9 In Film en uitgaan tips/ Geef mij er 5.

5 Leukste uitjes met kinderen.

5 Leukste uitjes met kinderen. BMelloW.nl.

Het is weer zaterdag en dus tijd voor een top 5. Ik moest even diep nadenken waar ik nu weer een top 5 over kan schrijven. Vele onderwerpen zijn al de revue gepasseerd. En toen bedacht ik me, ik heb het nog nooit gehad over mijn favoriete uitjes met mijn kinderen. De plekken waar zowel ik als mijn kinderen graag komen.

5 Leukste uitjes met kinderen.

Vandaag neem ik je mee naar de favoriete uitjes van mij en mijn kinderen. Uitjes die niet eens zo veel geld kosten. Of zelfs gratis zijn.

#1 Amsterdamse bos

Voor iedereen die in de omgeving van Amsterdam woont is hier toch zeker wel eens geweest. Maar eerlijk gezegd. Toen ik nog in Amsterdam woonde kwam ik vrij weinig in het Amsterdamse bos. Ik had het Vondelpark op loopafstand van mijn huis. En dat was zeker toen er nog geen kinderen waren, mijn vaste hang out.

Maar inmiddels woon ik al weer bijna 8 jaar net buiten Amsterdam. Nu is het Amsterdamse bos het dichtstbij zijnde park. Zeker in de herfst en zomer maanden brengen wij hier heel wat uren door. Wat het Amsterdamse bos zo leuk maakt is de diversiteit aan activiteiten. Ik zal het even voor je opsommen. Het is zo veel.

 • Geitenboerderij
 • Spa
 • Fun forest ( bomen klimmen en tokkelen)
 • Theater
 • Haventje voor de allerkleinste om met een eigen bootje te varen
 • Twee buiten baden
 • Zwemvijver
 • Kinderboerderij
 • Kano, fiets en Stand up padding verhuur
 • En nog zo veel meer.

Het Amsterdamse bos is een enorm groot park. Zelfs groter dan het Central park in New York. In een prachtige omgeving. Er  is altijd wel wat leuks te doen. En verdiend daarom zeker een plekje in mijn favoriete uitjes top 5. Het mooiste is, het meeste is gratis.

#2 Schoorl

We komen hier niet elke dag maar toch zeker elke jaar een keertje. Schoorl is een kust plaatsje boven Alkmaar. Wat het zo’n fijne plek maakt is de diversiteit aan natuur. Schoorl heeft strand, bos en duinen. Uren wandel plezier in een prachtige omgeving. Als het weer niet mooi genoeg is om bruin te bakken, dan is er in Schoorl vast nog wel iets anders waar je je mee bezig kan houden.

De klimduinen van Schoorl zijn een begrip. En zeker voor kinderen een must go. Laat ze lekker razen. Moe en voldaan zullen je kinderen er vandaan komen.

#3 Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is een museum midden in Amsterdam. Het staat aan de rand van Amsterdam zuid en centrum. En het is groot. Elke keer lopen we er een paar uur zonder alles te hebben gezien. Dat is dan ook een reden dat we hier graag komen. En met we bedoel ik vooral mijn oudste zoon en ik. Er is regelmatig een nieuwe tentoonstelling, wat een bezoek altijd weer vernieuwend maakt. De meeste bezoekers komen toch wel voor een schilderij. Een zeer mooie en indrukwekkende schilderij al zeg ik het zelf. Toen mijn oudste zoon het voor het eerst zag is hij er echt een uur voor gaan staan. Zoveel mogelijk elke detail opzuigen. Ik heb het natuurlijk over de Nachtwacht van Rembrandt.

En weet je wat het leukst is van dit soort museums. De entree is voor kinderen gratis. Ga het dus zeker een keer uitproberen.

#4 Burgers zoo In Arnhem

Dit is een dierentuin waar wij maar wat graag komen. Het is een mooie dierentuin. Met Ocean als een van ons favoriete plekjes. Wil je meer weten over deze dierentuin. Voor het hele verslag verwijs ik je naar een eerder geschreven review.

#5 De Amsterdamse grachten en Jordaan.

