De crea- hop plus win actie. Ik ben echt heel erg enthousiast dat ik hier aan mee doe. Hopelijk kan ik jou ook enthousiast maken.  De kans is groot dat je via Elsa van Elsa blog op mijn blog terecht bent gekomen. Welkom op mijn blog. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen.

Wat is de crea- hop?

Ik zal het even uitleggen. De crea- hop is een soort kettingbrief, alleen dan met bloggers. Een leuke manier om kennis te maken met andere blogs. Ik stuur jullie door naar blog A. Die stuurt je door naar B. Die naar C. Je hopt van blog naar blog tot je weer terecht komt op het blog waar je begonnen bent en dus het kringetje rond hebt. In totaal doen er 23 bloggers mee. En elke blogger hebben een winactie. Ik zou zeggen neem een kijkje en crea- hop met ons mee.

Wie ben ik?

Als je hier voor het eerst bent, dan is het misschien wel fijn om te weten wie ik ben en waar BMelloW over gaat. Mijn naam is Melanie, moeder van 3 koters in de leeftijd van bijna peuter tot bijna puber. Ik schrijf vooral over het moederschap een geef je een kijkje in mijn leven. Daarnaast geef ik tips over verschillende onderwerpen en maak ik super leuke DIY’s.  Nu je een beetje weet wie ik ben hoop ik dat ik je hier vaker terug zal zien.

De crea- hop.

Aangezien het een crea- hop is heb ik een leuke DIY voor jou. En het leukste is je kan het zelf maken, maar je kan het ook winnen. Hoe leuk is dat. Wil je weten wat je kan maken of winnen. Lees dan vooral verder.

Wat ga ik voor jou maken?

Ik ga je uitleggen hoe je zelf kralen kan verven en je eigen ketting kan maken. Super leuk om bijvoorbeeld voor Moederdag te maken.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: > 60 minuten

Benodigdheden: 

 • houten (onbewerkte) kralen
 • verf (diverse kleuren)
 • vernis
 • penseel
 • rijgdraad
 • afhechtingskralen
 • slotje

Werkbeschrijving:

Voordat ik begin aan de uitleg. Wil ik je toch iets vertellen over de houten kralen ketting. De houten kralen heb ik ooit lang geleden een keer gekocht bij ik meen de Action. Ik kan je dan ook niet vertellen of e het op dit moment verkopen. Wel zijn er diverse sites die het je te koop aan bieden. Google het maar. Het nadeel is wel dat deze sites een flink stuk duurder zijn dan de Action.  Doe dan ook even goed je huiswerk voordat je zomaar ergens de kralen gaat kopen. Het verschild nogal per winkel.

Ook heb k het over de benodigdheden, rijgdraad en een slotje. Dit kan je tegenwoordig bij de Xenos kopen, en bij veel kralen winkels. Ook dit kan je via veel online winkels kopen. Heb je geen zin om al die moeite te doen, een mooie lint kan ook een heel mooi effect geven. Maar ondanks dat ga ik het vandaag aan je laten zien hoe je het moet maken met de bovenstaande benodigdheden. En nu aan de slag.

De kralen verven.

 • Het begint met divers kralen te beschilderen. Ik gebruik er acrylverf voor. Persoonlijk vind ik acrylverf een fijne verf om mee te knutselen.
 • De kralen kan je simpel in 1 kleur verven. Maar ook in verschillende kleuren en motieven. Ik zou zeggen, leef je uit en laat je fantasie de vrije loop.
 • Het is ook een erg leuk DIY project om samen met je kinderen te maken. De meeste kinderen hebben fantasie genoeg om er iets moois van te maken.
 • Verf eerst een helft van de kraal.
 • Laat de kralen goed drogen.
 • Controleer of er nog plekjes bij gewerkt moet worden.
 • Dan laat je het weer drogen.
 • Als dan alles goed is kan je de andere kant van de kraal verven.
 • Uiteraard kan je de kaal in 1 keer verven. De kans is er dan wel dat de kraal aan de ondergrond blijft plakken en daardoor weer beschadigd wordt. Dan begin je weer van voor af aan.
 • Bedenk dan ook goed, wat er voor jou het beste werkt.

De vernis laag:

 • Als de kralen helemaal droog en klaar zijn. Dan kan de vernis laag er op. De vernis laag beschermt de verf. En zorgt er ook voor dat bij vocht de verf niet af gaat geven.
 • Doe dit net al met de verf het liefst in twee keer. Eerst een kant en dan de andere kant van de kraal.
 • Als het vernis droog is en je hebt de gehele kraal van een vernis laag voorzien, dan kan je kijken of het eventueel een tweede laag nodig heeft. Persoonlijk zal ik dit wel doen.

