan vooral het amazone gebied. Lopen door de jungle maar ook per boot. Een groot avontuur door een land waar de jungle in een rap tempo verdwijnt. De longen van de aarde. Hopelijk kan ik er nog naartoe voordat er niks meer van over is.

#4 Italië

Ik ben serieus nog nooit in Italië geweest. En ook dit land roept mij al heel wat jaren. Zo klein als ik was wilde ik er al eens heen. En de keer dat ik overwoog om er heen te gaan. Bleek een vakantie naar Bali een stuk goedkoper te zijn. En als arme student moest ik toch wel op de centen letten. Dus heel vervelend, Italië maakte plaats voor Indonesië.

Vooral Milaan voor het shoppen, Rome voor het Colosseum. (Dit wil ik graag met mijn oudste doen, aangezien hij er ook graag naar toe wilt) Maar mijn grootste wens is om maar Sicilië te gaan. Het authentieke Italië opsnuiven. Tussen de plaatselijke bevolking zitten. En samen met een mama heerlijk eten koken zoals het Italiaanse eten hoort te zijn.

De 5 landen op mijn bucket lijst.

#5 Vietnam

Dit gaat bij velen vast gek klinken. Maar ooit zag ik een reisorganisatie die fiets vakantie rondreizen aanbied naar Vietnam. Terwijl ik mij daar in verdiepte ben ik alleen maar enthousiaster geworden. Naast dat het mij een prachtig land lijkt zijn er minder toeristen dan in vele andere Aziatische landen. Bovendien lijkt me dat je op een fiets vakantie het land echt intensief beleefd. Een mooi avontuur. Ik hou er van.

Lees ook eens: mijn bucket list. to do before I turn 50

5 Landen op mijn bucket lijst. Eigenlijk is de lijst nog veel langer. Zo wil ik een keer naar Suriname, Peru, New Zeeland, Fiji, Alaska, Canada, Kenia, IJsland, Schotland, Denemarken, Kroatië, China, Japan en Nepal. Er zijn maar weinig plekken waar ik niet naar toe wil. De wereld is zo mooi.

Dit waren de 5 landen op mijn bucket lijst. Welke landen staan op jouw bucket lijst? Ben jij wel eens naar een land op mijn bucket lijst geweest? Zo ja hoe vond jij het?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This