Kerst is in aantocht en ook al moet de Sint nog komen ik ben al bezig om mijn bullet journal om te toveren tot een waar Kerst feest. Vandaag geef ik een kijkje in mijn bujo. Kijk je met mij mee?

Al weer een paar maanden geleden besloot ik dat ik aan een Bullet journal wilde gaan beginnen. Zonder voorwerk ben ik er eigenlijk blind in gestapt. Koos voor een journal wat niet zo standaard is van formaat en ging aan de slag. ik heb het dan over de liggende Mus.

Van de liggende Mus zijn weinig voorbeelden. Alles moest ik dus zelf uitvogelen. Veel mensen zal dit tegen houden. Maar ik hou van een uitdaging. En zo ging ik aan de slag. De nodige fouten zijn al gemaakt en de tijd zal mij leren of de manier van aanpak zal werken.

Een agenda dat wilde ik er van maken. Niet eentje zoals de meeste mensen met een bujo het doen. Maar een agenda dat al helemaal af is zoals een echte agenda. Maar dan met net dat beetje extra wat ik in de gewone agenda maar niet kan vinden.

Al snel merkte ik dat ik nog steeds ruimte te kort kwam. Een tweede ter ondersteuning van de eerste was snel in de maak. Hoe zich dat vorm geeft daar kom ik in een later artikel over mijn bujo terug. Voor nu wil ik het vooral hebben over de Bullet journal Kerstmis thema.

De Bullet journal Kerstmis hallo pagina.

Voor het gemak noem ik het de hallo pagina. Het is de afsluiting van een oude maand en de start van een nieuwe.  Ik vond dit best lastig. Zo veel mooie voorbeelden zag ik op Pinterest. Maar ik ben nogal roestig als het gaat om tekenen. Voor mij moet het dus simpel zijn. Niet te ingewikkeld. Wie weet denk ik daar volgend jaar anders over. En eerlijk… Als ik nu naar mijn werk kijk zie ik al verbeterpunten. Maar ja ik ben dan ook een echte perfectionist.

Op mijn hallo pagina vind ik de eenvoud voor zich spreken en in dit geval is dit genoeg. (zie bovenstaande ↑ foto)
Maar wat had ik me vergist in het tekenen van de sterren. Wat een werk. Pfffft.

Bullet journal Kerstmis thema. BMelloW.nl

Mijn weekly/ daily:

Mijn weekly ook wel weeklog genoemd is een overzicht van dag tot dag. Dit kan zijn een hele week op twee bladzijden of net als ik over meerdere bladzijdes verspreid.

Omdat ik het tekenen nog niet zo aan durf in mijn weekly’s besloot ik om er hier en daar wat plaatjes in te plakken. Plaatjes had ik in overvloed liggen. Een makkelijke keuze voor mij, voor nu.

Ben je geen teken wonder laat je dan niet ontmoedigen om een Bullet journal te beginnen. Stickers, plaatjes, stempels en washi tape kan voor jou misschien voldoende zijn om het geheel op te vrolijken.

Tip:

Laat aan het einde van de maand december wat ruimte over om je afspraken voor 2018 er al vast in te schrijven.

Bullet journal Kerstmis thema. to do, make en bake lijst BMelloW.nl

De Bullet journal Kerstmis lijsten:

Er zijn zo veel lijsten die je kan verwerken in je bujo maar welke zijn er nu specifiek voor de Kerst. En welke heb ik gebruikt? De volgende Bullet journal Kerstmis lijsten zijn er:

 • Kerst cadeau lijst. Voor wie koop je wat.  (zie onderstaande ↓ foto)
 • DIY knutsels en frutsels die je wilt maken
 • Wat wil je gaan bakken.
 • Wat ga je koken  (zie bovenstaande ↑ foto)
 • Kerst kaarten overzicht.
 • To do lijst

Op de Kerstkaarten lijst na heb ik de bovenstaande lijsten. De Kerstkaarten lijst heb ik niet nodig. Ik pak de adressen er bij en schrijf dat direct op. Een lijst maken met de kaarten die ik krijg… Nee daar doe ik niet aan. Ik ga niet kijken van wie ik wat krijg zodat ik weet wie er het jaar daarop van mij krijgt. Als ik kaarten verstuur dan verstuur ik naar alle familie en vrienden.

 
Bullet journal Kerstmis thema. BMelloW.nl Kerst cadeau lijst

Ook heb ik een lijst nog niet genoemd. Een clean the toy lijst. En lijst met een aantal groepen speelgoed per kind. Deze loop ik voor de feestdagen altijd na. Is het spel nog compleet? Nee dan gaat het de prullenbak in. Zo ja, willen we het houden of kan het weg? En dit doe ik met al hun speelgoed. Dit ruimt altijd aardig op en maakt weer ruimte vrij voor de scala aan cadeautjes die ze met de Kerst weer krijgen. Zo hou ik mijn kleine huis overzichtelijk. En is het voor de kinderen ook overzichtelijk.

Op de lijst schrijf ik de naam van het kind en de speelgoed in groepen op. Bijvoorbeeld mijn dochter heeft speelgoed dat ik kan onderverdelen in een paar groepen.

 • keuken en toebehoren
 • duplo
 • Little people
 • boeken
 • overige

Heb ik een groep gehad dan mag ik dat van mijn lijst strepen. Meestal begin in in de laatste week van november hier al mee.

Bullet journal Kerstmis thema. Banners en dividers BMelloW.nl

Banners en dividers:

Ik kon het niet laten om wat te proberen en zoals je kan zien is het me gelukt om een aantal leuke banners en dividers te tekenen. Wie weet helpt het je ter inspiratie.

Voor al je niet weet wat een banner is en een divider:

Een banner is goed te zien op de tekening links onderaan. Het verdeeld en geeft een stuk tekst extra aandacht.

Een divider de naam zegt het al het divid, verdeeld. Een divider is vooral handig als je meerdere kolomen, onderwerpen op een pagina hebt staan. Mijn deviders zijn over het algemeen strak in een rechte lijn. Niet zo veel poespas.

Zoals je kan zien ben ik niet de beste tekenaar. Maar daar gaat het ook niet om. Al doende leert men en ik vind het ook echt leuk om wat aan te klooien.

Wil je nog meer inspiratie opdoen. Op mijn Pinterest bord Bullet journal staan nog veel meer leuke ideeën.


Heb jij alle boven genoemde lijstjes? Ben je eigenlijk al bezig met de maand december?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This