Chocolade letters maken van karton. Een leuke decoratie om alvast een beetje de Sint in huis te halen.

Nog een paar dagen en de Sint en zijn Pieten komen weer aan met de pakjesboot. Ook al gaan wij er dit jaar niet veel aan doen, toch vind ik wat decoratie wel zo gezellig. Het aftellen kan beginnen.

Mijn hersens maakte over uren wat zal ik gaan maken. Ik kon niks bedenken. Pinterest hielp mij dit keer ook niet. En omdat ik niets kon bedenken liet ik het los. Dan maar geen Sinterklaas DIY. Totdat…

Opgeruimd staat netjes.

Ik besloot om weer een poging te gaan wagen om mijn knutsel spullen verder op te ruimen en uit te zoeken. En zo kwam het dat ik tegen twee kartonnen letters aan liep. Al lang vergeten. Al een paar jaar weg gestopt. Wat ik er mee wilde maken kan ik me niet meer heugen.

En terwijl ik ze in mijn handen had borrelde het idee om er chocolade letters van te maken. Hoe simpel is het.

Het idee van chocolade letters was geboren.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 15 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

  • Al denk ik niet dat er echt een beschrijving nodig is..
  • Koop een letter naar keuzen. Ik heb de letters van mijn jongens.
  • Deze verf je bruin.
  • 2 lagen is wel voldoende om het mooi diep bruin van kleur te krijgen.
  • De letter kan je nog wat aankleden met decoratie zoals pepernoten of nep snoep, bloemen of sinterklaas inpakpapier. Al vind ik dat eenvoud in dit geval het mooist is.
  • Mijn kinderen dachten dat het echte letters waren. Mijn peuter kreeg zelfs een driftbui omdat ze geen cola (zo noemt zij chocolade) mocht en kon eten.
  • Plaats de letters bij elkaar met nog wat extra Sinterklaas spulletjes met maak er een mooi geheel van.

De letters die ik gebruikte waren al besmeurt met lijm resten vandaar dat de letters niet glad waren. Dit kan je zelf ook doen door er een mooi motief in te maken. En dat met mooie kleuren te schilderen. Dan maak je er een mooie luxe chocolade letter van.

Doordat de letters bij mij niet meer zo mooi glad zijn ga ik ze nog aankleden. Snoepjes of bloemen. Ik denk er nog even over na. Wat zou jij doen?

 

Zie je hoe simpel de chocolade letters maken is? Soms zit het leuke en mooie in de eenvoud. Uiteraard ga ik er een mooie tafel voor Sint mee maken. Maar voor nu nog even niet. 3 Mooi gevulde vazen met rozen sieren voor nu mijn tafel. Zodra deze er niet meer zijn zal Sinterklaas zijn intreden doen.

Zie je het de boot van Sinterklaas in de foto? Die heb ik gemaakt voor je.

Vier jij Sinterklaas en zo ja hoe vier jij het? Decoreer jij je huis met de  Sint en Pieten?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This