4 In Shoppen

Back to school met de kindermode van Esprit 2017.

Back to school met de kindermode van Esprit 2017. BMelloW.nl

Er is mij gevraagd of ik mijn lichtje wilde laten schijnen over het merk Esprit. Met namen over de kleding. Mijn interesse ligt vooral bij de kindermode. De Back to school kindermode van Esprit, ben ik eens goed gaan bekijken. Wat ik er van vind….

Het merk Esprit moet je wel kennen. Anders heb je de laatste decennia’s onder een steen geleefd. Het merk is vooral bekend van wegen zijn kleding. Maar weet je dat ze ook brillen en leuke huisdecoraties verkopen ( gordijnen, kussens, zelfs behang).

Maar vandaag ga ik het over niks anders hebben dan de kindermode van Esprit.

Back to school met de kindermode van Esprit.

Kinderen moeten kunnen ravotten, zich vrij kunnen bewegen om de wereld om hun heen te kunnen ontdekken. Het is dan ook erg belangrijk dat kinderkleding dit bied. En voor mij zeker bij de twee jongste een must en mijn nummer 1 criteria. Uiteraard verwacht ik dit bij een merk als Esprit.

Je kan de kindermode van Esprit verdelen in 3 categorieën. Baby (0- 2 jaar), Mini (2- 9 jaar) Youth (9-14 jaar). Uiteraard voor jongens en voor meisjes.

Vandaag richt ik me op de mini en youth collectie

Back to school met de kindermode van Esprit, de mini collectie:

Kleurig, wild en gelukkig: mode voor de meest bewogen periode in het leven.

Elk moment is waardevol voor een kind. Elke dag is eindeloos en zit vol mogelijkheden. Spelen, leren en observeren: gemakkelijk zittende katoenen broeken, zachte gebreide truien en stoere jacks bewegen moeiteloos mee. Voetballen met de buurkinderen? Leren fietsen in de achtertuin? Een verf- en knutseluurtje met het allerbeste vriendinnetje van school? Het maakt niet uit wat de dag verder brengt: je kinderen zijn er klaar voor. En Esprit ook.

Wat mij opvalt aan de mini meisjes is:

De kleuren raspberry (rood), blauw en zacht roze met  vooral bloemen, poezen en hier en daar een paard als een terug kerende thema is in de collectie. De collectie is een mengelmoes van lief en college. Ik zie in ieder geval een hoop leuke kledingstukken voor mijn dochter.  Hier een greep uit de collectie:

Back to school met de kindermode van Esprit 2017. mini meisjes en jongens BMelloW.nl

Wat mij opvalt aan de mini jongens is:

Net als bij de baby jongens zie je ook hier weer de kleuren donker blauwen helder blauw  in de collectie. Al valt mij hier op dat de mooie warme heldere groene kleur meer de boventoon voert dan het oranje. Ook hier zie je een duidelijke baseball thema. Hier een greep uit de collectie:

Back to school met de kindermode van Esprit, de youth collectie:

Als je een jaar of negen bent beland je in de pre puber fase en vanaf dat moment wil je vooral stoer gevonden worden. Al speel je dan nog volop buiten en hang je nog ondersteboven in het klimmen rek. Naar mate je ouder wordt en naar de middelbare school gaat maakt dit vooral plaats voor chillen ( Of hoe de jeugd van tegenwoordig dit ook noemt.) Kleding moet dus aan hele andere eisen voldoen dan bij een mini mens.

Wat mij opvalt aan de youth meisjes is:

Bij de youth meisjes collectie zie ik de mini meisjes in terug. Alleen wat volwassener. De kleuren raspberry (rood) en blauw zie je ook hier weer terug. Alleen heeft bordeaux rood een prominentere rol gekregen dan zacht roze. De paisley print zie je regelmatig terug komen.

Back to school met de kindermode van Esprit 2017. youth meisjes en jongens BMelloW.nl

Wat mij opvalt aan de youth jongens is:

De jongens youth ziet er vooral stoer uit. Met een skate thema. De kleuren zwart, grijs, blauw en hier en daar een bruin tint zie je terug. Zoals veel jongens van deze leeftijd willen ze vooral een stoere maar rustige kleding. En dat is wat deze collectie is.

Back to school met de kindermode van Esprit 2017. De conclusie:

Weet je wat ik zo bewonderenswaardig vind aan het merk Esprit. Het is meteen duidelijk dat het van Esprit is. Oké op sommige kledingstukken staat duidelijk de naam Esprit. Maar ik heb het meer over de style. Ik kan het niet echt uitleggen. Maar hun style is consistent en de kwaliteit altijd goed.

De nieuwe back to school collectie van Esprit heeft mij aangenaam verrast. Vooral de kindermode van Esprit mini meisjes vond ik erg leuk. En eerlijk is eerlijk. Om een greep uit de collectie voor jullie te zoeken was best wel even in conclaaf gaan met mezelf. Ik zag zo veel meer aan leuke kleding.

Tip:

Ik ben gek op kniekousen bij meisjes. Ideaal voor de iets koelere ochtenden als je dochter toch die ene korte rok of broek aan wilt. Zo zag ik bij Esprit meerdere leuke betaalbare kniekousen.

Ik hoop dat ik jou via deze weg een goeie inzicht heb kunnen geven van de nieuwe Back to school met de kindermode van Esprit 2017.Wat vind jij van hun nieuwe collectie? Wat vind jij het leukst? En zitten er dingen bij die jij zou willen kopen?  ( ongeacht de prijs)

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Dewi
  28/08/2017 at 09:10

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik Esprit vaak vergeet.. maar zeker weer even de moeite waard om een kijkje te nemen. Zeker even de kniekousen checken 😉

  • Reply
   BMelloW
   05/09/2017 at 10:07

   Kniekousen zijn tenminste betaalbaar en nog leuk ook. Ik vergeet Esprit ook vaak. Maar ga zeker weer wat vaker er naar binnen lopen.

 • Reply
  Roelina
  26/08/2017 at 10:11

  Ik ben zelf niet zo fan van Esprit, vind het persoonlijk wat te belegen.

  • Reply
   BMelloW
   05/09/2017 at 10:05

   Ik snap je. Ik koop er soms wat. Al vind ik de kleine meiden dit keer erg leuke items hebben.

  Leave a Reply