3 In DIY/ Knutselen met kinderen

Beste papa beker voor Vaderdag. DIY voor peuters en kleuters

Beste papa beker voor Vaderdag. DIY voor peuters en kleuters

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; Vaderdag.  Het was dit keer vooral een uitdaging om mijn peuter aan het schilderen te krijgen, maar het is gelukt.

Ik wilde voor Vaderdag iets maken met mijn peuter dochter. Een beker voor de liefste of beste papa. Iets met karton. Veel verder had ik het nog niet uitgedacht. Best vaak bedenk ik hoe ik het ga maken terwijl ik er mee bezig ben. Zo ook dit keer.

Moeilijkheidsgraad:

★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • stevig karton
 • verf
 • schaar
 • lijm

Beste papa beker voor Vaderdag. DIY voor peuters en kleuters

Werkbeschrijving:

 • Maak eerst een mal van de beker. Ik heb een A4 papiertje door midden gevouwen en ben daar de helft van een beker er op gaan tekenen. ( zie bovenstaande foto)
 • Knip het dubbelgevouwen uit. Vouw het uit  en je hebt een beker.
 • Kan nu een stuk karton uit knippen en je kind er direct op laten schilderen. Ik koos er voor om haar eerst op papier te laten schilderen en dit op het karton te plakken. Aan jou wat je makkelijker lijkt.
 • Laat het geheel goed drogen.
 • Knip in het midden van de voet een stukje er uit. Zo breed als het karton is. En ongeveer een cm of 5 hoog. ( is geen precisie werk)
 • Knip nu drie stroken karton uit. Eentje die net zo hoog is als de inkeping in de beker en minstens net zo breed is.
 • vouw twee daarvan doormidden en plak die tegen de andere strook aan. Hou de andere deel van de gevouwen karton vrij
 • Plaats de middelste deel van het karton in de inkeping van de beker en plak de omgevouwen delen vast aan de achterkant van de beker.
 • Laat de beker staan nu de lijm nog nat is en schuif nog een beetje als dat nodig is om het goed te laten staan.
 • Na het drogen kan je er teksten op schrijven of andere leuke dingen op plakken.

Tip:

Geen zin om de beker te laten staan. Vindt je het al te veel werk of te ingewikkeld. Maak het vast aan een lege fles of jam potje en vul het met een bloem of iets lekkers.

Wat ga jij maken voor Vaderdag?Of ga jij niks maken? Koop jij liever iets.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Vandaag is er ook een mede co host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. 

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Link droppen en voorwaarde:

[inlinkz_linkup id=781845 mode=1]

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Sheila
  29/05/2018 at 20:27

  Leuk bedacht! Ik weet niet eens of ik de tijd heb om samen te knutselen. Overdag is erg lastig, omdat de jongste de laatste tijd veel aandacht wil. Als het niet lukt, koop ik iets. Maar ik vind dit een heel leuk idee.

  P.S. Ik heb trouwens je vraag beantwoord in mijn blog 🙂

 • Reply
  Zelf gemaakt: Bierriem (speciaal voor papa) – Mijn mama momenten
  24/05/2018 at 16:01

  […] laat je deze week zien hoe je iets leuks voor vaderdag maakt, Melanie van BMellow heeft een leuke beker voor de vaders en ik laat je zien hoe je een bierriem maakt…voor de liefste papa […]

 • Reply
  roelina
  24/05/2018 at 09:45

  Deze is echt geweldig! Super leuk bedacht en gedaan.

 • Leave a Reply