De 3D Puzzel VW bus T1 is 1 van de nieuw te verkrijgen puzzels van Ravensburger. Op het moment zijn de ouderwetse VW bussen hot. Het verbaast me dan ook niets dat Ravensburger hier handig op inspeelt. En eerlijk is eerlijk, ik viel er als een blok voor. Maar dan moet het nog in elkaar gezet gaan worden…..

Puzzelen is leuk werkt ontspannend en rustgevend. Althans wel bij mij. En zo ook bij mijn ADHD-er de puber. Normaal gaat hij alleen maar op in zijn telefoon of spelcomputer, maar als ik hem kan bewegen om te puzzelen…… uren plezier.

Naast dat puzzelen leuk en rustgevend werk is het ook een sociaal aangelegen evenement. Al snel zitten wij als gezin om de tafel om een paar puzzel stukjes aan te leggen. Vooral bij de grote Disney puzzel die we met kerst maakten. Uren waren we hier mee zoet als gezin. Heerlijk!!!

Puzzelen is goed voor je geheugen

En puzzelen, verbetert je geheugen omdat tijdens het puzzelen zowel je linker- als je rechter hersenhelft aan het werk worden gezet. Daarbij maak je tijdens het puzzelen ook nog eens het geluksstofje dopamine aan. Deze stof speelt een belangrijke rol bij het beloningssysteem in onze hersenen. Want wat geeft het een lekker gevoel als je het juiste stukje hebt gevonden dat naadloos in het andere past waardoor de puzzel langzaam tot leven komt. Aldus Ravensburger

Ravensburger, sinds 1891

Wil je dat geluksgevoel zelf eens ervaren? Online en in de winkel kom je verschillende legpuzzels tegen, waaronder die van Ravensburger. Zoek je op Internet op Ravensburger, dan kom je echt de leukste puzzels tegen voor jong en oud. Niet voor niets, want dit bedrijf uit het Zuid-Duitse stadje Ravensburg, maakt al legpuzzels sinds 1891. Deze schat aan ervaring heeft ervoor gezorgd dat alle puzzelstukjes een perfecte pasvorm hebben, waarbij geen enkel puzzelstukje gelijk is van vorm. Of je nu kiest voor een 150, 500, 1000 of 3000 stukjes legpuzzel. Zelfs bij de grootste legpuzzel ter wereld, die om precies te zijn uit 40.320 stukjes bestaat, is geen puzzelstukje gelijk van vorm.

De 3D Puzzel VW bus T1 van Ravensburger.

3D Puzzels

Ravensburger heeft naast heel veel legpuzzels met de mooiste afbeeldingen in allerlei formaten ook 3D Puzzels van bekende gebouwen zoals de toren van Pisa, de Eiffeltoren en de Big Ben. Een aantal van de 3D Puzzels is zelfs voorzien van verlichting. Ook van de bekende VW bus T1, de eerste bestelwagen van Volkswagen heeft Ravensburger nu een 3D Puzzel gemaakt. De 162 deels buigzame puzzelstukjes passen perfect in elkaar en vormen met de extra accessoires, een stabiel driedimensionaal voertuig. En dat zonder lijm! En laat ik deze nu net mogen testen voor een review.

VW bus T1,

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de VW bus niet in elkaar hebt gezet. Dat heb ik aan mijn oudste zoon de puzzel wonder over gelaten.

Mijn zoon is al gek op puzzelen vanaf dat hij klein was. Met 3 jaar maakte hij zonder problemen puzzels van 20 stukjes. Hij ziet een stukje vele malen sneller dan ik. Heeft er oog voor, een gaven. Hoe dan ook…. Ik wilde hem achter de tv vandaan hebben. Zo gezegd zo gedaan. Bij het zien van deze geweldige puzzel was hij al snel er voor te porren. (Een zeldzaam fenomeen deze dagen.)

De 3D Puzzel VW bus T1 van Ravensburger.

Bij het uit de doos halen viel mij al meteen een paar dingen op:

  • het is van stevig plastic gemaakt
  • het onderstel en dak zijn al voor gemaakt.
  • de stukjes zijn genummerd.

Het in elkaar zetten ging gemakkelijk. Aangezien het genummerd is. Iets wat ik persoonlijk erg jammer vond. Het ontnam de uitdaging. De uitdaging zat het vooral in het dak er op krijgen. Dat bleek een redelijke uitdaging te zijn. Elke keer als de dak er bijna op zat, viel er wel weer ergens een stukje uit. Maar de aanhouder wind. Na wat gevloek en getier is het gelukt.

De puzzel ziet er uiteindelijk echt geweldig uit. En staat nu te pronken in de jongens hun kamer. Ik twijfel of ik het zal gaan lijmen of uiteindelijk weer terug in de doos zal doen. Stiekem vind ik de puzzel zo leuk dat ik hem graag een plekje in de woonkamer wilt geven. Maar dan moet de VW bus T1 wel eerst veilig gesteld worden van een paar peuter handen.

De 3D Puzzel VW bus T1 van Ravensburger.

Conclusie:

Een puzzel met een geweldig eindresultaat. Met wat gevloek en getier om het dak er op te krijgen was het simpel in elkaar te zetten. Jammer dat het al genummerd was. Een hele moeilijke puzzel om in elkaar te zetten zonder nummers was het niet geweest.

Omdat het genummerd is, is  het wel makkelijk voor jongere kinderen om deze puzzel te maken. Zo heeft de voor ons nadeel voor anderen weer een voordeel.

Met een avondje was de puzzel door mijn 13 jarige zoon in elkaar gezet. (Om maar even aan te geven over de moeilijkheidsgraad van de puzzel.

Ik raad de puzzel aan, gewoon omdat het een fantastisch mooie puzzel is. Maar ik ben dan ook bevooroordeeld. Ik heb een enorme zwak voor de VW bus T1.

Tip!

Puzzelen wordt gemakkelijk én leuker als je vooraf de puzzelstukjes op kleur sorteert en begint met de randen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De 3D Puzzel Volkswagen Bus T1  heeft een winkelverkoopprijs van € 29,99.

En is onder anderen te koop bij Bol.com

Heb jij ook een zwak voor de VW T1? Wat vind je van deze puzzel?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

In deze blog maak ik gebruik van affiliate marketing. Als je via mijn blog een product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de affiliate marketing uitleg voor meer informatie. 

Pin It on Pinterest

Share This