8 In Blog/ Tags

Blog jaaroverzicht 2017 tag

Blog jaaroverzicht 2017 tag BMelloW.nl

Bij Joyce van Mamakletst kwam ik deze door haar bedachte tag tegen. Vorrig jaar bedacht zij deze tag. Een tag die je elk jaar weer terug kan laten komen. Een blog jaar overzicht past perfect bij mijn laatste dag in het jaar.

Op zondagen was ik niet meer van plan om te bloggen. Maar omdat ik vrijdag weer aan mij voorbij liet gaan vind ik dat ik wat goed te maken heb.

Eerder gaf ik tijdens mijn 1 jarig bestaan al aan wat mijn doelen voor het komend jaar zijn en hoe mijn jaar in grote lijnen is verlopen. Van de week kon je al lezen in een jaar overzicht over reviews die ik heb geschreven en hoe ik nu soms maanden later er tegen aan kijkt.

Overzichten genoeg dus. Maar hoe mooi is het om het jaar af te sluiten met een blog jaaroverzicht van 2017.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?

Het ontmoeten van diverse leuke bloggers. Zo sprak ik aan het begin van de zomer af met een aantal meiden in Utrecht. Het werd een erg gezellige dag. En mijn kerst event van de Hema was echt super gezellig. ( hier geen blog over geschreven)

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

De haat en nijd, afgunst die er soms onderling is onder bloggers. Het bijhouden van sociale media vind ik deels heel erg leuk. Maar het vraagt veel van je tijd achter je telefoon en dat vind ik vooral voor mijn gezin niet altijd leuk. Hier balans in vinden vind ik niet altijd even makkelijk.

Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?

Ik had toen ik begon gezegd tegen mezelf dat ik hoop het jaar af te kunnen sluiten met 10.000 bezoekers. Het mooie getal ging ik twee maanden geleden al voorbij. Helaas, sluit ik het jaar net onder de 20.000 af. Ik ben hier erg blij mee. begrijp me niet verkeerd. Het is meer dan ik had kunnen dromen. Maar als je dan zo dicht bij de 20.000 grens zit is het jammer dat je er net onder blijft steken.

Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

De leukste vind ik toch wel voor speelgoed. De enthousiasme van mijn kinderen. Maar ergens vind ik ze allemaal leuk. De winactie en review met de roundies beache towels van scarfz was wel mijn favoriet. Niet alleen is dit mijn best bekeken review en winactie. De eigenaresse van dit leuke online winkeltje ken ik van jaren terug. Toen we nog flink aan het stappen waren in de house scene. Bij toeval kwam zij mij tegen op google+ en zocht ze contact. Een samenwerking volgde al snel.

Wat zou je in 2018 helemaal anders willen doen?

De dingen die ik anders wilde gaan doen zijn al veranderd. Zo wil ik geen vaste rubriek meer met gastbloggers. Gastbloggers zijn altijd welkom. Maar niet meer op een vaste dag. De zondagen ben ik voor nu ook al mee gestopt om een blog online te plaatsen. Dit geeft mij meer rust. In de toekomst wil ik wel weer naar 7 dagen in de week bloggen maar voor nu niet.  De kerst periode ga ik volgend jaar helemaal anders doen. Maar zoals ik het gisteren al aan gaf ik moet nog gaan bedenken hoe. Wel weet ik dat ik in deze periode veel druk bij mezelf heb opgelegd,  waardoor ik moeilijk te motiveren was op sommige dagen. Dit wil ik volgend jaar zien te voorkomen.

Verder zullen er kleine dingen veranderen. Dit zal je als vaste lezer en volger op sociale media met de tijd wel duidelijk worden. O ja en op donderdag zal mijn blog voortaan in het teken staan van een leuke samenwerking. Hoe en wat daar zal je donderdag meer over te weten komen. Hou mijn blog en sociale dus goed in de gaten.

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

Dat is een lastige vraag. Gelukkig heb ik elke maand mijn favoriete genoemd in een maand overzicht hier moet ik er vast nog wel een aantal kunnen vinden. Maar eentje kwam vandaag tot mij.

Karin van mamas meisje ik heb niet kunnen reageren op je blog. Maar ik vind het zo dapper dat je het allemaal uitspreekt. Zwanger zijn is niet voor iedereen een roze wolk en jij durft daar voor uit te komen. Iets waar toch een taboe rust. Nog heel even en je mag je kleine meid in jullie armen sluiten. Ik hoop dat 2018 jouw jaar mag worden. Komt vast allemaal goed.

Er zijn vele bloggers die ik graag lees maar Gera van Huis mama is er zo eentje die regelmatig mij doet nadenken. En ik hou van haar schrijfstijl. Ik moest dan ook even haar nadenken welke ik per se wil benoemen. Deze benoem ik omdat ik je mening hier in deel. Een onderwerp die gevoelig ligt. Maar daar is Gera goed in om ze toch aan te snijden. Een goed geschreven stuk. Punt.

