Vorige week liet ik je al zien in plan with me, hoe mijn januari van 2019 er uit komt te zien. Vandaag laat ik je zien hoe ik de set-up 2019 hebt gemaakt. Voor als je niet weet hoe je een bullet journal kan indelen of nog op zoek is naar ideeen.

In september maakte ik al een set-up voor mijn toen nieuwe bullet journal. Ik koos voor de Scribbles that matter na vele goeie reviews. Helaas voor mijn portemonnee, maar mijn bujo was al vol. Nog net kreeg ik de maand december er in verwerkt. Ik wist dat ik dit keer voor een B5 formaat wilde gaan, in de hoop dat ik er dan dit keer in ieder geval een half jaar mee voort kon. En wat meer ruimte voor een duidelijkere indeling. Ruimte voor meer creativiteit. Maar vooral functionaliteit.

B5

Voor als je niet weet wat een B5 formaat bullet journal is….

B5 is groter dan A5 maar kleiner dan A4 formaat. In de bovenstaande foto laat ik je het verschil zien tussen mijn A5 en B5 formaat bullet journal. Ik denk dat deze maat bujo geschikt is voor alles wat ik wil in een bujo.

Review over de B5 zal nog even op zich laten wachten. Ik wil eerst er even in werken, voor een goeie review. Wel merkte in tijdens de set-up 2019 al verschillen. 

Indeling

Voordat ik elke pagina met jou doorneemt, wil ik eerst vertellen hoe ik mijn bullet journal in de hoofdlijnen hebt ingedeeld. In mijn vorige bullet journals had ik voorin de persoonlijke spreads en achterin de “zakelijke”werk gerelateerde. Maar ik merkte dat ik daardoor de belangrijkste spreads niet genoeg gebruikte. Niet zien doet mij al snel vergeten dat ze er zijn. Ik merk dat alles duidelijk zichtbaar moet zijn, anders vergeet ik het. 

Deze keer besloot ik dan ook om het anders om te doen. Zakelijk, werk gerelateerd voorin. Achterin de persoonlijke spreads. Deze spreads heb ik niet vaak nodig. 

Maar nu mijn set-up 2019….

Bullet journal set-up 2019 Sticky notes

Sticky notes

Wat ik nooit eerder hebt laten zien maar waarschijnlijk wel handige is als tip. Sticky notes….

Ik heb voorin mijn Bullet journal altijd een bladzijde gewijd aan sticky notes. Hier plak ik een bladzijde vol met sticky notes. Mocht ik dan onderweg iets in mijn bujo willen bijvoegen als notitie of ergens anders het voor nodig hebben dan heb ik ze bij me. Geen boekwerk vol sticky notes. Maar net genoeg voor als het moment daar is.

De daarop volgende bladzijdes zijn voor een key pagina en 3 pagina’s voor je index. De key vind ik niks zoals die er nu in staat en de index pagina’s gebruik ik zelf niet. Ik heb dan ook een van de index pagina’s er uit gehaald en de overige bladzijdes aan elkaar vast gelijmd. 

Key

Dit is voor het eerst dat ik het echt het in mijn bullet journal verwerkt. Ik merkte dat ik het toch wel handig vond om ergens een key overzicht te hebben. Dit omdat ik efficiënter en productiever wilt werken in mijn bujo. Vooral de kleuren codes moeten mij gaan helpen om alles direct duidelijk te hebben in mijn monthly en weekly spreads.

Lees ook eens: Bujo woordenboek

Bullet journal set-up 2019future log

Future log

Deze indeling had ik ook in mijn vorige Bullet journal. Ik vond het zo fijn werken dat ik het nu weer maakte. De maand, daaronder de kalender. Dat is niet zo bijzonder. Maar door de maand te verdelen in verschillende vakken maak je alles overzichtelijker. Zo heb ik een vak voor de verjaardagen, feestdagen, en events, afspraken.  In mijn eerste bullet journal had ik alles apart. Ik vond het daardoor minder overzichtelijk worden. Bovendien was hier hiermee veel meer pagina’s aan ruimte kwijt. 

Aan de onderkant had ik nog wat ruimte over. Ook al was het de bedoeling om mijn set-up simpel te houden. ik kon het niet laten. Door de bloemen en kleur gebruik simpel te houden is het niet afleidend. Althans voor mij.

Bullet journal set-up 2019 future log

Blog tracker

Ooit heb ik al eens geschreven over wat ik allemaal bijhoud in mijn bullet journal voor mijn blog. Ook dit keer wilde ik weer het een en ander bij houden. Veel dingen gebruikte ik toch niet. Maar een tracker waar ik elke maand mijn groei in bij kon houden vind ik wel handig. Nu heb ik er ook aan toegevoegd hoeveel ik verdien, Wat mijn beste blog van die maand is. En een stukje voor opmerkingen. Zo kan ik er iets aan toe voegen waar ik bijvoorbeeld de volgende maand aan kan werken of anders moet aanpakken.

