2 In Kerst/ Tags

The Christmas Three Tag

Christmas tree tag .BMelloW,nl

Vanmorgen werd ik getagd door Mama Issues of ik op de valreep nog een aantal vragen wil beantwoorden. The Christmas tree tag genaamd. De tag is bedacht door La vie de mama.

Nog even en het is kerst! Ik kan niet wachten en heb vreselijk veel zin in de komende dagen! Die staan in het teken van gezelligheid, lekker eten, samenzijn met familie en leuke dingen ondernemen! Speciaal voor de kerst bedacht ik deze “Christmas tree tag! Neem hem vooral over want ik ben ook erg benieuwd naar jullie Christmas three! Bron: La vie de mama.

Omdat dit een makkelijk in te vullen tag is kan ik in mijn kerst schema nog wel even een half uurtje vrij maken. Dus bij deze…

Wat zijn je 3 favoriete (foute) kerstliedjes

 1. Dat is  Wham met Last Christmas . Niet alleen was ik als kind een enorme fan van hun. Ik blijf het een heerlijk nummer vinden.
 2. Band aid met Do They Know Its Christmas. Maar dan wel de originele. Dit nummer heeft geen uitleg nodig. Niet echt fout maar wel een van mijn favoriete.
 3. Deze vind ik lastig. Ik hou van het nummer van Chris Rea met Driving home from Christmas. Maar ik ga toch voor een van mijn helden uit de muziek wereld. Frank Sinatra met Have yourself a merry litle Christmas.

Wat zijn je 3 favoriete kerstfilms?

 1. Home alone
 2.  Love actually
 3.  Bad santa

Wat staat er op je verlanglijstje?

Ik heb niet echt iets op een lijstje staan. Ik geef niks om materialistische dingen. Maar als ik er dan toch een aantal moet kiezen dan toch wel een  naaimachine, Een scoring board van Marta Stuart. En ik wil graag een hoek bank maken voor aan de eettafel. Ik weet al hoe maar nu nu de tijd.

Wat vind jij de leukste uitstapjes tijdens kerst?

Wij gaan elke kerst  vakantie naar Burgers zoo in Arnhem. Tijdens de kerst vakantie is het park tot laat open. DAn zijn de straten mooi verlicht en is er een pasar malam. Vooral de combinatie zorgt er voor dat ik er altijd weer even een kijkje moet nemen. Mijn kinderen vragen er ook elk jaar weer naar. Is een beetje onze kerst traditie geworden.

Lopen door Amsterdam in de avond is ook erg mooi. De stad is extra mooi versiert met veel kunstwerken die verlicht zijn.

Waar ik ook graag naar toe ga maar dat is niet perse met de kerst is Schoorl. Of het nu duinen, strand of de bossen zijn ik hou er van.

Wat zijn jouw 3 favoriete gerechten met kerst?

Ik eet geen vis en vrijwel geen vlees. Ik noem mezelf een semi vegetariër. Met dat alles kan je mij dan ook niet blij maken. Ik heb niet echt iets wat ik graag eet met de feestdagen. Ik vind het vooral belangrijk om het samen met mijn gezin en gezellige mensen te vieren.  Zolang het nagerecht maar heerlijk is. lol

 1. Wat zijn jouw favoriete 3 kersttradities?

Ik heb er een blog bericht over geschreven. Ik kwam wel wat verder dan 3 kersttradities. Maar ik zal de drie noemen die wij altijd naleven. ( onbewust)

 • Pyjama’s op kerst avond.

Als we met kerstavond thuis zijn dan hebben we onze eigen traditie. Eerst gourmetten. Daarna lekker douchen en dan mogen ze 1 cadeautje uit pakken. En al weten ze wat daar in zit. Het blijft een leuk en spannend iets. Er zit altijd een nieuwe pyjama in. Die mogen ze dan lekker aan trekken. Die avond mogen ze ook later naar bed. Ik zet dan iets lekkers op tafel en maak een kop warme chocomel. We zoeken een kerst film uit en dan is het relax time.

 • Een bordspel.

Nee ik heb het niet over een spel achter de computer. Maar een ouderwets familie bord spel.  Omdat het ooit bij mij in mijn jongen jaren is begonnen. Hebben we al een aardige verzameling bordspellen. Een hele kast vol. En ook al kan er niet veel meer bij we blijven deze traditie in ere houden. Ik ben gek op bordspellen en mijn kinderen ook. Het is een ideaal iets om als gezin bezig te zijn.

 • Kerst ornament uitzoeken.

Elk jaar zoeken wij met het gezin een kerstbal uit. Of beter gezegd een ornament. Want op een bal lijkt het al lang niet meer. De kerst afdeling struinen we als gezin af op zoek naar die ene ornament.

Wat zijn de drie dingen die niet mogen ontbreken tijdens kerst?

 1. Mijn gezin. Spreekt voor zich dacht ik zo.
 2. Kerst muziek en films
 3. Gezellig aangekleed huis.

Kerst cadeautjes hoort er ook wel bij maar speelt een minder belangrijke rol. Al zullen de kinderen daar anders over denken.

Wat doe jij kerstavond, 1e kerstdag en 2e kerstdag?

Kerstavond: blijven we thuis. Lekker eten en dan douchen de kerst pyjama’s mogen de kinderen uitpakken. En dan mag het bordspel uitgepakt worden. Dan lekker een mok warme chocomelk met slagroom er bij. Filmje kijken of het nieuwe spel spelen. Al denk ik dat het spel het gaat winnen dit jaar. Staat al een paar jaar op mijn verlanglijstje en die van mijn oudste.

1ste kerstdag zijn we uitgenodigd om bij de neef van mijn vriend te komen eten. Gezellig met zijn gezin en familie.

2de ketstdag blijven we thuis. Ik ben al 2 weken niet zo in top conditie en wilde het rustig houden. Lekker met onze joggingpakken op de bank lekker lui spelletjes spelen en film kijken. Mijn moeder moet alle feestdagen werken. En komt even langs na het werk.

Wie wil je taggen voor de Christmas three tag?

Ik nomineer niemand. Ik denk niet dat er nog mensen zijn die er nu nog tijd en zin in hebben. Zo ja leef je uit. Volgend jaar zal ik de Christmas tree tag nieuw leven in blazen. En als nog leuke blog collega’s in de Christmas tree tag noemen en ze vragen het in te vullen. Ik vond het een leuke tag. Wat vind jij er van?

Fijne feestdagen.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  MamaIssues
  24/12/2016 at 21:13

  Leuk he Amsterdam tijdens kerst!! Ik hou er echt van 🙂

  Super leuk dat je de tag nog ff snel hebt ingevuld !

  • Reply
   BMelloW
   28/12/2016 at 10:00

   Geen probleem ik vind het leuk om te doen.

  Leave a Reply