2 In Knutselen/ Moederdag

Dalia krans van papier.

Dalia krans van papier BMelloW.nl

Dalia een prachtige bloem. De Dalia krans van papier is een van de mooiste papieren knutsels die ik tot nu toe hebt gemaakt. Het hangt bij mij dan ook op een prominente plaats in mijn woonkamer. En het mooiste is dat het niet al te moeilijk is om zelf te maken. Je zal vrijwel iedereen blij maken met een Dalia krans van papier. Ook erg leuk om op Moederdag cadeau te geven.

Hoe geweldig is deze Dalia krans van papier. Ik zag het al een aantal keer voorbij komen op Pinterest en ik was op slag verliefd. Maar ik dacht dat het best moeilijk is om te maken. Niks bleek minder waar. Het is zelfs heel simpel. Het vraagt alleen veel geduld.

Zoals je kunt zien heb je niet zoveel spullen er voor nodig. Ik denk zelfs dat je de meeste spullen zelfs wel in huis hebt. Toch mooi meegenomen. Ik vond het zelfs zo leuk om te maken dat ik er meteen 2 hebt gemaakt. Of je het nu in 1 kleur gaat maken of in meerdere kleuren, het eindresultaat is gewoon super mooi.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: > 1 uur

Benodigdheden: 

 • papier in gewenste kleur(en)
 • stuk stevig papier of karton
 • schaar
 • lijm

Werkbeschrijving:

 • Knip een cirkel uit stevig papier of karton. De kleur doet er niet echt toe. Als het goed is zie je dat later toch niet. De grote van je cirkel bepaald mede de grote van de Dalia. Ik heb mijn cirkel ongeveer 30 cm in doorsnee gemaakt. Dan wordt de uiteindelijke Dalia ongeveer 40 cm in doorsnee.
 • Rol de stukken papier schuin op, zodat er een punt ontstaat.
 • Plak de uiteinde vast (zie onderstaande foto ↓)

DAlia krans van papier. BMelloW.nl

Lees ook eens: Knutselen met wc rollen

 • Rol er nog een aantal op en lijm ze vast
 • Nadat je er een aantal hebt gerold kan je ze op de cirkel plakken
 • Zorg er voor dat er in het midden van de cirkel nog lege ruimte blijft. Als hulp middel kan je ongeveer drie cirkels tekenen binnen de cirkel, zodat je ongeveer weet dat elke laag tot een cirkel mag worden geplakt.
 • Vul de 1ste laag rondom
 • Rol weer een aantal papieren op en lijm ze vast
 • Plak nu ook deze weer vast aan de cirkel. Plaats de blaadjes nu iets naar binnen. Zorg dat de 1ste laag uitsteekt.
 • Nu heb je een 2de laag (Zie bovenstaande foto ↑)

Dalia krans van papier

 • Ga door met het opvullen herhaal steeds het bovenstaande.
 • Als je bijna klaar bent zul je merken dat je de opgerolde papieren iets kleiner moet gaan knippen.
 • Maak ze vanaf nu na elke laag een stukje kleiner.
 • Als het goed is ben je nu klaar. Ik heb hier en daar een extra opgerolde papier geplakt. Daar waar ik vond dat het nog wat opgevuld kan worden. De legen plekken zeg maar.
 • Draai nu de Dalia om.
 • Maak in de achterkant van de cirkel een klein gaatje.
 • Haal er een stukje touw doorheen. Knoop het vast.
 • Nu is de Dalia klaar om opgehangen te worden.

Tip:

Deze Dalia krans van papier is een grote geworden. Maar door het karton kleiner te maken en de blaadjes niet te lang te maken kan je ook een veel kleinere Dalia maken. Gebruik ook kleine vouwblaadjes. 

 

Ik hoop dat ik jou voldoende hebt uitgelegd hoe je een papieren Dalia moet maken. Als je nog vragen hebt dan kan je die altijd aan mij stellen.

Lees ook eens: 75 manieren om je kinderen bezig te houden.

Wat denk je er van? Ga jij deze Dalia krans van papier maken? Zo ja ga je het voor jezelf maken of voor iemand anders.

Veel knutsel plezier,

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Dalia krans van Papier. BMelloW.N

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  27/04/2017 at 14:36

  Hij is werkelijk prachtig geworden zeg. Ik ben dol op bloemen, en dus heeft tenminste geen water nodig : )

  • Reply
   BMelloW
   27/04/2017 at 14:54

   Dank je wel. Nee deze bloem houd niet zo van water. Erg fijn. Ik vergeet ze nogal vaak water te geven

  Leave a Reply