De Bullet journals van de Action. Review

Dat er met het verkopen van Bullet journals veel geld valt te verdienen dat wisten vele al. Zins kort komen ook de budget winkels met hun versie van de bullet journal. De meeste vind ik niet echt interessant. Maar deze bullet journals van de Action daar had ik wel oren naar. Maar zijn ze wat? Dat is met veel dingen van de Action de vraag. En daarom ben ik ze gaan testen.

Vorige week kreeg ik te horen dat de Action met een bullet journal uit komt. In vele Facebookgroepen voor Bullet journal liefhebbers was het al snel het onderwerp van gesprek.

En ja hoor daar stonden ze tussen de schoolschriften. In alle 4 de uitvoeringen. Voor het magische geldbedrag van maar €1,99.  Ik kon ze niet laten liggen.

Eerste indruk

Ik maakte de zwarte met de bloemen foto print open. Ik maakte het open om de binnenkant te bekijken. Hier viel mij meteen iets op.

De eerste bladzijden zijn voorgedrukt met diverse voorbeelden. Een monthly , weekly, decoratie, dividers en een quote. Dit vind ik meteen een enorme afknapper. Liever had ik dit los erbij gehad zoals in de bullet journals van de Mus. De eerste bladzijdes kan je dus niks mee. Je hebt het geluk dat we in de maand januari zitten en je de monthly kan gebruiken. Maar wat als je er in juni in wilt beginnen?

Beetje jammer.

De pennentest:

Ik besloot de proef op de som te nemen. Ik wilde weten hoe deze Bullet journals van de action de pennentest doorstaat. Dit zal me een realistisch beeld geven van de bujo. Is het wat of niet?

Op de kaft van de Bullet journal staat dat het om 90 gram papier gaat. Dat is dikker dan de Mus en de Leuchtturm. Dat vind ik al een plus punt. Vol verwachting begin ik dan ook aan de pennen test.

Ik testen diverse pennen en stiften.

Met de zwarte fineliner van de Hema ben ik de cijfers en tekst gaan schrijven. De fineliner/ brushpennen van de kruitvat drukken niet door. Mijn zwarte fineliner ook niet. Maar zelf de Stabilo markers niet. De Twinmarkers van de Action gaan overal doorheen, hier ook. (Had ook niet anders verwacht.) De Steadtler fineliners gaan er ook niet doorheen.

Ook heb ik met dit alles geen last van bleeding. (Zie bovenstaande foto.) Je moet heel goed kijken wil je zien dat ik aan de andere kant er iets op geschreven/ getekend hebt.

Tot nu toe is de pennentest geslaagd.

Ik vergeleek de pennentest met die van mijn Mus. En dan valt me toch wat op…. De kleuren van mijn gebruikte stiften zijn in mijn Mus iets mooier en helderder van kleur. Lijkt wel of de inkt in de bullet journals van de Action er meer in opgenomen wordt.

Wat ik dan weer raar vind is dat ik met mijn liniaal en fineliner in de bullet journals van de Action vegen krijgt. Dit heb ik niet met de Mus. Wel was dit na een nader onderzoek minder erg met Steadtler fineliners dan met die van de Hema.

Feitjes over de Bullet journals van de Action op een rijtje

Het bestaat uit 150 bladzijden maar is bijna net zo dik als mijn liggende mus die 248 blz. heeft. Ondanks dat voelt deze lichter aan dan mijn Mus. De dots, puntjes staan niet 0,5 cm uit elkaar. Maar ergens tussen de 0,5 & 0,6. Als je je liniaal over de hele lengte legt zie je het pas dat er verschil gaat ontstaan.

De dots zijn duidelijker zichtbaar in deze bujo dan in de Mus. De bullet journal is hardcover en te koop in 4 verschillende uitvoeringen.

De vier uitvoeringen van de Bullet journals zijn:

  • Roze met goud
  • Zwart met een bloemen foto print
  • Wit met vrolijke stippen
  • Turquoise met bloemetjes.

Conclusie:

Het papier is dik. (Al twijfel ik of het geschikt is om in te verven. Dit ga ik nog een keer uitproberen. Wordt vervolgd.) De pennen test heeft het doorstaan. Geslaagd met een dikke 8. (Hoger geef ik nog niet tot ik andere producten heb getest.)

De kaft beschadigd denk ik snel. Dit denk ik door hoe de kaft aanvoelt. Het is een aannamen, ik kan ernaast zitten. Maar met het beetje papieren kennis dat ik heb, gok ik dit.

Er zit 1 lintje in wat voor mij voldoende is. Maar ik kan me zo voorstellen dat er mensen zijn die er graag meer in willen hebben. Het papier is wit niet crème. Ik vind dat een pré maar ik weet dat niet iedereen het met mij eens is. De bullet journal van de Action is iets kleiner dan mijn liggende mus. Maar schijnt groter te zijn dan de gewone Mus. Voor mij het ideale formaat. 

Echter vind ik de eerste voorgedrukte bladzijdes in deze bujo wel echt een mega nadeel. In de Mus zitten er ook een aantal maar die kan je makkelijk aanpassen. In deze niet. Dat de dots iets verder uit elkaar staan merk ik niet zo veel van. Ik tel gewoon in hokjes. Wel is het even wennen als je met de liniaal bezig bent. Uittellen met een liniaal is hierin veel lastiger.

Beginnende Bullet journal gebruiker

Zeker voor beginnende Bujo ontdekkers is dit een ideaal boekje om in te begin. Voor deze prijs kan je genoeg fouten maken en uitproberen wat voor je werkt. Je perfectionisme kan je makkelijker los laten voor deze prijs.

De andere merken zijn zodanig duur dat het meteen perfect moet zijn van je zelf. (Of ben ik de enigste die dit heeft.) Ik had mijn indeling anders gemaakt als ik meer de kans had om te oefenen in mijn mus. Uiteraard kan een geoefende bujo gebruiker hier ook zijn of haar creatieve ei in kwijt.

Lees ook eens: Bullet journal woordenboek

Ondanks dat vind ik de bullet journal van de Action echt de moeite waard. Voor €1.99 zal je nergens een goedkopere bullet journal gaan vinden.

↓Pin afbeelding. Klaar om door jou een plekje op Pinterest te krijgen.↓

Update

Nu ik een aantal weken gebruik hebt gemaakt van de Action bullet journal wil ik toch iets met je delen. Ondanks dat ik nog steeds erg tevreden bent met het papier ben ik over de rest niet meer tevreden.

Helaas ziet de kaft er niet mooi meer uit. De bujo bestaat uit verschillende lagen, op elkaar geplakte karton. Deze lagen laten langzaamaan los. Wat de kaft er lelijk uit laat zien. Maar dit is nog niet het ergste…

De kaft laat los van het papier. Waardoor de rug los is gescheurd. Het is niet een probleem waar ik unieke in ben. Helaas lees ik dat er meerdere mensen met dit probleem zitten.

Ik wilde dit toch met je gedeeld hebben. Wel vind ik het papier zodanig goed dat ik een Filofax hebt besteld en mijn bujo daarin over gaat zetten. Hoe dat gaat kom ik later in een blog vast nog op terug. Zie mijn plan with me blogs.

Wordt lid van mijn BMelloW facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of allerlei creatieve vragen kan stellen.

veel knutsel plezier,

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutsel werk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen.

Veel plezier.

Let’s get social  

Vragen, opmerkingen of samenwerken?

2 + 4 =

Email:

bmellowblog@gmail.com

Lets get social

Pin It on Pinterest

Share This