Bloggen waarom ben ik dat gaan doen. Wat maakt bloggen zo leuk. En waarom zie ik mijn blog niet als een hobby. Vandaag zal ik op deze vragen antwoord geven.

Bloggen waarom ben ik dat gaan doen?

Zoals sommige al weten is BMelloW niet mijn eerste blog. KnutselMam.NL was mijn eerste blog. De naam verraad het al. Het gaat over knutselen. Deze blog begon ik omdat ik wilde zien of het bloggen wel wat voor mij zou zijn. Wat er allemaal bij komt kijken ( en dat is extreem veel.) Van tevoren had ik niet verwacht dat het zo veel tijd in beslag zou nemen. Nooit had ik gedacht dat er zo veel handelingen per bericht bij kwam kijken. Wist jij dat van te voren?

Ik ben er dus aan begonnen om te zien of het wel wat voor mij was. Mijn doel was om het een jaar de kans te geven en dan evalueren wat ik er mee zou gaan doen.

Ik wist niets, maar dan ook niets van bloggen. Ik ben heel veel gaan lezen over bloggen.  Uiteindelijk ben ik dan KnutselMam.NL begonnen. Al snel kwam ik er achter dat het bloggen erg veel tijd in beslag ging nemen. Aangezien ik Full time werkte vond ik het moeilijk om te combineren. Ik ging van 5 dagen bloggen naar 3 dagen bloggen. Dat was iets beter vol te houden. Maar met alles wat er al bij het bloggen komt kijken moest ik ook nog alles in elkaar knutselen.

Op een gegeven moment kwam ik tot de conclusie dat ik het bloggen wel erg leuk vind. Maar alleen maar knutselen vond ik minder. Ik wilde over meer schrijven. Over mij als moeder, actuele dingen, eigenlijk gewoon over alles schrijven wat mij bezig houd.

BMelloW was in de maak en ik zou het heel anders gaan aanpakken. Ik ben een plan gaan schrijven en stap voor stap BMelloW gaan maken zoals het nu is. Weten hoe dat proces precies ging. Klik dan hier.

Bloggen is meer dan alleen een verhaal schrijven.

Wat maakt bloggen zo leuk.

Niet altijd lukt het om een verhaal duidelijk een goed geschreven op je scherm te tikken. Soms delete ik mijn tekst meerdere keren. Of dan is het af en lees ik het door en denk ik hoe kan ik dit toch net geschreven hebben.

Maar soms gebeurt het ook dat op wonderbaarlijke manier ik in één keer een ( vind ik dan) goed stuk tik. Dan gaan mijn vingers over het toetsenbord nog sneller dan ik het denken kan. Vaak zijn dit dan wel mijn beste stukken en het best bekeken.

Iedere blogger of het nu een hobby is of een Full time baan, iedere blogger weet dat het veel meer is dan alleen schrijven. Je bent eigenlijk een duizendpoot een alles kunner.

Het is:

 • Schrijven.
 • Corrigeren
 • Herschrijven indien nodig
 • Foto’s maken
 • Foto’s zoeken
 • bewerken van foto’s
 • De foto’s invoegen in je tekst en het tot een mooi geheel maken.
 • Link er in verwerken en deze controleren. Doen ze het wel.
 • Eventueel je tekst nog wat verder aankleden.
 • Nog een keer je tekst herlezen.
 • SEO optimaliseren.
 • Alle gangbare sociale media kenbaar maken dat jij bestaat.
 • Je berichten op verschillende sociale media delen. Op veel heel veel groepen.
 • Op alle sociale media kanalen ook nog op recht communiceren met ander bloggers
 • Blogs lezen
 • Blijven door ontwikkelen over bloggen
 • Seminars, meetings en persberichten bij wonen.
 • Kort om een Full time job.

Dit alles maakt het tot een leuk afwisselend maar vooral leerzaam proces. Alle bovenstaande vaardigheden ga je eigen maken. Sommige liggen je beter dan de andere. Maar om een succesvolle blogger te zijn moet je toch zeker een groot aantal van deze kwaliteiten bezitten. De rest kan je altijd uitbesteden. Ooit in je rijke blog dagen. I wish.

Als blogger ben je een creatieve duizendpoot.

Waarom zie ik mijn blog niet als een hobby?

Ik zie mijn blog als veel meer dan alleen een hobby. Ook al is BMelloW nog niet zo lang online ( 2 maanden en nog wat dagen) Het is mijn  kindje. Mijn startende onderneming.  Sommige bloggen als een hobby en daar is niks mis mee. Maar ik heb een doel. Ik wil er meer mee bereiken.

En als ik eenmaal een doel heb dan ga ik er voor en laat ik niet meer los.

Of het mij allemaal wat ik voor ogen hebt zal lukken, dat kan ik nu nog niet zeggen. Ik zal er alles aan doen wat in mijn vermogen ligt. En mogelijk nog veel meer.

Over een jaar vanaf nu zal ik terug kijken op de stand van zaken. Dan kan ik ook beter inschatten of mijn doel een stuk dichter bij is gekomen.

Lees ook eens: De tag, Ik als blogger.

Hoe zie jij je blog? En zie jij nog dingen die ik aan het moet kunnen lijstje aan kan vullen? Ben er vast nog wel een paar vergeten.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This