Bullet journal set-up 2019 Sociale media tracker

Sociale media tracker

Ik ben heel slecht in het bijhouden van een tracker. Een blog tracker kan ik een keer vergeten. Merendeel van de gegevens kan ik altijd terug halen. Dat is met sociale media wel anders. Daarom heb ik een waslijn met polaroid opgehangen. (Polaroid is een stempel afkomstig bij de Action.) Elke keer als ik een mijlpaal hebt gehaald kan ik de polaroid inkleuren en de mijlpaal en datum er in schrijven. Nu ziet het er niet gezellig uit. Maar met de tijd hoop ik dat het een gezellige kleurrijke waslijn gaat worden. 

Naast deze bovenstaande blog gerelateerde pagina’s heb ik in mijn bujo set-up 2019 er nog een aantal. Maar omdat ik hier alles al op ingevuld hebt, maar ook omdat dit niet meer is dan een simpele lijst. Hou ik dit voor mezelf. Wel wil ik ze opnoemen voor als je zelf nog opzoek bent naar ideeen. 

  • Blog ideeen pagina. Hier schrijf ik alles op wat aan ideeen in mij op komt. 
  • YouTube ideeen pagina. Hier wil ik in het nieuwe jaar mee gaan beginnen. Korte DIY filmpjes, unboxing, reviews, bullet journal Plan with me zijn zomaar een aantal ideeen. Vooral tutorials.
  • Email ideeen. Ik wil starten met een email lijst op te bouwen. Ik ben hier heel laks mee geweest. Zonde. Maar ja… Nutteloze emails ik kan daar niks mee, en ik denk de ontvanger ook niet. Vandaar dat ik in een email wel iets waardevols wilt mee geven. Een ideeen lijst kan mij daarbij houvast geven.
  • Ik ben slecht in mijn sociale media. Daar maak ik geen geheim van. Speciaal voor Facebook en Instagram heb ik informatie opgeschreven die mij hopelijk gaan helpen om hier beter in te worden.
Bullet journal set-up 2019 Doelen

Doelen voor 2019

Ook al is dit meer persoonlijk. Toch heb ik dit aan de voorkant van mijn bullet journal geplaatst. Ik wil dit regelmatig kunnen terug zien. Naar mijn doelen toe kunnen werken. 

Deze pagina is echt niet naar wens. Maar soms moet je iets los kunnen laten. Na drie pogingen berusten ik me er maar in. Steeds ging het niet zoals ik het had gehoopt. Papier er over heen en je ziet er niks meer van. Dit zorgt er alleen voor dat ik niet heel erg tevreden bent. Maar na omstandigheden oké is.

Dat was het betreft de voorkant van mijn bullet journal set-up 2019. De zakelijke deel. Dan nu verder met de achterste pagina’s van mijn bujo. De persoonlijke deel….

Bullet journal set-up 2019 Tombow dual brush ABT

Tombow dual brush ABT

Op de laatste bladzijden van mijn bullet journal is een speciale pagina om je pennen te testen. Het leek mij dan ook wel handig om de pagina ernaast te gebruiken voor een pennen overzicht. De Tombows vind ik toch wel zodanig fijn dat ik er meer van wil hebben. Een overzicht leek mij dan wel zo handig. (Nu ik de foto terug zie, merk ik dat er nog een paar kleuren ontbreken.)

Bullet journal set-up 2019 series

Series

Mijn serie tracker is elke bullet journal weer een stukje vereenvoudigd. Niet heel bijzonder nu, puur functioneel.

Lees ook eens: Serie trackers voor in je bullet journal

Op de andere bladzijde heb ik een overzicht uitgewerkt van een boek die ik stap voor stap wil doornemen. HTML eigen maken. Ik ben er al mee begonnen. De eerst hoofdstukken kan ik al afstrepen. Op deze bladzijde zal ruimte vrij laten voor de tientallen E-books en cursussen die ik nog heb liggen. Dan kan ik bijhouden waar ik ben, wat te doen enzovoort. 

Bullet journal set-up 2019 books 2 read

Books 2 read

Een overzicht aan boeken die ik thuis hebt en nog moet lezen. Maar ook boeken die ik graag wilt hebben. Op de rechter pagina heb ik een overzicht van schrijvers en boekenseries die ik graag compleet wilt hebben. Elke keer als ik van die lijst een boek hebt, streep ik die af.

De books 2 read trackers zijn erg basic. De stickers kleden het een beetje aan. Voor mij is het vooral belangrijk dat het functioneel is.

Bullet journal set-up 2019 Cleaning en home improvement

Schoonmaak en huis verbetering tracker

Een overzicht van wanneer wat schoon te maken. De home improvement is puur een overzicht aan alles klusjes die ik graag in huis wilt doen. Beetje bij beetje zal ik deze lijst gaan afvinken. Elke maand iets. 

Dit was het. Mijn bullet journal set-up 2019. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Voor maandindelingen en inspiratie verwijs ik je graag naar mijn bullet journal categorie van mijn blog. Hier kan je alle blogs geschreven over bullet journaling terug vinden. 

Bullet journal set-up 2019

Materiaal

Wil je weten welke materiaal ik allemaal hebt gebruikt? De stickers, stempels en washi tape komen allemaal bij de Action vandaan.

Ben jij al begonnen aan je set-up 2019?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

In deze blog maak ik gebruik van affiliate marketing. Als je via mijn blog een product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de affiliate marketing uitleg voor meer informatie. 

Pin It on Pinterest

Share This