Plan with me. Bullet journal indeling voor juni 2018. Na veel zoeken heb ik aardig een idee hoe ik mijn bullet journal wil indelen. En wat ik er allemaal ik kwijt wil. Eindelijk heb ik een indeling en een systeem gevonden die voor mij werkt. En dit wil ik vanaf nu elke maand met jou delen.

Deze maand is mijn indeling voor een groot deel het zelfde als de vorige maanden. Ondanks dat ben ik met bepaalde dingen nog zoekende. En als iets niet optimaal voor mij werkt, dan ga ik kijken hoe ik het wel zo kan maken dat het werkt. En wie weet breng ik jou tijdens mijn zoektocht ook nog op ideeën.

Plan with me. Bullet journal indeling voor juni 2018

Voor mijn maand indeling heb ik een vaste volgorde. Eerst een omslag. Dit hoeft niet getekend te zijn maar ook heel simpel met een leuk stukje papier en een sticker. Daarna een monthly, trackers,  weekly en memories. Mijn weekly heeft ook altijd de zelfde indeling. In varieer er mee door de banners soms te veranderen. Maar voor nu werkt deze indeling voor mij.

Mijn maanden hadden nooit echt een thema. Behalve dat ik elke maand met 2 a 3 kleuren werkte.  Maar voor de maand juni wilde ik wat dingen anders gaan doen. Dit keer werk ik met een thema. Wat begon met flamingo’s (i love flamingo’s) bleek toch niet te werken. Ik had er te weinig plaatjes van om er een compleet geheel mee te maken. Dus al snel werd het een meer tropische thema.

Normaal zou ik dan een tekeningetje er bij maken of iets anders verzonnen hebben om de flamingo thema door te zetten. Maar tekenen ging me nog niet goed af toen ik aan de maand juni werkte. ( Ik werk altijd een maand vooruit. Zo heb ik vandaag voor het grootste deel de maand juli al afgemaakt.)

Omslag

Omslag, cover, hoe je het ook wilt noemen. De begin van de nieuwe maand. Vele gebruiken hier twee bladzijdes voor, ik nog niet. Geen idee waarom niet eigenlijk. Ik denk dat het komt omdat ik nogal praktisch ben ingesteld. Heeft het geen functie dan laat ik het al snel. Twee pagina’s gebruiken terwijl ik er met een ook al duidelijk kan maken dat er een nieuwe maand is begonnen, zie ik dan ook het nut niet van in. Misschien als ik een boek had gehad als bujo dat het anders was geweest. Begrijp me niet verkeert ik vind het er altijd erg leuk uit zien bij anderen. En doe het ook vooral als jij dit wel wilt.

Over mijn omslag wil ik vandaag iets meer vertellen. Elke keer probeer ik iets bijzonders met de omslag te doen. Dit keer wilde ik decoupage gaan toepassen. Ik had leuke flamingo servetten gekregen en die passen perfect bij het thema van deze maand.

Moeilijkheidsgraad:

★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 10 minuten ( zonder droogtijd meegerekend)

Benodigdheden:

 • Servet
 • gesso
 • kwast of spons

Werkbeschrijving:

 • Scheur de servet net zolang totdat je de vorm mooi vind.
 • Verwijderde alle lagen behalve de bovenste.
 • Smeer eerst de hele bladzijde in met Gesso.
 • Plaats dan de servet er op.
 • Smeer het nu voorzichtig in met nog een laag Gesso.
 • Wees voorzichtig, de servet scheurt snel.
 • Laat het goed drogen. Het proces kan je versnellen door het op de laagste stand te drogen met een föhn.
 • Smeer voorzichtig nog een laagje Gesso.
 • Nogmaals laten drogen. Nu kan je er overheen schrijven.

Deze techniek gebruik ik wel vaker maar nooit eerder met Gesso. Eigenlijk altijd met Mod podge. Maar ik zag het op een Facebook groep voorbij komen en wilde het wel even uitproberen. Nadat je het bewerkt hebt met Mod podge kan je er namelijk niet meer overheen schrijven. Het legt een vernis laag er over heen.

Gesso bestaat voornamelijk uit gips en daardoor poederachtig en over schrijfbaar. Pas wel op met je pennen, niet alle pennen en fineliners zullen hier blij van worden.

Plan with me. Bullet journal indeling voor juni 2018 monthly

Monthy

Hier schrijf ik niet zo heel veel in op. Meestal de feestdagen en sommige afspraken. Onderwerpen die al vast staan voor mijn blog verwerk ik er soms ook in. Vorige maand maakte ik voor het eerst een andere indeling hier in. De vierkantjes zijn groter zodat ik er meer in kwijt kan. Nu kan ik er iets meer in schrijven en doe ik er meer mee. Steeds kon ik er zo weinig in schrijven dat ik het nauwelijks gebruikte.

