5 Super leuke Koningsdag DIY’s.

Nog een paar dagen en dan is het weer zo ver. Dan kleurt Nederland weer oranje. Ik heb het natuurlijk over Koningsdag. Is je huis al klaar voor Koningsdag? Al in de Nederlandse kleuren gehuld? En heb jij je outfit of the day al klaar liggen? Zo niet dan kan jij wat hebben aan de volgende tips. 5 Super leuke Koningsdag DIY’s.

Lees ook eens: Koningsdag bingo

5 Super leuke Koningsdag DIY’s.

Het zijn er meer dan 5 maar wel 5 duidelijke onderwerpen. Sommige zijn niet perse bedoeld voor Koningsdag, maar met een beetje fantasie kan ook jij al deze Koningsdag DIY’s maken.

#1     Krans:

Een krans is tegenwoordig een item dat bij elk feesttje thuis hoort. Ik heb er twee voor jou gevonden die ik echt te leuk vind om je niet te laten zien.

Blij dat ik brei heeft een hele leuke gemaakt. ( zie bovenstaande foto ↑ ) Oranje ( hoe kan het ook anders) met een rood/ wit/ blauw lint er omheen. Kroontje er bij de krans is compleet. Persoonlijk snap ik helemaal niks van breien. De vele pogingen hebben niet mogen baten. Maar voor de liefhebbers, leef je uit.  Zeker de moeite waard om te maken.

A night owl maakte een geweldige krans. Ik ben gek op tule. En daar is geen gebrek aan met deze krans. De krans is gemaakt voor een Amerikaans feest 4th of july. Maar met een paar simpele aanpassingen ook prima voor ons oer Hollands feest te maken.

  #2     Slingers.

  Een slinger, daar wordt iedereen toch vrolijk van. Denk je aan slingers dan denk je aan een feestje en visa versa. Dan mag dit toch niet ontbreken op Koningsdag.

  Knutselopdrachten.nl heeft een hele leuke maar simpel te maken slinger. ( zie bovenstaande foto ↑ ) Deze slinger is uitermate geschikt om met kleine kinderen te maken.

  #3     Kroontjes:

  Tijdens Koningsdag mag een kroontje niet ontbreken. Denk ik aan Koningsdag denk ik aan oranje en aan kroontjes.

  Plenty de val is een Franstalige blog. ( zie bovenstaande foto ↑ ) Gelukkig is het te vertalen naar het Frans. Waarom ik je deze toch wilt laten zien. Voor alle stoere Koningen en Prinsen in ons midden. Dit is de kroon voor jouw zoon. Stoer en super mooi. (Scrol door naar beneden op de blog om er een link te vinden zodat je deze kroon kan downloaden).

  Handmade Charlotte maakte een kroon waar ik helemaal weg van ben. Ook hier is de kroon voor een andere gelegenheid gemaakt. Maar bedenk het in de kleuren rood, wit, blauw en de rand in oranje. Hoe geweldig is het dan niet voor Koningsdag.

  Lees ook eens: 7 tips om geld te verdienen met Koningsdag

  5 Super leuke Koningsdag DIY’s.

   

  #4     Kleding:

  Je kan natuurlijk in je dagelijkse kloffie naar buiten gaan en Koningsdag vieren. Maar het is toch veel leuker als je lekker gek en vooral in de kleuren van Nederland gehuld bent. Kan jij nog wat inspiratie gebruiken voor je kind?

  BMelloW ja dat ben ik. ( Ik mag toch best een te leuke DIY van mezelf benoemen)  Al gemaakt door anderen en daar leuke reacties op gekregen. Ik heb het over de Koningsdag tutu. Het is zo leuk om te maken en simpel. Sla nu nog snel tule in en maak het nog op de valreep. Je dochter zal hier de show in stelen. ( zie bovenstaande foto ↑ )

  Bij Saab maakte een super leuk en simpele shirt voor een meisje. Iets met hartjes en lint.

  Autumn 10 heeft ook een super leuk shirtje die zowel voor een jongen als een meisje geschikt is. Iets met een oranje kroon.

  Moodkids heeft een simpel te maken sjaal. Zo eentje waarvan je denkt, waarom was ik daar niet jaren eerder op gekomen. Deze sjaal is perfect voor Koningsdag of een ander verkleed feestje. Het staat niet alleen leuk maar is ook nog eens spot goedkoop. Je hebt er enkel een oud shirt voor nodig.

  # 5     Lekkernij.

  Liefde gaat door de maag. En zelfs tijdens een feest als Koningsdag zijn er genoeg geschikte lekkernij (snoep) wat daar prima bij past.

  Life love and sugar  Heeft veel geweldige tips voor een geweldig 4th of july feestje en de daarbij horende lekkernij. Maar de popcorn is waar ik op doel. ( zie bovenstaande foto ↑ ) Hoe simpel is het om te maken en past perfect bij Koningsdag. Ze heeft niet echt heel erg duidelijk uitgelegd hoe je dit moet maken. Maar ze heeft witte chocolade gebruikt. Ik vermoed met kleurstof om de mooie rode en blauwe kleur te krijgen. Als jij het antwoord weet dan hoor ik het maar wat graag.

  Just a taste heeft erg leuke rood. wit en blauwe koekjes gemaakt. Perfect om te verkopen tijdens Koningsdag.

  Laura’s bakery heeft niet 1,2 maar 3 keer lekkernij dat ik wel met jullie moet delen. Hollandse Meringues & schuimpjes &  aardbeien voor Koningsdag.

  Oke nog eentje dan speciaal voor ons volwassenen. 

  Frosting and a smile kersen gedrenkt in wodka met een leuk rood, wit, blauw accent. deze ga ik zeker een keer maken. Lijkt mij erg geschikt voor een feestje. Welke dan ook.

  5 Super leuke Koningsdag DIY’s. Wat vind je er van? Krijg je al zin om aan het knutselen te slaan. Of ga je liever nu al beginnen met Koningsdag te vieren. Aan gebrek aan  inspiratie kan kan het in ieder geval niet liggen. Ik heb mijn best voor je gedaan. Welke DIY’s spreken jou het meest aan? Of heb jij voor mij nog een leuke tip die in dit rijtje thuis hoort. Laat het me dan weten.

  Wordt lid van mijn BMelloW facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

  Veel knutsel plezier,

  Melanie

  ↓Pin afbeeldingen. Klaar om door jou een plekje op Pinterest te krijgen.↓

  Hoi mijn naam is Melanie

  Hoi mijn naam is Melanie

  Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutsel werk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen.

  Veel plezier.

  Let’s get social  

  Vragen, opmerkingen of samenwerken?

  10 + 5 =

  Email:

  bmellowblog@gmail.com

  Lets get social

  Pin It on Pinterest

  Share This