Linda van onvolmaakt volmaakt Haar schrijfstijl vind ik super. Ik moet altijd om haar lachen. Een enorme gevoel van zelfspot. Ik hou er van. Van haar manier van schrijven kan ik nog veel leren. Dit stuk koos ik omdat er zo veel te doen is om de term loeder moeder. Persoonlijk haat ik deze term. Wat maakt iemand een loeder moeder? In dit stuk schrijft Linda wat haar een loeder moeder maakt.

In alles zijn wij het tegen over gestelde. Ik lees het boekje voor de 100ste keer. Kook vrijwel elke dag vers van begin tot eind, ben een thuis blijf moeder. En hoe erg ik moeders ook benijd dat ze zonder kroost op vakantie gaan. ( het idee lijkt me heerlijk) Ik kan geen dag zonder ze. Ondanks dat wij hier heel anders in zijn maakt het jou geen loeder moeder.

Ik heb er 3 genoemd en ik kan er nog zo veel meer op noemen die mij zijn bij gebleven. Maar helaas.

Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?

Dit zal je vast niet verbazen als je regelmatig mijn blog leest. Ik schrijf graag DIY’s. Maar ook de wat meer kritische blogs. Al zijn die de laatste periode weg gevaagd door de gekte van de feestdagen. Deze zullen in het nieuwe jaar ook zeker weer wat vaker voorbij komen.

Welk artikel is het slechtst gelezen in 2017?

Ik zou niet weten hoe je dit precies kan terug vinden. ( Als jij het weet let me know) Het zal ongetwijfeld een persoonlijk verhaal zijn.

Welk artikel is het best gelezen in 2017?

Dat is met stip op 1 beste zoutdeeg recept. Die is al tig duizenden keren gedeeld op Pinterest en is goed voor zeker 3000 bezoekers per maand. Gek genoeg is dit ook een van mijn eerst blogs ooit.

Wat zou je nog willen leren?

HTML en CSS wil ik leren en staat op mijn to do lijst van 2018. Door mijn dyslexie is schrijven altijd een uitdaging. Een cursus foutloos Nederland zou ik nog wel eens willen doen. Webpage Design en grafische vormgeving wil ik ook graag leren. Eigenlijk alles wat met bloggen te maken heeft wil ik graag me eigen maken.

Welke andere blogger zou je in 2018 (weer) willen ontmoeten?

De bloggers die ik weer en ook voor het eerst wil ontmoeten gaat er binnen kort aankomen. Met een groep meiden waar ik veel contact mee hebt staat een dagje gezelligheid al gepland.

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?

Het maakt me heel erg gelukkig. Het is iets wat ik jaren eerder had moeten doen. Het leert mij zo veel.

Je belangrijkste doel voor 2018

Door gaan met bloggen. De doelen voor het komend jaar gaf ik al aan tijdens mijn 1 jarige blog feestje. Maar mijn voornaamste doel is de 25.000 bezoekers te passeren en dit minstens vast te zien houden. Mijn volgers op sociale media minimaal te zien verdubbelen. Maar vooral veel plezier te beleven aan het bloggen. Maar natuurlijk ook jou als mijn lezer het hier naar de zin te maken en te houden.

Welke blog is jou het meest bij gebleven? Wat lees jij het liefst op een blog? Of met namen op mijn blog?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Karin
  01/01/2018 at 11:29

  Wauw, wat een groei heb je doorgemaakt afgelopen jaar! Daar mag je echt wel trots op zijn. Gaat in 2018 ook helemaal goedkomen, ik heb er vertrouwen in! Dankje voor je stukje aan mij gericht

  • Reply
   BMelloW
   03/01/2018 at 12:00

   Dank je wel Karin. Komt et jou ook vast wel goed. Nog even en je hebt je meisje in je armen.

 • Reply
  Marieke
  31/12/2017 at 13:42

  Wauw! Echt supergoed!!! Op naar een mooi nieuw blogjaar!

  • Reply
   BMelloW
   31/12/2017 at 20:25

   Op naar een mooi nieuw blog jaar.

 • Reply
  Roelina
  31/12/2017 at 13:09

  Wauwie, top gedaan! 20.000 of niet. Op naar een top volgend jaar met mooie nieuwe uitdagingen. En mocht je advies willen over design (web en grafisch) je mag me altijd mailen

  • Reply
   BMelloW
   31/12/2017 at 20:24

   Dank je Roelina. Weet wat je zegt. Ik zal het onthouden

 • Reply
  Christa
  31/12/2017 at 09:03

  Wauw, ook al van die mooie resultaten!
  Mag je trots op zijn!

 • Leave a Reply