Bekentenis van een moeder.  Ja ik heb wat te bekennen. En jij zal je er ook vast in herkennen. Zo niet dan vraag ik je bij deze wat is jouw super kracht. De bekentenis die ik wil afleggen is dat ik het niet allemaal kan. Ik hou soms voor mijn geval alle ballen in de lucht maar vallen 1 voor 1. Hoi, ik ben een moeder en ik kan het niet allemaal.

Bekentenis #1

Tegenwoordig lijkt het wel een mode grill op het schoolplein. Wat draagt je kind. Op hoeveel sporten zit jouw kind. Maar vooral hoe fantastisch kan ik er als moeder uit zien op het schoolplein. Ik snap het niet. Hoe krijg je het als moeder voor elkaar om ‘s morgens vroeg er uit te zien alsof ze recht uit een mode blad gelopen zijn. Perfect haar, make-up en kleding zonder vlekken. Als jij zo een moeder bent, dan wil ik graag jouw geheim weten.

In de ochtend sta ik er alleen voor. Mijn vriend is al vroeg in de ochtend de deur uit. En ook al wordt het steeds makkelijke na maten de kinderen ouder worden, het blijft een dagelijks gevecht om alles en iedereen op tijd de deur uit te hebben. Elke ochtend is het weer een drama. Er is altijd wel 1 kind dat niet meewerkt. Op het meest ideale dag werken ze alle drie niet mee. Nou, dan ben ik al gesloopt voordat de dag zo goed en wel begonnen is. En dan zou ik er ook nog perfect uit moeten zien. Pffff knap als het je lukt. Als ik al in de ochtend ze naar school brengt dan is dat meestal door ongekamd mijn haar in een knot, joggingbroek, hoodie aan en tanden poetsen. Nee make up komt al helemaal niet in mijn ochtend ritueel voor.

Koffie is mijn beste vriend in de ochtend.

Bekentenis #2

Vaak heb ik de vraag gekregen hoe krijg jij het toch voor elkaar. Je huis is altijd schoon en opgeruimd. En dat met 3 kinderen. Zelf vind ik het allemaal wel mee vallen. Ik zie als perfectionist dat het altijd beter kan. Maar mijn huis ziet er niet altijd opgeruimd uit. En zeker niet nu ik een dreumes door het huis heb lopen. Mijn dochter is echt een rommel kont. Altijd op ontdekkingsreis. En ik laat haar tot zekerhoogte gaan. Maar als ik weet dat er mensen langs komen is er binnen 5 minuten geen vuiltje meer te bespeuren. Het is een wonder.

Lees ook eens: Dit is stom

Bekentenis van een moeder..

Bekentenis #3

Het komt wel eens voor. Oké, eigenlijk best regelmatig komt het voor dat ik tot laat in de ochtend nog in mijn ochtendjas door het huis loopt. Vaak ben ik zo druk met mijn dochter, huishouden en mijn blog dat de ochtend al weer voorbij is voordat ik er aan toe kom om mij aan te kleden. Sterker nog ik zit nu ook nog in mijn ochtendjas. Als ik me niet meteen aankleed is de verleiding groot om er een ochtend in te wonen.

Bekentenis #4

Soms vergeet ik gewoon te eten. Ik weet het is ongezond. Maar ik ben altijd druk. En eten komt dan niet voor in mijn schema. Vaak snaai ik dan iets uit de kast. Iets gemakkelijkst en ja vaak ongezond. Dit is dan ook de rede dat mijn laatste zwangerschap kilo’s er nog steeds niet vanaf zijn.

Bekentenis #5

Het huishouden komt voornamelijk op mij neer. En ik heb er een dagtaak aan. Helaas waarderen de kinderen het niet. Wacht maar tot ze zelf kinderen hebben. lol. Veel dingen op de dag komt op mij neer. Ik ben immers het meeste thuis. Boodschappen halen, koken, huishouden, kinderen van en naar school brengen, naar vriendjes om mijn kinderen op te halen en ze van en naar sport brengen.

Er zijn wel eens van die dagen dat echt alles tegen zit dat ik aan het einde van de dag echt kapot ben. Van die dagen dat je het liefst in een hoekje wil weg kruipen en denk waar doe ik het allemaal voor. Waarom ben ik in godsnaam aan kinderen begonnen. En dan nog wel 3. Ik kan het namelijk niet allemaal alleen. En ook al wordt het wel vaak van mij verwacht. Ook ik heb zo mijn momenten dat ik het toch echt niet kan. Alle ballen proberen omhoog te houden terwijl ze 1 voor 1 vallen.

Bekentenis #6

Ik heb last van een ochtend humeur. Dat is geen verrassing voor de mensen met wie ik elke ochtend wakker wordt. Ik heb gewoon even een momentje nodig om wakker te worden. En als ik slecht hebt geslapen dan kan die ochtend humeur wel tot de middag aanhouden. Maar dat is niet zozeer mijn bekentenis. Terwijl mijn ochtend humeur langzaam weg ebt kan ik er echt niet tegen als iemand te vrolijk is. Dan wordt ik er alleen maar chagrijniger van. Ben ik dan echt de enigste hier in?

Lees ook eens:Tien dingen die ik graag aan mijn toekomstige zelf had willen vertellen.

Zo hier heb je het dan. Mijn bekentenissen. Wie weet kan ik er in de loop der tijd nog wel een aantal bedenken en er aan toe voegen. Heb jij iets te bekennen? Wil jij je hart luchten. Kom maar op. Biecht het maar op bij mama Mel.

De foto in deze blog is afkomstig van Pixabay

Pin It on Pinterest

Share This