De kralen rijgen:

 • Alles is nu klaar om er een ketting van te maken. Je kan er voor kiezen om een gehele ketting te maken vol met kralen. Dit heb ik echter niet gedaan. Ik wilde dat het robuuste van de kralen goed uit kwam, met het fijne van het draad.
 • Het is aan jouw wat je mooier vindt. Hoe meer kralen je nodig hebt des te langer ben je bezig met het maken van de ketting.
 • Als je het met kinderen wilt maken. Onthou dan wel een ding. Hoe jonger ze zijn des te eerder zijn ze er klaar mee. Maak het dan ook niet een mega project van als je kind het met tien minuten al klaar is.
 • Twee of 3 mooie kralen kunnen al een hele mooie ketting maken.
 • Het rijgen van de kralen doe je zoals je dat vast wel gewent ben.

De afwerking van de ketting:

 • Maar met rijgdraad heb je wel afhechtingskralen nodig en een slotje.
 • Als je niet weet hoe dat moet, ik zal het je uitleggen.
 • Aan een uiteinde van het draad haal je en afhechtingskraal dan een deel van het gewenste slotje.
 • Vervolgens haal je het uiteinde van de draad weer door de afhechtingskraal. Er is nu een loep ontstaan. Trek het draad er een stukje doorheen en knijp de afhechtingskraal tegen elkaar aan. Nu zit het uiteinde vast.
 • Bepaal nu de lengte van het draad. Kijk hierbij hoe lang je de ketting wilt hebben.
 • Knip het draad af op de gewenste lengte. Zorg dat je wel een paar centimeter extra draad hebt.
 • Dit omdat het nog moet worden afgehecht en dus extra draad er voor nodig is.
 • Herhaal het afhechten van het draad nu ook aan de andere kant.
 • Als alles goed is gegaan kan je nu het slot dicht maken en heb je een ketting.

Je ketting is nu af. Klaar voor gebruik of om cadeau te geven. Het is bewerkelijk maar geen moeilijke DIY. En hoe leuk is het om zo een persoonlijk gemaakte ketting cadeau te geven. Ik zou er heel blij van worden. En jij?

Doordat het een bewerkelijke ketting is kan ik me zomaar voorstellen dat je er geen zin in hebt om het te maken. Dan heb ik goed nieuws voor jou. Zoals ik hierboven al beschreef heb ik een win actie. Je maakt kans op één van de drie onderstaande ↓ kettingen. Plus (aanverwante) verrassingspakket. 

De zwarte ketting bestaat uit houtkleur, mat zwart en koper kleurige kralen. De koper kleurige hebben een glans.

De rode ketting heeft houtkleurige kralen. De grote kraal met rode stippen heeft een glitter net als twee kleine rode kralen. De andere kalen zijn beschilderd met mat rood en roze kleine bloemetjes.

De zeegroene ketting bestaat uit een aantal kralen met een metallic look. Houtkleurige en uit mat  groen en roze bloemetjes.

Wat moet je doen om kans te maken op deze prijs?

Het is heel simpel:

 • Zet onder dit bericht of onder dit bericht op een van mijn sociale media kanalen dat je graag mee wilt doen aan de actie. ( met geldige emailadres)
 • Vermeld welke ketting je graag zou willen winnen. zwart, rood. of zeegroen.
 • Delen van het bericht op sociale media zou ik erg lief vinden. Maar niet noodzakelijk.
 • Uitslag van de win actie is op 15 mei. Om 12 uur s’middags zal ik de winnaars bekend maken. Deze zullen een persoonlijk email van mij ontvangen. Als er binnen 5 dagen ( 20 mei)  geen reactie is dan zal ik een nieuwe naam trekken.
 • Let op in mijn disclaimer staat dat mijn winacties uitsluitend geldig zijn in Nederland. Omdat ook Belgische bloggers mee doen aan de crea- hop maak ik voor deze keer een uitzondering. De in Nederland en in België woonachtige mogen voor deze keer mee doen aan de winactie.

Het is een crea- hop. vergeet dan ook niet om bij de andere bloggers een kijkje te nemen. Zo maak je kans op nog veel meer mooie prijzen. Crea- hop dan ook gezellig naar de volgende blogger Michelle van Live life Michelle. Veel plezier met het hoppen. En succes met het winnen van prijzen.

Lees ook eens: Hanger van zoutdeeg zelf maken

Bedankt allemaal voor de lieve reacties. Inmiddels heb ik de winnaars via een email op de hoogte gebracht van hun gewonnen ketting.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Maak een originele ketting door houten kralen te beschilderen.

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This