Normaal had ik hier lijstjes bij staan. Deze heb ik verplaatst naar mijn brain dump pagina. Wel heb ik de verjaardagen uitgelicht. Al twijfelde ik aan het nut. Ik kan je al verklappen dat ik deze in juli niet terug hebt laten komen.

Plan with me. Bullet journal indeling voor juni 2018 brain dump

Brain Dump

Deze pagina’s maakte ik vorige maand voor het eerst. Toen ik mijn monthly wilde vergroten werd de brain dump pagina’s een feit. Alles wat ik eerst propte in mijn monthly plaats ik nu hier. Alleen heb ik nu ook ruimte voor mijn doelen.

Op mijn brain dump pagina’s heb ik staan:

 • notities
 • te doen
 • mijn blog en sociale media cijfers voor die maand
 • doelen

Plan with me. Bullet journal indeling voor juni 2018 Verjaardagspagina

Verjaardagspagina

Zowel mijn jongste als mijn oudste zijn 2 dagen na elkaar jarig deze maand. Dat vraagt om speciale bladzijdes in de maand juni.

Een lijst met wat ik moet doen, moet bakken en koken en wat ik kopen aan boodschappen en cadeau’s. De boodschappen lijst heb ik heel mooi met een washi tape opgeplakt zodat ik die er uit kan halen en kan meenemen naar de winkel. Ja ja ik heb er over na gedacht. 

Plan with me. Bullet journal indeling voor juni 2018 Weekly

Weekly

Mijn weekly begint bij de eerste dag van de maand. De nieuwe maand begint op vrijdag. Altijd fijn. Not. De ruimte moest ik creatief opvullen. De dagen op een bladzijde proppen had gekunt, maar dan kom ik weer niet uit met de andere weken. Dus dan maar creatief met de ruimte. Opvullen….. Aardig gelukt toch!

De maand sluit op zondag en gaf me weer wat ruimte voor een flamingo plaatje ter afsluiting.

Al mijn weekly’s hebben de zelfde indeling. Stukje voor aantekeningen en alle dagen van de week op twee bladzijdes.

De stiften die ik heb gebruikt zijn best heftig van kleur. Het roze kleurtje best vel. Achteraf had ik liever andere kleuren gebruikt om het wat rustiger te houden. Al passen de kleuren prima. Maar ik merk dat ik voor mijn Bullet journal toch liever wat rustigere kleuren gebruik. Het leid mij te veel af.

Plan with me. Bullet journal indeling voor juni 2018 Weekly

Cleaning

Cleaning of beter gezegd schoonmaken. Ook hier was ik al een tijd naar een methode op zoek dat voor mij zou werken. Maar een tracker dat vergat ik en werd niet tot weinig ingevuld.

Zelf heb ik er voor gekozen om deze pagina achter in de maand te plaatsen. 1 Pagina vond ik meer dan genoeg om er voor te gebruiken. Puur functioneel met weinig poespas er omheen. Of ik dit ga houden, daar ben ik nog niet over uit. Nu ik ziek ben komt er van schoonmaken niet veel terecht. Bovendien moet ik het hebben van mijn gezin die het voor mij doet.

Plan with me. Bullet journal indeling voor juni 2018 cleaning en memories

Memories

Elke maand reserveer ik een bladzijde aan leuke herinneringen die ik wil bewaren. Deze schrijf ik hier op. Vul ik aan met eventueel een foto, polsbandjes of wat dan ook. Nu ziet het er nog kaal en niet zo gezellig uit, maar aan de einde van de maand staat dit meestal vol gezelligheid.

Memories is een soort mini dagboek waar ik de hoogte punten van die maand opschrijf. Zelf wil ik deze pagina achterin. Als afsluiter van de maand.

Er is 1 pagina voor gereserveerd maar als ik veel te vermelden heb kan ik aan de achterkant verder. Eventueel op te vullen met een leuke quote.

Welke producten heb ik gebruikt?

Dit was mijn Plan with me. Bullet journal indeling voor juni 2018. Omdat ik regelmatig vragen kreeg over de te gebruikte producten heb ik hier een overzicht met eventueel een link.

Deze heb ik uit de Bullet journal van de Action gehaald. Papier los gehaald, bijgesneden en gaten in gemaakt.

 • pennen.

Staedtler fineliners – 0,8 voor de lijsten en voor het overige werk de 0,05 en 0,01 Staedtler fineliners.s

De stiften zijn twinmarkers afkomstig van de Kruitvat. Laatst meer te koop zag ik in het krantje, hier nooit meer gezien.

 • stickers, washi tape en plaatjes

Deze komen allemaal bij de Action vandaan. De servet op de voorpagina komt een gekregen pakket van echte post is cool. Geen idee waar ze dus vandaan komen.

Lees ook eens:bullet journal fouten die ik nooit meer zal maken.

Plan with me. Bullet journal indeling voor juni 2018….Wat vind jij er van? Welke kleuren of thema hebt jij gebuikt in de Bullet journal voor de maand juni?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Plan with me Bullet journal indeling voor juni 2018

Pin It on Pinterest

Share This