Een bullet journal voor bloggers kan erg handig zijn. Sterker nog ik zie het als een must. Het helpt je het overzicht te houden. Mij in ieder geval wel. Hoe ik mijn bullet journal gebruik als blogger leg ik aan jou uit.

Ik begon een bullet journal eigenlijk om twee redenen. Ik wilde een agenda die voor mij precies deed wat ik belangrijk vind. Maar ook om inzicht te krijgen en te houden over mijn blog.

Een bullet journal staat bekend om zijn vele lijsten. Maar om een goed overzicht te houden van je blog moet je bij de basis beginnen…

Een bullet journal voor bloggers:

Ik maak vandaag gebruik van diverse bullet journal termen. Weet je niet zo goed wat ik met de termen bedoel. Dan raad ik je aan om mijn bullet journal woordenboek door te lezen. Hier ga ik dieper in op alle termen.

Maandoverzicht

In mijn maandoverzicht schrijf ik de belangrijke dagen zoals feestdagen. Maar ook gekke en bijzondere dagen. Deze dagen kan ik gebruiken om mijn content voor die dag, week of maand mede te bepalen. Maar ook dead lines voor samenwerkingen. Betalingen enzovoorts zet ik in mijn maand overzicht.  ( zie bovenstaande foto)

Weekoverzicht

Elke week maak ik een agenda indeling voor die week. Hierin verdeel ik de dagen in vlakken. In een deel van de dag schrijf ik mijn prive afspraken. Dingen die ik wil doen. In een ander vak van die dag schrijf ik alles over mijn blog.

Voor mijn blog schrijf ik in het kort op waar mijn content die dag over gaat. Waar ik het gedeeld hebt. Op dagen dat ik geen content schrijf kijk ik altijd naar een oud bericht die ik opnieuw wil delen op sociale media. Dit schrijf ik dan op. Maar ook speciale foto’s voor op Instagram schrijf ik hier op. (zie bovenstaande foto)

Dit alles vink ik af als ik het hebt gedaan.

Een bullet journal voor bloggers. Hoe kan een bujo jou als blogger helpen. Sociale media tracker

Trackers

Trackers daar heb ik er veel van. Meer omdat ik het leuk vind dan dat het echt nodig is. Zo heb ik voor elke sociale media een tracker. Hier kan ik op een leuke manier afstrepen als ik een doel hebt behaald. Soort van behaalde mijlpalen.

Ook heb ik een grafiek waar ik elke maand aangeeft hoe ik er voor sta met mijn volgers per sociale media en blog bezoekers. Ook dit is een leuke manier om te zien hoe je groei gaat. In een grafiek is het wel makkelijker en overzichtelijker bij te houden dan apart in een tracker.

Overige lijsten

Ja, ja ik hou nog meer bij. Maar dan meer in de vorm van lijstjes.  Ik zal ze voor je opsommen en in het kort uitleggen:

  • feestdagen

Nu zal je denken ja leuk maar feestdagen voor je blog. Ja juist voor mijn blog. Zo kan ik precies zien wanneer ik kan of moet beginnen te schrijven over een onderwerp. Per maand heb ik alle feestdagen, gekke en bijzondere dagen opgeschreven. Elke maand controleer ik de feestdagen. Verwerk ik het in mijn maandoverzicht en later in mijn week overzicht.

  • Samenwerkingen

Een lijst waar ik opschrijf met welk bedrijf ik heb samengewerkt. De dead line is en wat ik er mee hebt verdiend. Maar ook wanneer ik de factuur hebt ingediend en of het is uitbetaald. Zo ja welke datum. De lijst is simpel en duidelijk. Geen poespas.

  • checklist

Hier heb ik er meerdere van. Zo heb ik een checklist waar ik elke content op moet controleren voordat het online komt. Maar ook e  en checklist per sociale media. Hier schrijf ik op waar ik elke keer op moet letten. Maar ook te gebruiken hashtags. Hoe vaak ik per sociale media iets “mag” plaatsen van mijzelf. Welke dagen en tijden wat te plaatsen. enz. Voor Facebook heb ik een overzicht van alle blog groepen waar ik in zit. Wat ik waar mag posten en hoe vaak. Voor Pinterest heb ik een overzicht van mijn borden. Deze wil ik allemaal gaan indelen en die indelingen wil ik dan ook gaan opschrijven. Maar ja dat is nogal een werkje waar ik zo nu en dan als ik er zin in heb wat mee doe.

  • Overige lijsten

Omdat ik regelmatig een boeken tip geef heb ik een overzicht gemaakt van onderwerpen waar ik over wil schrijven als het om boeken gaat. Hier heb ik een lijst gemaakt. Net als met feest thema’s. Kleding thema’s.

Een lijst die misschien nog wel het belangrijkste is… Een lijst die elke blogger wel ergens geschreven heeft staan zijn blog onderwerpen. Alleen heb ik mijn blog onderwerpen verdeeld ik categorieën. Dit maakt het voor mij makkelijk om een onderwerp te vinden.

Doelen

Elke nieuwe maand stel ik mijzelf doelen. Zowel privé als blog doelen. Deze schrijf ik mijn mijn maand overzicht op. De doelen verdeel ik dan weer onder per week. Aan het einde van elke maand kijk ik of ik de doelen hebt gehaald of dat ik ze mee moet nemen naar de volgende maand.

Gebruik jij een bullet journal? Zo ja waar gebruik jij het voor? En als blogger gebruik jij een bullet journal hiervoor? Zo niet hoe hou jij alles bij? Is er nog iets aan deze lijst wat ik er aan toe kan voegen? Iets waar ik misschien nog niet eens gedacht heb, ik hoor het graag. 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: PinterestFacebookInstagramTwitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding

 

Pin It on Pinterest

Share This