0 In Boeken tips

Boeken tips met het thema lente

Boeken tips met het thema lente BMelloW.nl.

Boeken tips met het thema lente. Leer je kinderen meer over de jaargetijden, te beginnen met de lente. Super leuke kinderboeken rond het thema lente.

Deze maand staat in het teken van de lente. Hoe kan het ook anders. Nu de meteorologische lente is begonnen. Later deze maand zal ook de klok weer gaat veranderen. Mijn neus en ogen kriebelen al weer een paar weken. Jippie hooikoorts. Ik ben er altijd weer blij mee. Hoe gek dat misschien ook klinkt. De lente is toch echt in aantocht. Ook al merken we er nu nog weinig van. Het weer zal langzaam aan beter worden. Yeah.

Kinder boeken tips met het thema lente

0 tot 3 jaar:

Anna en de lente

De zon schijnt heerlijk vandaag. Het is lente! Anna trekt haar laarsjes aan en gaat op ontdekkingstocht in de tuin. Ze ziet bloesems aan de bomen, kleine vogels en pasgeboren lammetjes. Bij het kippenhok vinden Anna en haar buurjongen een chocolade ei. Wat gek! Zouden kippen chocolade-eieren leggen in de lente? Een vrolijk en leerrijk verhaal over een stralende lentedag, met Anna in de hoofdrol. Bron: Bol.com

Bobbi in de lente

Geniet samen met Bobbi van de lente; hij ziet vogels een nestje bouwen, fietst naar de lammetjes in de wei, telt de nieuwe kuikentjes en blaast samen met Ollie de pluisjes van de paardenbloemen. Een heerlijk boek om het jaar mee te beginnen!

Dikkie Dik – Lentekriebels

Vier splinternieuwe verhalen over Dikkie Dik. Het is lente! Dikkie Dik krijgt er de renkriebels van. Buiten komt hij vogels tegen die een nestje bouwen, en een lammetje dat hoge sprongen maakt in het gras. En wat zijn er veel paaseitjes verstopt! Dikkie Dik heeft er wel tien gevonden en neemt ze mee naar zijn mand. Gaat hij die allemaal opeten?
De komst van de lente is altijd een vrolijk moment, vooral voor dieren en dus ook voor Dikkie Dik! Met dit gloednieuwe boek kunnen peuters en kleuters samen met hun favoriete poezen-vriendje de lente beleven.

3 tot 6 jaar:

Het vrolijke lentevoorleesboek

Persoonlijk vind ik de boeken van deze schrijfster  altijd heerlijk om voor te lezen. Met de vrolijke tekeningen valt er voor je kind altijd wel wat te beleven. Zeker aan te raden.

Een fleurig boek vol versjes, verhaaltjes en liedjes waarin de bekende figuurtjes van Busser en Schröder allemaal dingen beleven waarvan ze lentekriebels krijgen. Zo besluit egel te gaan werken als fotomodel, wil beertje Benjamin een felgekleurde vlinder worden en helpt het mannenkoor met tante Dina de vogels een handje door vogelnestjes te maken. En wat zaait het groene varken toch voor rare zaadjes in zijn tuin?

Lente met Jip en Janneke

Jip en Janneke wie houd er nu niet van.

Eindelijk is het lente! De bloemen beginnen te bloeien en de vogels leggen eieren. Jip en Janneke vinden het heerlijk: ze proberen een lammetje mee naar huis te nemen en willen zelf eitjes uitbroeden. Maar of dat zal lukken?

6 tot 8 jaar:

De Lentekriebels Van Jens En Lin

Dit boek is prima voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar maar vanaf een jaar of 7 prima zelf te lezen. Vandaar dat ik dit boek bij deze leeftijdscategorie hebt geplaatst.

Het is lente. In de straat waar Jens nog maar pas woont, leert hij Lin kennen, zijn Chinese buurmeisje.
Allebei zijn ze zes. Algauw kunnen de twee het opperbest met elkaar vinden.
Ze doen van alles samen: een kippenhok in Jens’ tuin zetten, pasgeboren lammetjes gaan bekijken,
een geweldige 1 aprilgrap uithalen, eieren voor Pasen kleuren in de klas, groenten (en aardbeitjes!) zaaien in de tuin van buurman Zeerover, stiekem in zijn nestkastje proberen te kijken, cadeautjes maken voor Moederdag.

Lentekriebels

Een leuk en leerzaam prentenboek voor kinderen vanaf 6 jaar over voortplanting bij dieren. Elk voorjaar gaat het bij dieren weer kriebelen. De paringsdrang ontwaakt en ze gaan op zoek naar een geschikte man of vrouw om jonkies mee te maken. Over dit verschijnsel en hoe verschillende dieren het aanpakken gaat Lentekriebels.

8 tot 10 jaar:

In deze leeftijdscategorie heb ik geen boek over de lente kunnen vinden. Weet jij een boek? Als jij de tip heb laat het me dan weten dan kan ik het invoegen.

10 + jaar:

Eerste lente.

Oke dit boek gaat niet echt over de lente zoals lammetjes in de wei. Maar verteld een ontroerend verhaal dat zich afspeelt in het voorjaar na de tweede wereld oorlog. Dit boek is de winnaar van een Zilveren Griffel 1996.

Een spannend en ontroerend verhaal over het einde van de Tweede Wereldoorlog en de hoop op een nieuwe toekomst. Bron: Bol.com

Ik ben benieuwd naar wat jou het leukste boek lijkt. Of heb je er al een van gelezen? Zo ja dan hoor ik daar graag je mening over.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply