Vandaag precies een jaar geleden ging BMelloW online. Na maanden aan het idee en de blog te hebben gewerkt kon iedereen het lezen. Best een raar idee.  Ik had en heb nog steeds een hoop te leren over bloggen. En het wereldje er om heen.

BMelloW groeide gestaag. Maar het groeide. Dat mijn blog ineens in een stroom versnelling zou komen vind ik nog steeds onwerkelijk. Ineens vinden bedrijven mij. Mij!!! Hierdoor heb ik al vele leuke samenwerkingen mogen doen.

Eerlijk gezegd is dit wel iets wat bloggen leuk maakt. Maar met de feestdagen zijn het ineens wel een heel hoop samenwerkingen. Ondanks dat ik er tegen heel veel nee hebt gezegd voel ik hierdoor wel een druk. De druk om het allemaal op tijd online te krijgen. Stukje onzekerheid of het wel goed genoeg is wat ik schrijf voor bedrijven. Maar ook nog leuk genoeg is voor jou om te lezen.

Wat maakt bloggen toch zo leuk?

Het hele proces vind ik geweldig. Het is een uitlaat klep. Ik leer een hoop over verschillende dingen. Mijn Nederland is aanzienlijk verbeterd. Mede door mijn Dyslexie vond en vind ik het nog altijd een moeilijk iets.  Perfect zal het nooit worden. En dat is oké. Wil je perfect geschreven Nederlands dan moet je gewoon niet bij mij en mijn blog zijn. Part of my charms. Ik ben niet perfect maar wel mezelf.

Schrijven ben ik gaan doen  omdat ik een uitlaat klep zocht. Ik moest al die creatieve energie er uit gooien. Het borrelde en moest ontploffen. Zo ontstond mijn blog. Nou mijn creativiteit kan ik zeker kwijt in mijn blog.  Mijn hoofd maakt altijd over uren en overal zie ik een verhaal in. Zo raar. Of toch niet?

Het is zo een apart wereldje het blog wereldje. Ik kan het niet uitleggen. Je moet er zelf een zijn om het te begrijpen. Ik ben gaan houden van bloggen en natuurlijk van BMelloW. Het is mijn 4de kindje. Met alle tijd en energie die ik er al in hebt zitten ben ik dan ook nog lang niet van plan om te stoppen.

BMelloW de blog:

Voordat ik begon met BMelloW had ik wel een beetje een idee waar ik allemaal over wilde gaan schrijven. Maar een duidelijk doel en plan was er niet. Ik zou over zo veel mogelijk verschillende onderwerpen gaan schrijven en dan zou ik het allemaal wel zien. Ik gaf mijn blog een jaar om een koers te bepalen.  En dat heb ik nu.

Ik ben gaan kijken wat vind ik echt leuk om over te schrijven. Maar natuurlijk ook wat vinden jullie mijn lezers leuk om te lezen. Mijn DIY doen het erg goed. Een groot deel komt dan ook vooral voor dit. Laatst ben ik daardoor al overgestapt van de donderdag naar de Dinsdag met mijn DIY blog. Dit was de juiste beslissing. Ook wil ik wat vaker dan 1 dag in de week komen met een DIY. Maar slechts op dinsdag zal ik er altijd mee komen. De andere dag zal variëren.

De tip blijft ook vast op de woensdag staan. Zoals je vast wel gemerkt hebt kan mijn tip over echt allerlei onderwerpen gaan. Van een outfit tot welke dingen je moet weten over brandveiligheid, zwemles, EHBO maar ook luchtigere onderwerpen als een boeken tip. Ondanks dat hier vaak veel tijd in gaat zitten. (Alles wil ik goed kunnen onderbouwen.) Blijf ik doorgaan met een tip op de woensdag.

Gastbloggers:

Verder ben ik gestopt met gastblogs en is morgen de laatste geef mij er 5. Ik merkte dat ik er niet veel plezier aan beleefde. En dat ik als nog veel tijd kwijt was om alle berichten goed te krijgen. En al die tijd die ik daaraan kwijt ben vind ik zonder voor een niet zelf geschreven stuk. Volgend jaar wil ik het wel gaan oppakken ( andere vorm)  maar voor nu even niet. Voor nu richt ik me vooral op mijn eigen werk. Neemt niet weg dat er helemaal geen gast bloggers meer voorbij komen. Maar niet meer op een vaste dag, Nog onderwerp.

Een nieuwe weg:

Ik ben al weken een plan aan het schrijven. Dit helpt mij om alles op een rijtje te zetten. Wat ik wil en waar schrijf ik graag over? Wat is mijn passie?

Mijn passie dat is toch wel DIY, fashion en kinderen.

Over mijn kinderen en alles wat daar bij komt kijken blijf ik schrijven. Al zag je daar de afgelopen weken weinig van. De feestdagen zijn nogal hectisch. Uiteraard DIY’s. Maar ook meer over fashion. Voornamelijk kinder maar ook regelmatig dames en zo nu en dan komen de heren ook aan bod. Kijk maar naar mijn blog van gisteren over Onesies.

Ook wil ik meer gaan schrijven over feestjes. Van uitnodigingen tot traktaties. Maar ook alles om het feestje aan te kleden en tot een succes te maken.  Ik schreef er zo nu en dan wel iets over. Maar nu gaat er meer regelmaat in komen.

