0 In Shoppen

De ambachtelijke koeken van Van Eigen Deeg.

De ambachtelijke koeken van Van Eigen Deeg.

De ambachtelijke koeken van Van Eigen Deeg heb jij er wel eens van gehoord? Ik kreeg de kans om deze koekjes uit te proberen. Wat ik van deze bijzondere koekjes vind en wat ze bijzonder maakt lees je in deze review.

Koekjes wie is er niet gek op. Toen ik de kans kreeg om de koekjes Van Eigen Deeg te testen kon ik hier dit niet aan mij voorbij laten gaan. Maar wat vind ik er van en wat maakt deze koekjes anders dan andere koekjes……

Over Van Eigen Deeg

Marijntje van Benthum is de koekjesexpert. De bakkersdochter weet als geen ander waar het perfecte koekje aan moet voldoen. Een paar jaar geleden maakte ze definitief de overstap naar het bakkersvak. In een korte tijd is dit jonge bedrijf uit Nijmegen uitgegroeid tot een volwaardige ambachtelijke bakkerij. Met passie worden elke dag de koekjes gebakken en verpakt.

Maar wat maakt deze koekjes toch zo bijzonder?

Van Eigen Deeg maakt ambachtelijke koeken met goede, eerlijke ingrediënten. Als zoetstof wordt gewerkt met biologische rietsuiker, honing en biologische ahornsiroop. Van Eigen Deeg staat voor bourgondisch lekker én verantwoord genieten. Opvallend detail: de verpakking is geheel composteerbaar. Je kunt ‘m dus gewoon in de groenbak gooien.

Duurzame verpakking

Van Eigen Deeg heeft in samenwerking met Bio4Pack een compleet duurzame en milieuvriendelijke verpakking geïntroduceerd. De buitenkant bestaat uit Paperwise; dit is papier dat gemaakt is van landbouwafval. Het heeft dezelfde eigenschappen als normaal papier en karton, alleen hoeft hier geen boom voor gekapt te worden. Aan de binnenkant zit een cellulose laag. Hierdoor ontstaat een verpakking die volledig biologisch afbreekbaar is. Marijntje vertelt:

De lege verpakking kan bij het GFT afval en is na 90 dagen volledig afgebroken. Organische recycling heet dat en daarmee laten we zien dat duurzaam verpakken van koekjes echt mogelijk is.

De smaken:

Er zijn vier smaken die per 10 stuks verpakt worden. Of per stuk geleverd worden aan horeca bedrijven.

  • Spelt Choco koek is een brosse koek van speltdeeg, havermeel en met stukjes pure chocola
  • Honing Amandel is een ouderwets lekker koekje, zonder geraffineerde suikers en met een laag gehalte aan gluten.
  • Vijg Havermout is een rijke koek op basis van havermout, gedroogde vijgen, roomboter, kokos en ahornsiroop.
  • Cranberry Kokos is een smakelijke zoete koek op basis van roomboter, kokos en friszure cranberries.

Wat vind ik en mijn gezin van koekje van eigen Deeg.

Ik kreeg de smaken

  • Vijg Havermout
  • Spelt Choco

Spelt choco sprak mij en mijn kinderen direct aan. Choco is toch al snel het tover woord. Daarom dachten we, het lekkerste bewaren we voor het  laatste. Zelf ben ik geen fan van vijgen. En deelde hierin de mening van de kinderen. De vijg havermout zou als eerste getest worden.

De vijg havermout is een stevig koekje met een rijke smaak. Je proeft de pure ingrediënten. De koekjes waren dan ook snel op.

De spelt choco is eindelijk aan de beurt. Ook hier proef je de eerlijke pure ingrediënten. Maar viel tot onze verbazing minder in de smaak. Smaakte wat gewoner. Neemt niet weg dat ook deze heerlijk smaakte maar minder lekker werd gevonden door ons dan de vijg havermout.

Als ik een keer in de buurt ben van de Jumbo ben ( niet bij mij in de buurt) ga ik zeker de andere twee smaken uitproberen. Ik als mega kokos liefhebber moet deze zeker uitproberen.

Al met al zijn de koekjes Van Eigen Deeg heerlijk. En zeker de moeite waard. Dat hun verpakking afbreekbaar is vind ik een grote pluspunt.

Lees ook eens: Hands off my chocolate review

Overige informatie:

De koekjes Van Eigen Deeg is onder anderen te koop bij Jumbo en Landwinkel.

Prijs: €2,59

Wil je meer weten over Van Eigen Deeg: Ga dan naar hun website.

Ken jij Van Eigen Deeg al? Welke smaak lijkt jij het lekkers? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

De ambachtelijke koeken van Van Eigen Deeg. review

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply