Buitenspeeldag tips.

Knutselen met kinderen, Shoppen | 6 reacties

Het is vandaag buitenspeeldag. Ook dit jaar wordt er op verschillende locaties in Nederland leuke activiteiten georganiseerd. Maar wat als er bij jou niks in de buurt te doen is op buitenspeeldag of op welke dag dan ook. Speciaal daarvoor heb ik een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet. Van leuke buiten speelgoed tot spelletjes. Voor elke leeftijd wel wat.

En met Jantje Beton is de initiatief nemer. Jantje Beton helpt kinderen naar buiten te gaan. Buurten en wijken worden leuker gemaakt voor kinderen om buiten te spelen. Kinderen te stimuleren. Want als een kind het buiten leuk heeft, is er geen reden om binnen te spelen. Zo is hun filosofie.

Tijdens het buitenspeeldag wordt er weer even flink aandacht gevraagd voor een steeds groter wordend probleem. Kinderen spelen steeds minder buiten. Bewegen minder en kampen mede daardoor steeds vaker met overgewicht. Dit komt de gezondheid van een kind niet ten goede. Buitenspelen stimuleert onder anderen het sociale, emotionele en motorische ontwikkeling van een kind. Naar buiten dus met kinderen!!! Doe jij mee?

Wist jij: 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt Bron: Jantje Beton

Het is woensdag middag en dus een perfecte moment om je kinderen naar buiten te schoppen. Of ga er gezellig met zijn allen op uit. Weet je niet zo goed wat er allemaal te doen is kijk dan op de site van Jantje Beton. Ga ook hier heen als je een donatie wilt doen. Of als je volgend jaar zelf een leuke buiten speeldag bij jou in de buurt wilt organiseren.

Lees ook eens: Super leuke tips voor een vader kind date.

Leuke speelgoed voor buiten:

Ik heb vooral gelet op variatie. Maar ook dat er voor elke leeftijd wel iets leuks tussen zit. Sterker nog het liefst voor meerdere leeftijden zo niet alle leeftijden te spelen. Speelgoed voor het hele gezin.

 • Trampoline

Een trampoline is altijd goed. Het zorgt er voor dat je kind al zijn of haar energie er uit kan springen. Een trampoline met een net er omheen is wel zo veilig. Het leuke is dat het geschikt is voor alle leeftijden. Let daarbij wel op de hoogte. Als je een hoge neemt gaat het heel wat jaren mee.

 • Speeltent

Uiteraard heb je ook houten en plastic hutten. Maar deze zijn best prijzig. Een goed alternatief zijn speeltenten.  Deze supermarkt speeltent kan zowel binnen als buiten.

 • BS Moves

Het spel waarbij je de moves moet onthouden die op het speelstuk worden afgebeeld. Ben je de move vergeten, dan ben je af! Ideale brain training voor kinderen vanaf 6 jaar. Zowel binnen als buiten te gebruiken.
Het mooie aan dit spel is dat je het met zoveel mogelijk kinderen kunt doen als dat je zelf wilt.

 • Blikgooien

Dit klassieke kermisspel, het Blikgooien, speel je nu gemakkelijk in je eigen achtertuin. Het spel bestaat uit 12 blikjes en 3 werpzakjes met korrelvulling.

 • Lolobal

Iedereen die bewust de jaren 80 heeft beleeft moet de lolobal kennen. Jeugdsentiment die kon ik niet achter wegen kan laten. Klem de lolobal tussen je voeten en probeer overeind te blijven en jezelf voort te bewegen door te springen. Hoe ver kom jij? Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 • Ringwerpen.

BS Ringwerpspel van hout voor jong en oud! Probeer goed te werpen met de ringen en de hoogste score te halen. En behaal met de verdubbelaar-ring extra punten! Werpstandaard, 5 houten werpringen van mooi dik touw incl 1 verdubbelaar.

 • Watersproeier.

Met deze watersproeier in de vorm van een octopus beleven kinderen een superleuke zomer vol waterpret! Gemakkelijk aan te sluiten op de tuinslang. Ideaal op een warme dag in de tuin. Of in de straat zodat de buurt kinderen mee kunnen genieten.

 • S Score board

Dit mooie opvallende scorebord geeft een duidelijke weergave van de score. Ideaal om te gebruiken bij alle mogelijk sporten, zoals voetbal, handbal en korfbal, maar juist ook bij een groot aantal spellen waarbij de score essentieel is.
Het score bord is gemaakt van hout en gemakkelijk inklapbaar. Dit kan natuurlijk niet ontbreken bij een wedstrijdje.

Genoeg leuke speelgoed voor buiten. Er is ontelbaar veel keuze aan buiten speelgoed. Stimuleer je kinderen met speelgoed voor buiten, meer buiten te spelen.

Speelgoed voor buiten is niet alleen een handig middel het is ook erg makkelijk als je kind met het excuus komt ik heb niks te doen buiten. Al hoef je je op een dag als vandaag. je zeker niet te vervelen.

Leuke spelletjes voor buiten:

 • Zaklopen

Wie kent het niet. Het oer Hollandse spel zak lopen. Zo simpel maar toch zo leuk. Maak een parcours en racen maar.

 • Emmertje water vullen

Zorg dat je vier emmers hebt. Van gelijke inhoud. Plaats aan beide uiteinden van het parcours twee emmers. De emmers aan het begin zijn gevuld met water. De emmers aan het einde niet.

Maak twee rijen met kinderen die als twee teams tegen elkaar strijden. Geef de voorste in beide rijen een grote spons. Bij het start sein mogen de voorste de spons in de emmer met water dompelen om vervolgens zo vlug mogelijk naar de overkant te rennen.

Daar knijp je de spons uit in de lege emmer. Ren je terug en geef je de spons aan de volgende in je team. Deze dompelt ook de spons in het water en rent naar de overkant. Knijp de pons uit in de emmer en ren weer terug.  Herhaal dit tot het team die zijn emmer het eerst vol heeft. Succes gegarandeerd.

 • Speurtocht

Een speurtocht houden is altijd leuk en spannend. Met deze gratis stad, strand en of natuur speurtochten hoef jij en je kind(eren) zich niet te vervelen. 

 • Hinkelen

Natuurlijk kan je het met stoep krijt tekenen. Maar je kan het met deze versie ook hinkelen op het gras.

 • Hindernis baan

Maak je eigen hindernis baan. Laat kinderen onder dingen door kruipen. Over iets en om iets heen. Maak er iets leuks van. Dit in combinatie met de lolobal, zaklopen maakt het een extra uitdaging.

 • Voetballen, hockey, tennis, badminton

Klinkt logisch toch. Doe het dan ook!!!! Maar vooral als gezin. Dit is toch vaker iets wat een vader met zijn kinderen doet. Maar juist ook iets wat meer als gezin moet worden gedaan. Dus ja moeders jij ook. En ja ook ik.

Zo zie je maar er is zo veel te doen. De jeugd van tegenwoordig weet zich buiten niet meer te vermaken.

Dit zorgt niet alleen voor een slechte conditie, obesitas maar ook bij veel meer lichamelijk letsel bij inspanning.

De wereld daar buiten is zo mooi. Laat het je kind ontdekken. En ontdek met ze mee. Ga er op uit. Ontdek op regenachtige dagen museums en theater. Dierentuinen, parken en zo veel meer. Maak er een leuk dagje uit van. Onderneem en ontdek de wereld buitens huis. Buiten hun digitale wereld. Sluit de dag af met een picknick en je zal versteld staan hoe leuk je kinderen het zullen vinden.

Als jij als ouder en je kind nog niet geïnspireerd ben door mijn buitenspeeldag pleidooi. Lees dan eens: 75 manieren om je kinderen bezig te houden.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ga naar buiten en ontdek de mooie wereld om je heen. Samen als gezin. Leer je kinderen door zelf het goeie voorbeeld te geven.

Veel plezier met buiten spelen.

Wat vind je van mijn tips? Zit er speelgoed tussen dat jij voor je kinderen zal kopen? Of misschien een spel dat je met je kind zal spelen?

Foto’s zijn afkomstig van Pixabay

Veel speel plezier,

Melanie

 

6 Reacties
 1. Lievelyne

  Ohhh als kind deden we dit zonder nadenken. Super ! Tegenwoordig moeten we het leren aan onze kindjes hie ze moeten spelen 🙂 leuke blog

  Antwoord
 2. Vlijtig Liesje

  Oh de lobobal! Je werpt me helemaal terug in de tijd : )

  Wij hadden er ook eentje, en ik vond het supermoeilijk.

  Zo’n buitenspeeldag vind ik heel goed. Maar ergens best maf dat het officieel moet worden gedaan, en dat kinderen niet gewoon buiten spelen.

  Antwoord
 3. Kirsten

  Hier is de watersproeier toch wel favoriet hoor! Voor de meeste spelletjes is de jongste nog wel iets te klein maar hij wil toch vaak graag meedoen met zijn grote broer 🙂

  Antwoord
  • BMelloW

   Watersproeier is altijd goed. Ook bij hele grote kinderen.;)

   Antwoord
 4. Christa

  Ik had er nog niet van gehoord : buitenspeeldag..
  zal onze buurt eens in de gaten houden om te kijken of er iets geregeld is!

  Antwoord
  • BMelloW

   Is elk jaar. Nickelodeon gaat die middag ook op zwart beeld. Maar eerlijk gezegd wist ik ook niet dat er op zo’n grote schaal activiteiten waren. Ook niet dat je het via de stichting zelf ook kan organiseren.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutselwerk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen. 

Veel plezier

Let's get social

Pin It on Pinterest

Share This