Verder zal ik zo veel mogelijk en gevarieerd blijven bloggen. Zodat er voor een ieder iets te vinden is om over te lezen.

Sociale media:

De grootste veranderingen zal je niet direct merken op mijn blog. Maar op mijn sociale media.

Dit is ook meteen waar ik het meeste moeite mee hebt. Instagram vergeet ik vaak. Facebook vind ik persoonlijk nog altijd het leukst. Is het niet dat alles is veranderd, waardoor het nog lastiger is om interactie te hebben met jou mijn lezer. En dit vind ik juist zo leuk. Twitter weet ik nog steeds niet zo goed wat ik er van moet vinden. De overige Sociale media vergeet ik ook vaak. Ja ik weet het, slecht. Daarom moet ik daar ook aan gaan werken. Ik heb hier dan ook een plan van aanpak voor geschreven. De tijd zal leren of de aanpak ook zal werken.

Blog overzicht:

Normaal geef ik aan het begin van elke maand een blog overzicht met daarin mijn beste blogs van die maand. En welke blogs mij het meest zijn opgevallen. Dat ga ik deze keer anders doen. Ik geef alleen in het kort weer welke blog berichten van mij het goed deden. Welke lezen jullie graag? (Vanaf volgend jaar komt mijn maandelijkse blog overzicht ook gewoon terug. Maar wel in een iets ander jasje.) Omdat vandaag de nieuwe maand is begonnen zal ik je in het kort mijn succes blogs vertellen.

Zoals je kan zien deed Sinterklaas het heel erg goed. Maar eigenlijk deden mijn Kerst knutsels van vorig jaar het nog beter. Dat is dan ook voor mij de reden geweest om de kerst truien blog van vorig jaar snel nieuw leven in te blazen. Deze werd al zo vaak bezocht dat ik het moest aanpassen aangezien er een aantal links niet meer werkzaam waren.

Sinterklaas knutsels daar ben ik voor dit jaar wel klaar mee. Niet alles heb ik kunnen laten zien of maken. Genoeg ideeën voor volgend jaar. Vanaf maandag zal ik hier vol op de Kerst gaan inzetten. Om je alvast een beetje te vertellen wat je kan verwachten geef ik je een aantal hints…

 • Aftel kalender
 • cadeau tips
 • mega zuurstok ( als dit gaat lukken. Het idee heb ik in mijn hoofd hoe uit te voeren dat is nog de vraag)
 • kerstboom ornamenten
 • pinata’s
 • melkpakken DIY’s

Kortom nog genoeg leuks. En voor mij is er dus nog heel veel werk aan de winkel aangezien ik nog nergens aan ben begonnen.

Het doel wat ik aankomend jaar met BMelloW hoop te bereiken:

Ik heb een aantal doelen die ik hoop te bereiken dit jaar met mijn blog. En daar ga ik dan ook hard aan werken. Zijn ze realistisch? Ik denk het wel. Ga ik het halen? Geen idee. Maar ik ga er alles aan doen om zo dicht mogelijk bij al mijn doelen te komen. Volgend jaar als BMelloW 2 jaar bestaat kan ik je hopelijk vertellen of mij dat gelukt is.

En om mijzelf te stimuleren om er ook echt voor te vechten.  Vertel ik jou mijn doelen.

 • Ik hoop mijn blog naar de 25.000 bezoekers per maand te kunnen krijgen. Ik zit al iets over de helft, dus wie weet.
 • Facebook volgers naar 1200 te krijgen
 • Instagram volgers naar 1500 te krijgen
 • Pinterest naar de 8000 volgers te krijgen
 • Twitter naar de 1350 volgers te krijgen
 • Google + naar de 50 volgers te krijgen
 • En tot slot een email lijst op te gaan zetten en die naar de 60 te krijgen

Allemaal erg ambitieus ik weet het. Maar met veel doorzettingsvermogen kom je een eind. En zonder een doel is er ook niks om naar toe te werken. Facebook en Pinterest  zijn nog het meest ambitieus. Maar tijd zal het me leren of ik het kan bereiken.

Ten slotte heb ik nog een doel dat ik dit jaar hoop te bereiken en dat is als ZZP- er aan de slag te gaan. Of het dit jaar al gaat lukken, geen idee. Maar ik hoop wel dat ik aan het einde van dit jaar kan zeggen. Ik ben er bijna.

O ja heel veel meer eigen foto’s maken. Minder tot uiteindelijk geen gebruik meer te maken van bestaand beeld materiaal. Maar dit is meer een 2 jaren plan.

Tot slot:

Ik heb met heel veel plezier aan BMelloW gewerkt het afgelopen jaar. En zoals ik al aangaf wil ik het nog heel lang blijven doen. Maar zonder jou mijn lezer had ik dit nooit gered. Ik wil jou dan ook bedanken voor het lezen en volgen van mijn blog. Ik hoop dat je nog lang met veel plezier mijn blog zal lezen.

Om jou in de toekomst nog beter te kunnen geven wat je wilt als lezer vraag ik je tot slot wat zou je graag op mijn blog terug willen zien? Zijn er verbeter punten? Zo ja welke? Wat lees jij het liefst op mijn blog? Is dat fashion, tips, boeken, reviews, uitjes, de persoonlijke verhalen of mijn DIY’s. Ik hoor het graag van jou.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This