Het is bijna zo ver. Het is bijna Pasen. En dus de hoogste tijd om na te denken over het Paasontbijt/ brunch. Wat wil ik op tafel zetten. Maar vooral denk ik hoe wil ik dat de Paastafel er uit komt te zien. Vandaag heb ik voor jou 5 leuke tips op een rijtje gezet. Zodat jij een super gezellige Paastafel kan maken. 5 Tips voor een super gezellige DIY Paastafel.

Het is bijna Pasen en ik zat me te bedenken hoe ik dit jaar weer een super gezellige Paastafel kan kan maken. Een gezellige Paastafel zonder dat je portemonnee er op leeg gaat. En zo ben ik op onderzoek gegaan en vond een aantal erg leuke dingen voor je Paas ontbijt/ brunch.

5 Tips voor een super gezellige DIY Paastafel.

#1 Een Paastak.

Een Paastak kan eigenlijk niet ontbreken tijdens Pasen.  Ik heb er dan ook twee gevonden die eigenlijk over de top zijn. Een beetje hysterisch. Maar wel super gezellig. Ik hou van kleur. En kleurrijk dat zijn ze zeker.

Firma mama heeft een hele leuke Paas tak gemaakt met veertjes. Zelf nooit aan gedacht maar zo leuk. En past perfect bij Pasen. ( zie bovenstaande foto↑) Wil je deze Paas takken maken, klik dan hier.

Hare Maristeit heeft haar takken gezellig gemaakt door de takken de bekleden met washi tape. Heb je geen wasi tape dan kan het ook met wol. Zien waar ik het over heb, klik hier.

Hou je meer van rust en neutrale kleuren. Zwart & wit is erg trendy dit jaar als Paas thema. Maar de overige pastel kleuren blijven altijd goed. Het is tenslotte Pasen.

Hoe mijn Paastaken er uit zien. Een voorproefje krijg je in de bovenste foto. Hou mijn Instagram in de gaten voor de foto’s.

#2 Slingers.

Een leuke slinger mag op geen enkel feestje ontbreken en dus ook niet met Pasen. Oke, technisch gezien ligt het niet op de tafel. Maar zeg nu zelf. Dit maakt het wel veel gezelliger.

Lady Lemonade heeft een slinger gemaakt. En eigenlijk wil ik die al een paar jaar maken. Maar het komt er maar niet van. En ik denk ook dit jaar weer niet. Maar ik wil het jou niet ontnemen zo leuk is deze. De slinger bestaat uit kleine eieren gemaakt van wol. (zie bovenstaande foto↑) Klik hier voor de omschrijving.

Deze vind ik persoonlijk erg leuk. Een simpele eierslinger gemaakt door Moodkids. Klaar in een paar minuten en toch een erg leuk resultaat. Nieuwsgierig? Klik hier.

#3 Beschilderde Paaseieren.

Dit hoort er toch echt bij vind ik. Elk jaar laat ik de kinderen voor het eten de eieren beschilderen. In zo een apparaatje en schilderen maar. Ook dit jaar zal ik dit weer met ze doen. Maar voor als je kinderen wat groter zijn en het toe is aan wat meer uitdaging. Dan heb ik er een aantal voor jou gevonden de zeker de moeite waard zullen zijn.

Martha Stewart een icoon als het gaat om DIY projecten. En dit is er ook eentje waarvan ik zeker weet dat deze vooral bij meisjes in de smaak zal vallen. Een mooie marbel effect gecreëerd met nagellak. (zie bovenstaande foto ↑)Ze zijn daarna niet meer eetbaar maar wel leuk ter decoratie. maken? Klik hier.

Studio DIY heeft sprinkel eieren. Hoe leuk is dat. Ziet er nog gezellig uit. Of het nog eetbaar is nee dat niet. Dan zou je het met eetbare lijm moeten doen. Al kan ik je geen garantie geven dat het werkt. Wil je het maken. Klik dan hier. Wel in het Engels.

De eieren van Instructables zijn vooral voor de jongens  super leuk. Maar waarschijnlijk nog meer een uitdaging. (zie onderstaande foto↓)Voor uitleg klik hier. Wel in het Engels.

Voor nog meer super mooie Paaseieren klik dan dan hier.

#4 bestek houder

Een leuk detail op de tafel is toch wel een leuk bestek houder of servetten ring. En beide zijn heel erg simpel te maken.

Deze gratis printable van craftaholics vraagt weinig van je tijd, geld en creativiteit. Maar ziet er wel erg gezellig uit op tafel. (Zie bovenstaande foto↑) Uitprinten? Klik hier.

De volgende is niet echt bedoeld als bestek houder maar of je het nu gebruikt zoals Raising Whasians het bedoelt. Of het iets groter maakt en er wel een bestek houder van maakt. Het staat zo en zo erg gezellig op je tafel. Ook erg leuk om te maken met je kinderen. Maken? Klik hier.

Sucika67  schrijft niet bepaald in een taal die ik begrijp. Maar de foto’s zeggen genoeg. Zo heeft ze van wc rollen een konijn gemaakt. Zo leuk en simpel. Doe er een servet doorheen en je hebt een servet houder. Nieuwsgierig, klik dan hier.

Paashaas van Papier mache. BMelloW.nl.

#5 Overige Paas decoratie.

Heb je een grote tafel dan kan er ook een groot pronk stuk op. (Naast een Paastak uiteraard.) Dan is deze Paas haas toch wel een must. Het is goed voor een middagje of twee knutsel plezier met je kinderen maar dan heb je ook wat geweldigs in huis. En het is super makkelijk om te maken. En niet geheel onbelangrijk Budget vriendelijk. ( Zie bovenstaande foto↑) Meer info, klik dan hier.

Of maak deze leuke 2D Paasei van strijkkralen. Maak het met je kinderen en geef iedereen een eigen ei. Komt er mensen eten dan geef je hun ook een ei. Plaats het in het midden van het bord. En geef het na afloop mee. Super leuk toch. En geeft het geheel een persoonlijk tintje. Maken? Klik hier.

Dit is het weer voor vandaag. 5 Tips voor een super gezellige DIY Paastafel. Ik hoop dat je een beetje geïnspireerd bent. Er is nog genoeg tijd op het te maken met je kinderen. De meeste DIY’s zijn vrij snel gemaakt. Zit er iets tussen wat jouw leuk lijkt om te maken? Of heb jij misschien nog een leuke must have tip voor mij?

Nog meer inspiratie nodig? Op Pinterest heb ik een board vol met leuke Paas ideeën. Kom gezellig langs op Pinterest.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This