Auto bingo & speurtocht voor onderweg.

Film en uitgaan tips, Knutselen, Knutselen met kinderen, Printables | 16 reacties

Ga jij met de auto op vakantie? Vindt jij het lastig om je kinderen te vermaken in de auto. Of beter gezegd dat zij zichzelf vermaken. Dan heb ik voor jou de oplossing. Een Auto bingo en speurtocht voor onderweg.

De vakantie is inmiddels voor sommige begonnen. Ga jij met de auto op vakantie? Vind jij het lastig om je kinderen te vermaken in de auto. Of beter gezegd dat ze zichzelf vermaken. Dan heb ik voor jou de oplossing. Een Auto bingo en speurtocht voor onderweg.

Met de auto er op uit met een wagen vol geladen met kinderen is niet mijn idee van gezelligheid. Maar soms is er geen andere optie. En om ergens te komen is de auto een makkelijk zelfs ideaal vervoersmiddel. Maar kinderen uren lang geamuseerd te houden, niet zeuren en ruziën kan een uitdaging zijn.

Speciaal voor onderweg in de auto heb ik de auto bingo bedacht. Terwijl ik de auto bingo maakte kwam ik ook op het idee om er een speurtocht bij te maken. Zo zijn je kinderen wel even zoet.

Zoals je kan zien heb ik de bingo gemaakt voor grote kinderen maar ook voor de kleinste onder ons. Zo kan het voor iedereen leuk zijn.

Lees ook eens: leesbingo

Hoe kan ik aan de Auto en speurtocht komen?

Download de kaarten. Je kan na het aanklikken zelf bepalen welke jij wilt downloaden. Selecteer en downloaden maar…

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

 • Elke auto bingo kaart plastificeren.
 • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren. Zorg er voor dat je stiften hebt.  Of white board stiften (als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars. Maar dat laat ik over aan jou.

Hoe werkt het spel?

Iedere deelnemer heeft zijn eigen auto bingo kaart.

De bingo voor de kleinste werkt iets anders dan die voor de grotere. Om te beginnen zal ik die van de jongste uitleggen. En daarna voor de grotere kinderen.

 

Auto bingo tot 6 jaar:

De kinderen moeten goed opletten. En de kleuren auto’s die ze voorbij zien komen moeten ze aankruisen op de bingo kaart. De geen die het eerste drie op een rij vol heeft is de winnaar. Dat kan zowel horizontaal, verticaal of diagonaal.

Deze bingo zal vrij snel gespeeld kunnen zijn. Ik heb het niet al te moeilijk gemaakt, omdat de spanningsboog vaak nog niet zo lang is. Als je de auto bingo kaarten hebt geplastificeerd kan je de kaart weer uitvegen en opnieuw spelen op het moment dat ze er weer zin in hebben.

Auto bingo 6+ jaar:

Om deze bingo te kunnen spelen moeten ze wel cijfers en letters kunnen lezen.

Het doel van deze bingo is om de nummerborden van de voorbij komende auto’s te lezen. Zoek op je bingo kaart naar de nummers en letter combinaties. Zodra je ze vind streep je het af.

Deze bingo zal een tijd in beslag nemen. Duurt het te lang omdat de 3 cijferige combinatie te moeilijk te vinden is dan kan je er voor kiezen om alleen de eerste of eerste 2 cijfers te gebruiken.

Het doel is om zo snel mogelijk een horizontale, verticale of diagonale lijn vol te maken. De winnaar is de geen die als eerste zijn kaart vol heeft.

De speurtocht voor onderweg.

Je kan vanuit je auto op zoek gaan naar alles wat je voorbij ziet komen. Streep het af in het daarvoor bestemde vakje. Ook deze kan je plastificeren of in een hoes stoppen.

Zoals je ziet staan er plaatjes op de speurtocht die zo gevonden zijn. Voor anderen zullen ze toch echt wat beter moeten zoeken.

De speurtocht is te spelen voor alle leeftijden. De kleinste zullen er hier en daar een beetje hulp bij nodig hebben. Maar al met al zal het best te doen zijn.

Lees ook eens:

Wordt lid van mijn BMelloW facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Lijkt je dit wat om je kinderen bezig te kunnen houden onderweg? En waar gaat gaat de reis naartoe?

Melanie

16 Reacties
 1. Suzanne

  Je kunt de afbeelding gewoon downloaden, dan alles selecteren, dan kopiëren en plakken in een WORD bestand. Lijkt veel werk maar valt wel mee.

  Antwoord
 2. TV

  Hoi,
  Ik zou het ook graag printen, maar zoals hieronder al een paar keer genoemd, lijkt de site niet te werken. Ik vul mijn gegevens in maar daarna kom ik niet verder.

  Antwoord
 3. Mandy

  Printen lukt hier helaas ook niet.
  Het ziet er zo leuk uit,,

  Antwoord
 4. Anouk

  Hoii super leuk, helaas kan ik ze ook niet printen 🙁

  Antwoord
 5. wen

  Wat een leuke dingen op je website. Knap gemaakt. Ik wilde de auto bingo voor onderweg printen, maar dat lukt helaas niet. De andere dingen lukken wel.

  Antwoord
 6. ineke

  hallo ik kan de bingo en de speurtocht niet uit printen iedere keer als ik er op klik kom ik weer terug leesbingo lukt wel

  Antwoord
 7. Els

  helaas er lijkt iets mis met je site

  Antwoord
  • Marlies Adams

   Ik kan de auto speurtocht niet downloaden, de pagina linkt steeds naar deze pagina.

   Antwoord
 8. Jeanick

  ik kan ze niet downloaden, de pagina linkt steeds naar deze pagina.

  Antwoord
 9. LavieMamsElle

  Super leuk idee, moet ik dringend eens uitproberen. Thanks voor de tip!

  Antwoord
 10. Saar

  Haha, wat een leuk idee. Nooit aan gedacht maar dit is inderdaad prima afleiding!

  Antwoord
  • BMelloW

   Voor de lange ritten zeker afleiding

   Antwoord
 11. Irene

  Wat leuk! Ik kan ze alleen niet uitprinten. Het lijken links naar webpagina’s en geen pdf’s.

  Antwoord
  • BMelloW

   Ik ga wel meteen naar de juiste bestand. Kan ook niet vinden waar het aan ligt. Hoop dat het als nog lukt.

   Antwoord
 12. Maaike

  Wauw wat leuk! Ik ga ze van de week even uitprinten. Onze kinderen zijn vier en bijna zes dus die zullen dit wel leuk vinden!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutselwerk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen. 

Veel plezier

Let's get social

Pin It on Pinterest

Share This