Wat te doen in de kerstvakantie met het hele gezin? Heb jij er al over na gedacht?  Een aantal dingen staan hier tijdens de kerstvakantie altijd op het programma. Maar ik was nog op zoek naar een aantal leuke uitjes Dat vraagt om een nader onderzoek. Dus bij deze een overzicht aan leuke dingen die er in het hele land te doen zijn.

Ik ben op zoek gegaan naar zoveel mogelijk verschillende uitjes. Voor een ieder wat wils. Niet allemaal even bekend, Maar wel zo leuk. Tips voor grote en kleine kinderen. Uitjes met en eventueel zonder kinderen.

Ben je op zoek naar uitjes in Amsterdam. Ga dan even langs op mijn blog dan heb ik de leukste uitjes voor Amsterdam op een rijtje gezet. Want daar is zo veel te beleven dat ik er een aparte blog aan wijd.

Slagharen Miracle of Lights.

5 oktober tot 7 januari

De betoverende lichtjesparade wil je niet missen. Deze bestaat uit fraaie voertuigen begeleid door prachtige muziek! Als de bonte stoet het centrale plein bereikt, volgt het avondspektakel. Deze waanzinnige avondspektakel als bijzondere afsluiter van elke dag is namelijk uniek in Nederland. Een ongekende happening met lasers, fonteinen, projecties, vuurwerk, artiesten en sfeervolle muziek. Dit wil je niet missen! Bron: Slagharen.

Toegangsprijzen:

Vanaf €14,70

Locatie:

Attractie- & Vakantiepark Slagharen
Zwarte Dijk 37
7776 PB
Slagharen

Burgers zoo & pasar malam Istimewa events

23 december tot 7 januari

Buiten is het in deze tijd van het jaar vaak guur en koud weer, maar binnen in ons overdekte tropische regenwoud is het altijd behaaglijk warm! Tijdelijk zijn de heerlijke geuren en tropische klanken aan toegevoegd. Op de Indische markt kan je genieten van authentieke Indische gerechten, tientallen stands met veelal tropische producten en van zang en dans op twee podia. Ook is er genoeg te doen voor kinderen.

Bezoek de dierentuin en geniet van alles wat de Pasar je te bieden heeft. Elke dag weer een leuke programma. Zodra het buiten donker wordt zijn er vuurkorven om je warm te houden en mooie verlichting wat de zoo tot een prachige beleving maakt.

Ik ben er elk jaar te vinden. Grote kans dat ik en mijn gezin er op een van deze dagen rond loop.

Toegangsprijzen:

Tot 3 jaar is gratis

4 t/m 9 jaar is €19.-

volwassene €22,-

Indien u  kaarten online bestelt, krijgt u €1,00 korting

Vanaf 15.00 betaal je €10,- pp om binnen te komen. Hou er wel rekening mee dat delen van het park sluit om 17.00.

Voor Burgers zoo abonnementhouders is de pasar gratis toegankelijk.

Openingstijden:

De pasar is elke dag open van 12.00 tot 20.00 Met uitzondering van 2de kerstdag. Dan sluit het om 17.00

25, 31 december en 1 januari is de pasar gesloten

Locatie:

Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem • Nederland

Spoorweg museum winter station

23 december tot 7 januari

In de kerstvakantie ondergaat het Spoorwegmuseum een complete metamorfose.

Het museum komt in winterse sferen met een echte ijsbaan, een antieke carrousel, live muziek, kinderactiviteiten, kampvuurtjes en heel veel lekker eten.

Toegangsprijzen:

vanaf 4 jaar € 16,-

Vanaf 15 uur € 10.-

Gratis toegankelijk voor abonnementhouders.

Openingstijden:

Het spoorweg museum is open van dinsdag t/ zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Met uitzondering van de winter station dan is het open tot 19.00

Let op gesloten op: 25, 26 december en 1 januari

Locatie:

Maliebaanstation 16, 3581 XW Utrecht

Leuke tips voor dagjes uit in de kerstvakantie met het hele gezin.

Wildland by (wild)night

22 december t/m 7 januari

Knetterende kampvuren, marshmallows roosteren een banjo spelende goudzoeker of struin door de verlichte jungle. Ga mee op expeditie zowel boven als onder het ijs. Ga met een professor mee op zoek naar de magie van het noorden licht.

