52 creatieve uitdagingen

Blog, Boeken tips, Bullet journal, DIY, Knutselen, Shoppen | 0 Reacties

Op mijn blog vindt je genoeg creatieve uitdagingen. Maar wat als ik zeg dat er een boek is waarin 52 creatieve uitdagingen staan. Uitdagingen die je zullen helpen je nieuwe technieken te ontwikkelen of te verbeteren.

Ook al kan je redelijk tot goed tekenen. Dan nog is dit boek perfect voor jou. Zeker op momenten dat je wel crea bezig wilt zijn maar niet zo goed weet wat.

Dit boek boek is ontworpen om jou de aanmoediging en inspiratie te geven die je nodig hebt om je creativiteit het hele jaar door te blijven voeden. De ideeën en creatieve tips in dit boek zullen je helpen om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Maak 5 minuten per dag of 30 minuten in een week vrij om je teken/ schilder technieken te verbeteren. Geen excuus meer dat je geen tijd hebt. Een paar minuten per dag of per week kan je altijd wel vrij maken. Als je het echt wilt.

In het boek mijn art journal een jaar vol creatieve uitdagingen worden er 52 uitdagingen stap voor stap aan je uitgelegd met voorbeelden voor de nodige inspiratie.

Het boek is in 5 hoofdstukken verdeeld. Elk deel neemt iets anders met je door.

  • Hoofstsuk 1 De Basis
  • Hoofdstuk 2 Losse werk
  • Hoofdstuk 3 Buiten de paden
  • Hoofdstuk 4 Persoonlijke zaken
  • Hoofdstuk 5 En nu volhouden

Per hoofdstuk zal ik met je doornemen wat je kan verwachten.

Lees ook eens: Diverse bulletjournal trackers

Hoofdstuk 1 De basis

In de eerste hoofdstuk leer je de basis. Duhhh!! Maar wat houdt de basis in…

Je leert hoe je ideeën uit te werken. Materiaal keuzes te maken. Woorden te gebruiken als kunst.

Hoe je vormen moet zien en waar je op moet letten als je voorwerpen wilt tekenen. Ook leer je perspectief en contouren te tekenen. En misschien wel het belangrijkste…. hoe je kleuren moet gebruiken en mixen.

Lees ook eens: kleuren mengen met pointillisme

Hoofdstuk 2 Losse werken 

Mindfull doodles, tekenen zonder gummen, Mandala’s, geilustreerde letters, zendoodles en zo veel meer.

De nadruk ligt in dit hoofdstuk vooral om los te laten. Het hoeft niet perfect te zijn. Teken uit de losse hand. Ga aan de slag met diverse opdrachten en leer nieuwe technieken.

Hoofdstuk 3 Buiten de paden.

Je leert nog meer nieuwe technieken maar vooral om jezelf nog meer uit te dagen. In dit hoofdstuk leer jij, je waren potentie kennen. Nog meer ga je leren in details te zien en te leren tekenen en schilderen. Je eigen style ontwikkelen.

Voor mij gaat vooral de uitdaging zijn om ook echt naar buiten te gaan er ergens te gaan zitten om te schilderen of tekenen. Vind dat echt wel een drempel. Ben ik hier de enigste in?

Hoofdstuk 4 Persoonlijke zaken

Dit hoofdstuk gaat vooral over jou. Jezelf bekijken onder een creatieve vergrootglas. Je leert hoe je moet omgaan met creatieve blokkades en hoe je ze kan opheffen.

Collages, zelfportretten, jouw dag, bucket list en zo veel meer leuke uitdagingen komen voorbij. Zeker niet de makkelijkste uitdagingen. Maar als je eenmaal zo ver bent zal het je vast wel lukken.

Hoofdstuk 5 En nu volhouden.

Hoe kan je van creatief bezig zijn een gewoonte maken? Een dagelijks crea momentje zonder dat het je vele uren in beslag gaat nemen.

Met nog een laatste paar uitdagingen en nieuwe technieken maakt het een zeer compleet boekje.

Ik ben erg enthausiast geworden van het boekje een jaar vol creatieve uitdagingen. En ik hoop jij ook.

Heb je net als ik een bullet journal of een art journal dan zal dit boek een zeer leuke aanvulling zijn. Maar ook als je dat niet hebt en gewoon soms wat leuks wilt maken. Of je technieken wilt verbeteren. 

Omdat ik minder ga bloggen tot na de zomer is het misschien wel zo leuk om je  mee te nemen in het creatieve uitdagingen. Elke week wil ik een uitdaging uit dit boekje met jou delen op sociale media. Ga je met mij mee doen?

Lijkt het je leuk en wil je dit boek zelf aanschaffen dat kan….

Nog meer leuke tekenopdrachten om met je kind(eren) of zelf aan de slag te gaan? Lees dan 52 tekenopdrachten. 

Overige informatie:

Mijn art journal vol creatieve uitdagingen is te koop bij diverse boekenwinkels voor €15,99

  • Aantal pagina’s: 112
  • Auteur: Chelsea Ward
  • Uitgever: BBNC uitgevers
  • EAN: 9789045324203

In deze blog maak ik gebruik van affiliate marketing. Als je via mijn blog een product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Wordt lid van mijn BMelloW Facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Melanie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutselwerk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen. 

Veel plezier

Let's get social

Pin It on Pinterest

Share This