Buitenlander of Nederlander. Wat ben ik? Een vraag die mij bezig houd. Wat ben ik? Eigenlijk weet ik dat wel. Maar met alles wat er in de wereld aan de hand is vraag ik me toch vooral af hoe anderen mij zien. Wat ben ik in hun ogen.

Met alles wat er in de wereld gaande is en alles wat Trump nu te werk stelt vraag ik me steeds meer de vraag:

Buitenlander of Nederlander. Wat ben ik?

Het is niet zo zeer dat ik twijfel aan wie ik ben, dat weet ik wel. Maar hoe zien anderen mij? Hoe zien zij mij als buitenlander of als Nederlander.

Als half bloedje of beter gezegd soep zooitje (in mijn geval) heb ik me altijd tussen twee werelden gevoeld. Te blank voor de “Buitenlanders” en te donker voor de Nederlanders. Ben ik hier dan de enigste in? Of voel en zie ik dat verkeerd?

Als je iemand met een licht getinte huid ziet lopen, donker krullend haar en donkere ogen. Wat is zo iemand voor een afkomst voor jou? Wees eens eerlijk? En waar denk je dan aan in je hoofd als je aan iemand denkt van die afkomst? Wel echt eerlijk zijn tegen jezelf.

Waarschijnlijk niet, dat is een Nederlander. Überhaupt niet van het blank ras. Ik gok dat jij denkt aan een Noord Afrikaan misschien aan half Surinaams/ Antilliaans.

Ik wordt meestal door niet Marokkanen aangezien voor Marokkaan. Maar ook wel voor een Turk, Spanjaard, Braziliaans en Italiaan.  Gek eigenlijk dat nog nooit iemand heeft gezegd jij bent van Nederlands, Indonesische, Duitse, Belgische, Fransen en Russische afkomst. Dat vind ik toch zo raar. Waarom zien mensen dat toch niet? Ik snap het niet.

Misschien omdat ik niet in een hokje past.

De hokjes waar we met zijn allen maar wat graag mensen in plaatsen. Generaliseren. Maar zijn we geen individuen? Zijn we geen mensen van deze planeet, wereldburgers? We delen deze planeet met zijn allen. Is het niet eens tijd om daar na te handelen? Begrip te tonen voor elkaar en elkaars anders zijn accepteren. Het mooie in ander culturen zien. Het anders zijn als een verrijking zien van deze planeet. Die we toch echt met zijn allen moeten delen. Wat zou dat toch een mooi ideaal zijn.

Lees ook: Racisme en discriminatie. Mijn verhaal.

Dus ook al ben ik hier geboren en getogen en mijn ouders ook. In de ogen van velen zal ik altijd die buitenlander zijn of die Nederlander. Dus bij deze benoem ik mijzelf wereld burger. Wie doet er met mij mee?

Hoi ik ben Melanie en ik ben een wereld burger.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This