Foodtrucks voorzien je van heerlijke warme gerechten, warme chocolade melk en gluhwein. Wildnight een avontuur voor al je zintuigen.

Toegangsprijzen:

€15,-

Vanaf 17,00 gratis toegankelijk voor abonnementhouders

Gratis toegankelijk voor kaarthouders.

Openingstijden:

Het park is open vanaf 10.00 maar veranderd pas vanaf 17.00 in Wildnight. Niet alle delen van het park zijn s avonds nog toegankelijk. 

Locatie:

Raadhuisplein 99
7811 AP Emmen

Het glazen huis

18 t/m 24 december

Het glazen huis van 3FM serious request staat dit keer in Apeldoorn. Dit jaar zal dj’s Sander Hoogendoorn, Domien Verschuuren en Angelique Houtveen plaats nemen in het glazen huis.

Op het Marktplein sluiten de 3FM DJ’s zich dan ook zes dagen lang op om op deze manier aandacht te vragen voor één van de stille rampen die in de wereld plaats vindt.

Gedurende de periode van het Glazen Huis worden diverse acties opgezet door bedrijven, bewoners van Nederland om geld in te zamelen en zo hun steentje bij te dragen. Van gesponsorde hardlopers tot het verzamelen van statiegeld, een heitje voor een karweitje.

Toegangsprijzen:

Gratis. Al zal een gift op prijs worden gesteld. In de brievenbus bij het Glazen Huis kun je je donatie achterlaten.

Openingstijden:

NVT. Al is er op 24 december vanaf 13,00 een groot eindfeest

Locatie:

Marktplein in Apeldoorn

Leuke tips voor dagjes uit in de kerstvakantie met het hele gezin.

Kerstcircussen:

Er zijn zo veel leuke uitjes tijdens de kerstvakantie dat ik ze moeilijk allemaal kan noemen. Kerstcircussen zijn er genoeg te vinden. En om ze zoveel mogelijk te noemen geef ik enkel de naam. Klik hier op als je meer informatie er over wilt hebben.  Let wel, veel voorstellingen zijn inmiddels al uitverkocht.

22 december t/m 7 januari in Haarlem

22 december t/m 7 januari in Uden

23 t/m 31 december in Eindhoven

  • Kerstcircus Den Haag

22 december t/m 7 januari in Den Haag

23 t/m 30 december in Rotterdam

Kerstmarkten en IJsbanen:

Ook voor de grote hoeveelheid aan kerstmarkten en ijsbanen ga ik in het kort een opsomming geven. En om ze zoveel mogelijk te noemen geef ik enkel de naam. Klik hier op als je meer informatie er over wilt hebben.

Leuke tips voor dagjes uit in de vakantie met het hele gezin. De film tips. BMelloW.nl

 

Film tips kerstvakantie:

Een vakantie is niet compleet zonder een bioscoop bezoek. Dus bij deze een overzicht van de kinderfilms die draaien in de bioscoop tijdens de herfstvakantie. Sommige films waren al even te bewonderen. Maar vanaf vandaag zijn al deze films te zien.

  • Bad moms 2 Voor als je als mama even behoefte hebt aan een avondje uit met vriendinnen. Dan is deze film perfect. Ook nu zal de moeders van bad moms en hun dilemma’s vele mama’s bekend voor komen
  • Star wars the last jedi Deze film heeft geen uitleg nodig. Je bent een fan of niet.
  • Jumanji Deze film heb ik al mogen zien in de voorpremiere in 4DX. Ik kan je deze film dan ook echt aanraden.
  • Thor Ragnarok AL draait deze film al weer even. Een Marvel fan moet deze film toch zeker gezien hebben.

De volgende films zijn geschikt voor het hele gezin:

  • Ferdinand Ik ken deze stier me nog vaag herinneren uit verhalen van vroeger. Ferdinand vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje.
  • Paddington 2 Wie kent deze lieve beer niet? Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. En blijft ook nu weer onhandig en raakt in vele leuke maar vooral grappige situaties verzeilt.
  •  Coco Deze film wil ik graag zien. Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz.

Dit waren mijn Leuke tips voor dagjes uit in de kerstvakantie met het hele gezin. Zitten er tips bij voor een leuk dagje uit met jou en je gezin? Of heb jij misschien nog een leuke tip voor een dagje uit? Ik hoor het graag.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This