Je blog plannen waarom is dat zo belangrijk. Daar kwam ik laatst zelf achter. Gelukkig plan ik vooruit. En dit was echt mijn geluk. Vandaag vertel ik het belang van plannen en waarom jij dat ook zou moeten doen.

Je blog plannen is best wel belangrijk. Ik had er veel over gelezen voordat ik mijn blog BMelloW begon. Maar nooit had ik geweten hoe belangrijk het is. Totdat ik door omstandigheden ineens niet kon bloggen.

Voordat ik mijn blog begon heb ik zoveel mogelijk gelezen over bloggen. Vaak kwam ik berichten tegen die gingen over het belang van plannen.  Dat dit cruciaal is voor een succesvolle blog.

Ik ben mijn blog begon door eerst een jaar planning te gaan maken. De belangrijke feestdagen op schrijven maar ook de wat minder bekende dagen zoals pizza dag en pannenkoeken dag. Dit geeft mij houvast om te weten waar ik ongeveer over kan schrijven. Zo kan je nooit een belangrijke feestdag vergeten. Maar heb je ook meteen genoeg onderwerpen om over te schrijven.

Nadat ik de jaar planning had gemaakt met de feestdagen ben ik onderwerpen er om heen gaan bedenken. En dit voor een deel in een jaar planning er bij gaan voegen. Hier en daar liet ik dagen open zodat ik ook wat actueels kon schrijven. Omdat ik het in WORD allemaal mooi hebt geschreven kan ik altijd mijn onderwerpen verplaatsen of aanpassen. Het is even een werkje maar dan heb je wel wat.

Het geeft je als blogger houvast. En een chaoot als ik heeft dat echt nodig.

Blog plannen waarom het zo belangrijk is.

Doordat ik mijn blog onderwerpen al voor een jaar klaar hebt liggen kan ik daar altijd op terug vallen. Maar gaande weg zijn er ook genoeg onderwerpen gesneuveld. Opgeschoven naar volgend jaar. Of misschien wel nooit. Voordat mijn blog online ging ben ik vooruit gaan werken. Mijn blog kwam online op 1 december en ik had voor de hele maand december al mijn berichten klaar staan. Dit met de weet dat de kerst vakantie er aan kwam en ik dan gewoon mijn tijd maximaal aan mijn kinderen kon besteden. Maar ook omdat ik dan voor een paar weken extra klaar hebt staan. Dit gaf mij rust.

Tot een maand geleden liep ik een maand voor op mijn schema. Soms wilde ik over iets actueels schrijven en dan verplaatste ik een bericht.

Ideaal toch!

Maar een paar weken geleden begon hier de ziekenboeg, Mijn dochter had ineens een dubbele oorontsteking en ontstoken ogen. Daarna volgde de jongens als snel met de griep. Dit zorgde er voor dat ik een week of twee niet aan bloggen toe kwam. Maar gelukkig had ik veel materiaal klaar staan. Geen probleem. De achterstand zou ik snel weer inhalen. Althans dat dacht ik. Net als de ziekenboeg voorbij lijkt te zijn begint het weer van voor af aan. Maar nu heeft op 1 na iedereen in huis de buikgriep.

Lees Help!!! Mama is ziek.

Inmiddels had iedereen in huis de buikgriep en kon ik niks anders dan zorgen. Bloggen kwam er niet echt meer van. Ook ik raakt besmet met de griep. Twee dagen kon ik niks. Ook niet zorgen voor mijn kinderen. Zo erg ziek ben ik in jaren niet meer geweest.

Mijn blog totaal geen prioriteit en ondanks dat ik het jammer vond dat ik nergens toe in staat was gingen de berichten gewoon online. Het belang van plannen was na een maand ziekenboeg wel erg belangrijk geworden. Een dag nadat ik me beter voelde was ik door vrijwel al mijn materiaal heen. Op een paar berichten na die echt over een bepaalde dag gaat en dus op die dag alleen online kan. Berichten die niet verplaatst kan worden.

Maar waarom is het vooruit plannen toch zo belangrijk.

Los van dat het je rust geeft en er geen druk op je staat om een bericht online te moeten zetten. Je hebt immers geen dead line met een maand aan materiaal klaar te hebben liggen. Je kan bij mooi weer ook denken vandaag even niet. Dat is toch heerlijk als dat kan. En als je dan onverwachts niet kan bloggen zoals ik dat nu had, dan heb je altijd nog materiaal klaar staan. Je lezers zullen dus niet teleurgesteld worden.

Inmiddels ben ik zins afgelopen maandag toch echt door mijn materiaal heen. Inmiddels is de rust hier weer wat meer terug en kan ik weer een paar dagen er tegen aan. Proberen weer wat vooruit te werken. De rust er weer in krijgen. Tegen elke keer een dead line aan te lopen vind ik maar niks.

Hoe doe jij dat? Heb jij een planning?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This