De vakantie is inmiddels voor sommige begonnen. Ga jij met de auto op vakantie? Vind jij het lastig om je kinderen te vermaken in de auto. Of beter gezegd dat ze zichzelf vermaken. Dan heb ik voor jou de oplossing. Een Auto bingo en speurtocht voor onderweg.

Met de auto er op uit met een wagen vol geladen met kinderen is niet mijn idee van gezelligheid. Maar soms is er geen andere optie. En om ergens te komen is de auto een makkelijk zelfs ideaal vervoersmiddel. Maar kinderen uren lang geamuseerd te houden, niet zeuren en ruziën kan een uitdaging zijn.

Speciaal voor onderweg in de auto heb ik de auto bingo bedacht. Terwijl ik de auto bingo maakte kwam ik ook op het idee om er een speurtocht bij te maken. Zo zijn je kinderen wel even zoet.

Zoals je kan zien heb ik de bingo gemaakt voor grote kinderen maar ook voor de kleinste onder ons. Zo kan het voor iedereen leuk zijn.

Lees ook eens: leesbingo

Hoe kan ik aan de Auto bingo komen?

Download de auto bingo kaarten. Hieronder heb ik de link naar de verschillende te downloaden bingo kaart. ↓ Bingo kaarten voor kinderen tot een jaar of 6:

Wil je een van de kaarten uitprinten klik dan op de onderstaande link van je keuzen. Er zitten twee kaarten op een printable

Bingo kaarten voor kinderen vanaf een jaar of 6:

Wil je een van de kaarten uitprinten klik dan op de onderstaande link van je keuzen. Er zitten twee kaarten op een printable

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

  • Elke auto bingo kaart plastificeren.
  • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren. Zorg er voor dat je stiften hebt.  Of white board stiften (als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars. Maar dat laat ik over aan jou.

Hoe werkt het spel?

Iedere deelnemer heeft zijn eigen auto bingo kaart.

De bingo voor de kleinste werkt iets anders dan die voor de grotere. Om te beginnen zal ik die van de jongste uitleggen. En daarna voor de grotere kinderen.

Auto bingo & speurtocht voor onderweg. Kleuter bingo

Auto bingo tot 6 jaar:

De kinderen moeten goed opletten. En de kleuren auto’s die ze voorbij zien komen moeten ze aan kruizen op de bingo kaart. De geen die het eerste drie op een rij vol heeft is de winnaar. Dat kan zowel horizontaal, verticaal of diagonaal.

Deze bingo zal vrij snel gespeeld kunnen zijn. Ik heb het niet al te moeilijk gemaakt, omdat de spanningsboog vaak nog niet zo lang is. Als je de auto bingo kaarten hebt geplastificeerd kan je de kaart weer uitvegen en opnieuw spelen op het moment dat ze er weer zin in hebben.

Auto bingo & speurtocht voor onderweg. Vanaf 6 jaar

 

Auto bingo 6+ jaar:

Om deze bingo te kunnen spelen moeten ze wel cijfers en letters te kunnen lezen. Nu is het doel om de nummerborden van de voorbij komende auto’s te lezen. Zoek op je bingo kaart naar de nummers en letter combinaties. Zodra je ze vind streep je het aan. Deze bingo zal een tijd in beslag nemen. Duurt het te lang omdat de 3 cijferige combinatie te moeilijk te vinden is dan kan je er voor kiezen om alleen de eerste of eerste 2 cijfers te gebruiken.

Het doel is om zo snel mogelijk een horizontale, verticale of diagonale lijn vol te maken. De winnaar is de geen die als eerste zijn kaart vol heeft.

Ook deze auto bingo kaarten kan je plastificeren voor meerder malen gebruik.

Auto bingo & speurtocht voor onderweg. De speurtocht

De speurtocht voor onderweg.

Er zijn zo veel verschillende speurtochten. Hoe leuk is deze dan ook. Je kan vanuit je auto op zoek gaan naar alles wat je voorbij ziet komen. Streep het af in het daarvoor bestemde vakje. Ook deze kan je plastificeren of in een hoes stoppen.

Zoals je ziet staan er plaatjes op de speurtocht die zo gevonden zijn. Voor anderen zullen ze toch echt wat beter moeten zoeken.

De speurtocht is te spelen voor alle leeftijden. De kleinste zullen er hier en daar een beetje hulp bij nodig hebben. Maar al met al zal het best te doen zijn.

Wil je de speurtocht downloaden dat kan:

Auto bingo & speurtocht voor onderweg

De auto bingo en speurtocht voor onderweg. Ik hoop dat het een groot succes gaat zijn bij jou in de auto?

Lees ook eens: 18 dagjes uit in de zomervakantie met het hele gezin. ( geen mega pretparken of dierentuinen)

Lijkt je dit wat om je kinderen bezig te kunnen houden onderweg? En waar gaat gaat de reis naartoe?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This