Accessoires opknappen met verf van de Action en mod podge. Een goedkope manier om je interieur weer wat nieuw leven in te blazen. Weer up to date te maken. Ik ging  het uitproberen om te zien of het werkt. Is de verf van de Action geschikt om je accessoires op te knappen?

Een tijd geleden gaf ik al aan dat ik de kamer van mijn dochter wil gaan opknappen. Ik ben de kleuren van haar kamer helemaal zat. Na veel zoeken op Pinterest had ik drie thema’s gevonden die ik het leukst vond. Alleen kon ik maar niet kiezen welke ik het leuks vond. Of misschien beter gezegd beter bij haar kamer past.

Na lang onderhandelen met mezelf en mijn vriend zijn we er een beetje uit. Omdat ik nog altijd mijn twijfels heb, ben ik begonnen met de Accessoires. Klinkt misschien gek aangezien de meeste mensen anders om beginnen. Eerst muren verven, vloer, gordijnen, Meubels en dan pas de rest.

Accessoires is makkelijker en goedkoper om aan te passen dan bijvoorbeeld een muur of meubels. Bovendien kon ik zo zien of ik de gekozen kleuren wel echt mooi vond. Ik bedoel, de kleuren vind ik wel mooi. Het is een nogal trendy kleuren pallet en ergens heel zoet. En laat ik daar nu net niet van houden. Waarom dan toch deze kleuren?

Mijn dochter heeft de kleinste kamer in huis. 10²m. Doordat het een beperkte ruimte heeft moet ik het dus simpel, basic houden en met lichte kleuren werken. Vrijwel alles gaat wit zijn. Met een mint groenen muur. En wat accessoires in kleur. Uiteindelijk is het geen 1 van de thema’s geworden die ik voor ogen had. Maar een mix van verschillende. Uiteindelijk denk ik dat dit het beste is voor mijn dochter haar kamer.

Nu je weet wat mijn intentie is met haar kamer. En je begrijpt waarom ik begon met de Accessoires kan ik je gaan vertellen wat ik tot nu toe hebt gedaan. Of beter gezegd…Accessoires opknappen met verf van de Action en mod podge. Is de verf van de Action geschikt om je accessoires op te knappen?

Verf van de Action:

Om te beginnen met de verf. Ik vond Chalkboard paint. Uiteraard zal dit geschikt moeten zijn om een muur mee te schilderen. Maar toen ik de pot openmaakte begon ik al te twijfelen. Mijn mooie zelf beschilderde muur met bloemen en een flamingo gaat er aan. En dus streek ik met een kwast een beetje op de muur. Zowel roze als mint. Maar de verf is vrij dun. Ik zou er te veel van moeten gebruiken om een goed resultaat te kunnen krijgen op mijn muur. En dan nog houd ik mijn twijfels.

De verf leek mij meer geschikt voor kleinere oppervlaktes. De Ikea lack tafel in haar kamer is roze en zou met een laag van de roze Chalkboard paint ook beschrijfbaar zijn met krijt. Toch koos ik hier niet voor. Ik twijfel namelijk of ik die tafel ga houden. En dus tijd en geld verspilling.

Maar wat dan wel verven?

Meerdere accessoires in haar kamer zijn van hout. En waren wel weer toe aan een make over. Passend maken bij de nieuwe kamer. ( Haar huidige kamer bestaat uit geel, turquoise en hot pink.) De accessoires wilde ik niet te strak en gepolijst hebben maar een beetje ruw en grof. Beetje oud. Deze verf leek me perfect daarvoor. Ook omdat er weinig glans in de verf zit.

Na alles geschuurd te hebben en schoongemaakt kon het verven beginnen. 

Accessoires opknappen. Doos voor haar accessoires.

Deze bakken of doos hoe je het ook wilt noemen, heb ik ooit gekregen. Super handig ding. Het bestaat uit drie lagen. Elke laag bestaat uit 1 of meerdere vakken. Zoals je kan zien heb ik elke laag een andere kleur gegeven. De onderste laag heb ik de hout kleur gelaten en alleen de onderkant in het mint geschilderd. Het contrast vind ik erg leuk.