Zo nu en dan. Vooral vroeg in de ochtend als de stad nog slaapt of net ontwaakt. Op een zonnig dagje. Dan kan ik dat zo heerlijk vinden. Dwalen over de grachten en door het gezellige Jordaan. Ergens lekker ontbijten. Genieten van de mooie stad.

Mijn jongens zijn geboren in Amsterdam maar vinden de stad veel te druk. En ook al merk ik ook dat de stad steeds meer overspoeld wordt door toeristen. Zo nu en dan is het gewoon een must. Dan mis ik de gezelligheid. Dan moet ik er weer eens naartoe. En vroeg in de ochtend slapen een groot gedeelte van de toeristen nog. Dan is de stad nog te zien in alle rust.

Dit was het weer. Mijn top 5 leukste uitjes met kinderen. En het mooiste is het merendeel kost je vrijwel niks. Er op uit gaan hoeft niet duur te zijn. Mijn jongens vinden het bijvoorbeeld al geweldig als ik een bal en een goed gevulde picknick mand mee neem. En ergens crashen. Zeker in de zomer doen wij dit vaak met het avond eten. Het is gezellig. Je besteed quality time met je gezin. En je portemonnee loopt er niet op leeg.

Lees ook eens leukste vader kind uitjes & Scheepsvaart museum review.

Wat vind jouw gezin het leukste om te doen? Is er een favoriete plek? Ben je wel eens naar iets uit mijn top 5 leukste uitjes met kinderen geweest? Zo ja wat vond je er van? Zit er iets bij uit mijn top 5 waar jij wel een keertje naar toe wilt met je gezin?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Geef me er 5. Een top 5 van mijn favoriete uitjes met kinderen. BMelloW.nl

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Sheila
  13/05/2017 at 21:53

  Grappig dat Burgers’ Zoo er tussen staat. Als Arnhemse heb ik daar een abo op, dus we komen er regelmatig. Mijn zoontje vindt de Bush geweldig. Ik had in deze dierentuin zelfs een bijbaantje vroeger. Het is in ieder geval een fijne dierentuin voor kinderen met een grote speeltuin. Al moet ik zeggen dat ik voor kinderen juist Dierenpark Amersfoort geweldig vind.

  • Reply
   BMelloW
   14/05/2017 at 15:06

   Ik vind het een heerlijke dierentuin. Ik heb hier Artis maar dat vind ik verschrikkelijk. Amersfoort is voor mij al weer te lang geleden.

 • Reply
  Fleur | MizFlurry
  13/05/2017 at 18:09

  Het Amsterdamse bos heb ik al vaak wat over gehoord en wil ik nog een keertje bezoeken. Wij wonen zelf naast het Julianapark in Utrecht, dus daar zijn we heel regelmatig te vinden, heerlijk! Ze hebben er een fijne speeltuin en ook allerlei dieren zoals, herten, geiten, pauwen, kippen, hanen, varkens en een pony.

  • Reply
   BMelloW
   20/05/2017 at 09:12

   Klinkt ook als een fijne park. Amsterdamse bos is in de herfst erg mooi. En in de zomer goed voor veel vermaak.

 • Reply
  Shirley
  13/05/2017 at 08:43

  Amsterdam kom ik nooit, dat heb je als oer Rotterdammer haha. Mijn kids zijn eigenlijk niet van de uitjes. Tuurlijk hebben we veel met hun gedaan maar zijn erachter dat ze huismusjes zijn en daar meer tevreden mee zijn. Het strand is wel een favoriet nog!

  • Reply
   BMelloW
   13/05/2017 at 15:23

   Hier nog een Rotterdammer. Huismus is ook niks mis mee. Ik vind, het soms ook heerlijk om thuis te blijven. Niks te hoeven.

 • Reply
  Christa
  13/05/2017 at 07:38

  Leuke uitjes!
  Ben nog nooit met de kinderen in Amsterdam geweest, wil ik nog een keer doen.
  Burgers zoo is hier ook favoriet!

 • Reply
  Kirsten
  13/05/2017 at 06:34

  Leuk! Wij gaan ook regelmatig naar het Amsterdamse bos. Even naar de geitjes of de speeltuin!

  • Reply
   BMelloW
   13/05/2017 at 15:22

   Het is toch nog een eindje bij je vandaan.. Leuk dat je er dan toch naar toe gaat.

  Leave a Reply