Bij knutselen van wc-rol

DIY, Knutselen met kinderen | 0 Reacties

Bij knutselen van wc- rol een makkelijk te maken knutsel dat je al met een peuter kan maken. In niet al te lange tijd heb je deze lieve bij al gemaakt. Dat je er niet al te veel voor in huis hoeft te hebben is ook zeker niet verkeerd. Dus verzamel een wc-rollen en maak deze lieve bij.

Open Imkerij dag is aanstaande weekend weer in volle gang. Doordat het slecht gaat met de bijen in ons land en de wereld wil ik op deze manier een beetje bewustwording creëren. Want deze lieve beestjes zorgen niet alleen voor honing maar zorgen er ook voor dat planten, bloemen maar ook ons groenten en fruit bestuift wordt. Elk dier helpt om het ecosysteem in stand te houden net als de bij. Ik kan nog uren door gaan over hoe belangrijk het is dat we netjes met onze planeet moeten om gaan en alles erin.  Maar daar vind ik dit niet het platform voor. Hier wil ik het vooral luchtig houden aangezien er al genoeg ellende in de wereld is. Dussss …..back on topic.

De open Imker dag inspireerde mij om deze lieve bij te maken. En samen te kunnen voegen bij de rest van mijn dieren gemaakt van wc-rollen. 

Wil je weten wat de open imkerij dag inhoud ga dan even naar hun website voor alle informatie en wat je er allemaal kan zien en doen. Plus welke imkers eraan mee doen, niet geheel onbelangrijk. Zo is er vast wel eentje bij jou in de buurt.

Dus bij deze een lieve bij voor in je huis.

Moeilijkheidsgraad:  ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 10 minuten

Benodigdheden: 

Werkbeschrijving:

Het lijfje

 • Maak de wc-rol zwart dit doe je door het te verven. Maar met een stukje zwart papier kan je de wc rol omwikkelen. Het belangrijkste is dat de bij zwart wordt. Kijk vooral wat je misschien zelf in huis hebt. Hou er wel rekening mee dat er bij verf een droog tijd bij komt. Dat heb je met papier niet. Deze bij had ik dan ook in 5 minuten gemaakt.
 • Nadat de wc-rol zwart is kan je de gele strepen er op maken. Je kan geel papier in stroken knippen of verven. Ik had al kant en klare stroken papier. Ik speel dus vals.

De vleugels

 • Nadat je dat hebt gedaan kan je de vleugels maken. Ik heb twee keer print papier van de Action op elkaar gelegd en dubbelgevouwen.
 • Op de vouw teken je een kant van de vleugels. (Niet te moeilijk deken hier over.) Knip het uit terwijl het op elkaar gevouwen blijft zitten. Makkelijker kan je het niet maken.
 • Let er wel op dat ze niet te groot zijn. De wc rol bij moet dadelijk wel gewoon kunnen blijven staan.
 • Vouw de vleugels open. Als je de vleugels nog niet mooi genoeg vindt kan je het papier weer dicht vouwen zodat je het nog wat bij kan knippen.
 • Haal nu de twee vleugels uit elkaar en vouw het open. Een van de vleugels vouw je weer dicht en knip je iets kleiner. Dit hoeft je niet te doen maar geeft wel een leuk effect vind ik.
 • Plak de vleugels op de vouwlijn met een beetje lijm aan elkaar vast.
 • Daarna kan je de vleugels op de wc-rol, het lijfje plakken.
 • Let erop dat de vleugels niet aan de onderkant uit steken. Staan wordt anders heel lastig. Een klein beetje kan wel dan duw je de vleugels iets naar achteren.

Lees ook eens: Dieren maken van knijpers

De bij is bijna af.

 • Een paar wiebel oogjes en wat versieringen. Versieren kan met van alles. Ik heb een paar rhinestones geplakt die ik vorige week in een doos kocht bij de Action voor weinig.
 • Ik heb er nog met een pijpenrager voelsprieten gemaakt. Een lange voelspriet in tweeën vouwen en je kan het vast plakken aan de binnenkant.
 • Klaar is de bij gemaakt van wc rollen.

Knutsel jij wel eens met wc rollen samen met je kinderen? Welk dier zou jij graag eens geknutseld willen zien?

Wordt lid van mijn BMelloW facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of allerlei creatieve vragen kan stellen.

Veel knutsel plezier.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

In deze blog maak ik gebruik van affiliate marketing. Als je via mijn blog een product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de affiliate marketing uitleg voor meer informatie. 

0 reacties
Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutselwerk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen. 

Veel plezier

Let's get social

Pin It on Pinterest

Share This