De boekentag zag ik voorbij komen bij Marieke en dacht, die ga ik onthouden. Oorspronkelijk is deze tag bedacht door teddlicious. In de boekentag vertel ik je meer over boeken Duh!! Maar van welke soort boeken hou ik eigenlijk. Ik geef wel eens boeken als tips maar nog nooit heb ik het echt gehad over mijn boeken keuzes. Daarom vind ik deze tag zo leuk.

De boekentag:

Audioboek of een echt boek?

Echte boeken. Voor de kinderen heb ik audio boeken liggen maar zelf hou ik echt van een boek in mijn handen.

Zachte of harde kaft?

Al vind ik een harde kaft erg mooi. Boeken met een zachte kaft liggen vaak fijner in de hand omdat ze minder zwaar zijn.

Lees ook eens mijn favoriete boeken van Annie MG Smidt

Fictie of non fictie?

Ik lees het beide. Meestal lees ik een luchtig boek om op te kunnen laden voor een wat zwaarder boek. Zo lees ik vaak geschiedenis boeken. Boeken over slavernij, oorlog enz. Dit zijn zwaare verhalen. Meestal heb ik daarna behoefte aan een wat luchtiger boek. Dus fictie en non fictie gaan bij mij door elkaar heen.

Harry potter of Twilight?

Uiteraard Harry Potter daar kan niks tegen op. Al heb ik de hele boeken reeks van Twighligt liggen en in een adem uitgelezen. Heerlijk om bij weg te zwijmelen. Maar ja Harry dat is toch wel het meest ultieme.

Geleend of gekocht?

Gekocht ik hou van boeken en dat koop ik meestal. Sporadisch dat ik iets leen. Mijn boeken kast en die van de kinderen puilt uit met boeken. Als we ooit groter gaan wonen wil ik een hele muur met boeken.

Eenmalig boek of trilogie?

Ook dat maakt me niet uit is het een goed boek dan is het een goed boek.

Zwaar en dik of lief en kort?

Zware boeken liggen niet lekker in de hand. Maar ik ben wel echt een liefhebber van dikke boeken. Zo heb ik ooit een boek van Harry Mulisch de ontdekking van de hemel mee op vakantie genomen. Ik zou 7,5 week gaan rondreizen door Indonesië en een dik boek leek me wel genoeg om de dagen door te komen. Het bestaat immers uit meer dan 900 blz en is niet al te makkelijk om te lezen. Maar na 3 weken had ik het al uit. oeps!!!

Lezen in een knusse omgeving of in de zon?

Ik zit nooit in de zon. Bruin word ik toch wel ook in de schaduw. Maar een knus hoekje waar ik me even kan terug trekken daar hou ik wel van.

Warme chocolade melk of koffie?

Eigenlijk geen van beiden ik ben een echte thee leut. Maar mijn dag begint wel met koffie. Eigenlijk drink ik vrijwel nooit chocolade melk.

Eerst de recente lezen of zelf beslissen?

Boeken van een aantal schrijvers zoals Isabel Alende, Paulo Coelho en Sophie Kinsella koop ik gewoon. Daar lees ik nooit recensies van. Ik weet het is goed.  Van ander boeken wil ik wel eens recensies lezen maar uiteindelijk doe ik er niet zo veel mee.

Lees ook eens: Mijn favoriete boeken. 

Dit was de boekentag. Vergeet niet de bedenker van deze tag (teddlicious) te vermelden als je deze tag wilt over nemen. Lees jij graag boeken? En zo ja welke boeken lees jij graag? Heb jij een favoriete schrijver of schrijfster? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Boeken tag. Leer mijn beter kennen aan de hand van deze vragen over boeken

 

Pin It on Pinterest

Share This