De verf is makkelijk in gebruik. En ik heb alleen de eerste laag opgeschuurd. De overige twee lagen heb ik niet meer geschuurd. Ik ben lui en vind dit een beetje zonder van mijn tijd. Bovendien wil ik dat het wat ouder wordt. Een beetje versleten zeg maar. En door het te strak in de verf te zetten, duurt het te lang voordat het oud gaat lijken. Er mag van mijn best een hoekje verf af.

Natuurlijk kan ik het proces versnellen door met een schuurpapiertje hier en daar aan de slag te gaan. Maar ik wil dat het uit zichzelf gaat gebeuren. Hoe lang het gaat duren voordat het er uit gaan zien zoals ik wil? Geen idee!!! Misschien als het te lang gaat duren dat ik het als nog ga schuren.

Conclusie:

De verf is te dun voor een muur. Vind ik. Maar wel weer stevig voor een meubel of in mijn geval een accessoire. Het brengt makkelijk aan en druipt niet. Doordat het wel een wat transparante verf is, had ik meerdere lagen nodig. De kleur is mooi en helder van kleur. Aan de hand van de verpakking kreeg ik het idee dat het iets vergrijsde kleuren zouden zijn. Maar dit is het niet.

Het zijn kleine potjes en spot goedkoop ( Exacte prijs ben ik  even krijt. Maar niet meer dan €2,50) Leuk voor kleine projecten, zoals deze accessoires opknappen. Een muur of groot meubel stuk raad ik niet echt aan. De verf droogt snel. Maar echt droog in; hard genoeg om te gebruiken duurt wel even.  Als jij het er wel voor hebt gebruikt hoor ik graag jou ervaring.

Letterbak pimpen.

Deze letterbak heb ik ook ooit gekregen. Volgens mij komt deze ook van de Action, maar pin me er niet op vast. Ook deze wilde ik opknappen. Ooit was deze letterbak wit. Maar na een eerdere make over was daar nog maar weinig van over. Ik twijfelde heel erg tussen roze en mint. Toch koos ik voor roze.

Ook nu weer eerst opschuren. Echt heel goed doe ik het ook weer niet. Maar net genoeg zodat de verf wel zal hechten. Schoonmaken daarna en verven maar.

Het verven van de letterbak is iets lastiger dan de doos. De schuinen hoeken in het dak zijn wat lastiger om goed te kunnen schilderen. Met een klein kwastje is het toch gelukt. Van dicht bij zie je wel dat ik er wat moeite mee had. Maar agh…. Zo moeilijk zal mijn dochter er niet om gaan doen.

Na 4 lagen is de letterbak klaar. 4 Lagen waren er nodig omdat sommige vakken met turquoise waren beschilderd en de kleur er steeds doorheen bleef komen. Na alle lagen liet ik het nog even een dag extra drogen in de zon.

Nu kan het laatste beginnen….

Accessoires opknappen met verf van de Action en mod podge.

Mod podge.

Voor als je het product nog niet kent of er meer over wilt weten raad ik je aan om mijn bericht over Mod podge te lezen.

Bij de Action had ik kleine boekjes gekocht met leuke papieren printjes. Ken jij deze boekjes. Ik hou er van. (Perfect voor mijn Explotion boxen of ander Scrapbook projecten.) In 1 van deze boekjes zitten leuke pastel tinten patronen. ik werd op slag verliefd op de ijsjes print. En bij het zien van het boekje wist ik al meteen dat ik die wilde gebruiken voor de letterbak. En zo ontstond de idee voor de letterbak op te knappen. 

De papier met print knipte ik op de maat van het vakje uit en plakte het er in vast met Mod podge. Na het aandrukken en de bubbels voorzichtig weg te wrijven kon het drogen beginnen.

Na het drogen heb ik een tweede en een derde laag op het papier aangebracht. Ik ben blij met het resultaat. Al twijfel ik nog steeds of ik niet alle vakken een leuk printje moet geven. Wat vind jij?

Accessoires opknappen met verf van de Action en mod podge.

Binnenkort ga ik de muren schilderen in met mint groen met ander verf van de Action. Mijn ervaringen met deze verf zal ik uiteraard ook delen.

Lees ook eens; DIy macrame Een perfect cadeau of als decoratie aan de muur.

Wat vind je van de accessoires opknappen? Is het niet leuk geworden? Vind je de kleuren combo leuk? Van welke kleuren combo hou jij? Heb jij ervaring met deze chalkboard verf van de Action? Zo ja, wat is jou ervaring er mee? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

Pin It on Pinterest

Share This