Billy en het geheim onder de trap. Het nieuwste kinderboek van Christa Okma.  En ik mocht het hebben om het te reviewen. Nou ja. Ik… Dit keer liet ik vooral mijn oudste zoon aan het woord.

Billy en het geheim onder de trap leek mij in eerste instantie een leuk boek voor mijn jongste zoon ( 8 jaar). Maar omdat hij nu pas naar de middenbouw gaat is dit boek nog te lastig voor hem om alleen te lezen. Mijn oudste zoon wilde het dus wel lezen. Aangezien mijn oudste zoon al 12 jaar is, had hij het boek met twee a drie uurtjes lezen uit. ( let wel hij is net als zijn moeder een boekenwurm)

Waar gaat het boek over?

Billy en het geheim onder de trap gaat over het jongetje Billy. Hij is al 12 keer verhuist. Zijn moeder is verzot op schoonmaken. Alles moet brandschoon zijn. Bij elke verhuizing hoopt zijn moeder dat de wijk nog schoner is dan de vorige.

Op een zaterdag moet Billy stofzuigen en maakt daarbij per ongeluk een gat in de trapkast. Achter de deur zit een trap. Samen met zijn vriendin Rosa gaan ze op onderzoek. Wat zit er toch achter die deur…

Billy zijn moeder vindt al snel ook deze wijk niet schoon genoeg. Maar Billy wilt niet weer verhuizen. Samen met rosa verzinnen ze een plan om niet weer te hoeven verhuizen. Welke rol de trap daarin gaat spelen….

Het nieuwe kinderboek van pedagoge en kinderboekenschrijfster Krista Okma gaat over vriendschap, verhuizen en het omgaan met gekkigheden van ouders en is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar.

Krista Okma, pedagoge en schrijfster van het kinderboek:

“Kinderen vanaf een jaar of acht gaan zich als minipubers voor het eerst echt losmaken van hun ouders en ontwikkelen zich als individu. Ze merken dat ze door zelf hele goede oplossingen te bedenken het heft in eigen hand kunnen nemen en invloed kunnen uitoefenen op de beslissingen die hun ouders nemen. Dat is waar het boek Billy en het geheim onder de trap over gaat. Billy

Brandschoon bedenkt een slim plan dat ervoor zorgt dat een volgende verhuizing voorkomen wordt. Zo helpt het boek kinderen bij het stimuleren van de fantasie en vindingrijkheid om problemen op te lossen.”

Billy en het geheim onder de trap.

Met de aanwezigheid van trapkasten, kelders en geheimzinnige deuren – iets waar elk kind weleens over fantaseert – zit het boek vol mysterie en avontuur. En de moeder met schoonmaakmanie zorgt voor een flinke dosis, soms absurde, humor.

Daarmee sluit het boek goed aan bij de belevingswereld van kinderen van acht jaar en ouder. Het boek leest makkelijk en is ook fijn voorleesmateriaal. De onverwachte wending aan het einde maakt ook ouders nieuwsgierig naar de afloop… Het boek bevat mooie, paginagrote illustraties van Chris Vosters.

Over Krista Okma

Krista Okma (1975) is pedagoge, kinderboekschrijfster en moeder van drie kinderen. Ze is expert op het gebied van opgroeien en opvoeden en in haar vijftien jaar als pedagoge heeft ze de belevingswereld van kinderen uitvoerig onderzocht.

Zij helpt professionals en ouders, kinderen een veilige basis te bieden om de wereld te ontdekken en zelfvertrouwen op te bouwen, zodat een gezonde ontwikkeling wordt gestimuleerd.

Haar kinderboeken schetsen een wereld vol humor en avontuur, waarin kinderen de baas zijn. Zo helpt ze kinderen te geloven in hun eigen kunnen en vindingrijk te zijn bij het oplossen van problemen.

Eerder verschenen Krista Okma-titels zijn Sem en Hammie (2015) en Opa en Oma Zuurkool (2016). Zie ook KristaOkma.nl

Wat vindt mijn zoon van Billy en het geheim onder de trap?

Mijn zoon vindt het boek leuk maar iets te simpel. Ook ontbrak voor hem een beetje de spanning.

Kinderboek review. Billy en het geheim onder de trap.

Mijn conclusie:

Billy en het geheim onder de trap is een leuk boek om samen met je kind te lezen vanaf een jaar of 6. En vanaf een jaar of 8 om zelfstandig te lezen. Wel denk ik dat een kind dat veel leest en erg goed is in zijn of haar taal dit boek te makkelijk is vanaf een jaar of 10. Aangezien mijn zoon al 12 is, begrijp ik hoe hij over dit boek denkt.

Zelf ben ik het boek nu aan het lezen met mijn 8 jarige zoon en ik ben dan ook benieuwd hoe hij dit boek gaat vinden. Maar daar kom ik later op terug.

Prijs & verkrijgbaarheid

Billy en het geheim onder de trap is te koop bij de boekhandel en online voor de consumentenadviesprijs van €14,95.

Lees ook eens: 5 favoriete boeken annie mg smidt

Is Billy en het geheim onder de trap een boek voor jouw kinderen? Denk je na aanleiding van mijn review die ga ik lezen met mijn kind. Of misschien is je kind wel oud genoeg om het zelf te lezen.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This