7 In Persoonlijk/ Thuis

De Mommy Scenario Tag

De Mommy Scenario Tag BMelloW.nl (1)

Zo nu en dan ga ik op zoek naar een leuke tag. En zo vond ik De Mommy Scenario Tag. (Wie deze tag bedacht heeft kan ik nergens meer vinden. Waarschijnlijk ooit uit het Engels vertaald.

Wat doe ik als mijn kind wordt geduwd? En hoe ga ik om met de driftbui van mijn peuter in een winkel. Dit en nog meer leuke dilemma’s passeren in De Mommy Scenario Tag.

#1  Je kind weigert om te eten. Moeten ze eten wat je hebt gekookt of maak je iets anders?

Mijn kinderen eten wat ik ze voorschoteld. Ik ben daar best streng in. Wat ze niet lekker vinden weet ik heel goed, hiervan mogen ze dan ook minder eten. Maar eten doen ze het. Gelukkig heb ik maar één moeilijke eter. En omdat hij moet, begint hij wel steeds meer dingen lekker te vinden.

Lees ook eens:bah!!Groenten, Tips en trucjes om je kind toch groenten te laten eten.

#2 Je kind heeft een driftbui in de winkel, niets werkt om hem te kalmeren. Laat je het los & kom je terug op een anders tijdstip of ga je gewoon door met winkelen?

Het ligt er een beetje aan wat voor een winkel het is. Als het in de supermarkt is, dan ga ik toch echt mijn aankopen doen. Misschien haal ik dan het hoognodige en niet de extra dingen. Is het shoppen voor de fun. Ja dan is het wat anders. Of ik ga even een break nemen van het winkelen. Bij mij op het winkelcentrum hebben ze op meerdere plekken speelrekken voor kinderen. Vaak is even een break al voldoende om weer verder te kunnen winkelen. Is het mijn dochter haar slaap tijd dan zal ik er eerder voor kiezen om naar huis te gaan. Meestal houden de driftbuien dan wel aan.

Lees ook eens: de driftbuien van mijn dreumes.

#3 Je kind krijgt te veel speelgoed voor zijn verjaardag. Breng je wat terug naar de winkel, laat je ze er gewoon mee spelen of bewaar je wat voor een regenachtige dag?

Dit jaar heb ik heel bewust iedereen gevraagd om mijn dochter geen speelgoed te geven. Ze heeft genoeg. de helft van haar speelgoed staat zelfs in de opslag. Daarin tegen willen we haar kamer opknappen. We vroegen een donatie. Inmiddels ben ik al met kleine dingetjes begonnen. In de vakantie de grote dingen doen. Wordt vervolgd. Mijn zoons vragen eigenlijk al een paar jaar geld. Liever kopen ze een groot cadeau. Zo wilde mijn jongste zoon heel graag van Lego de trein station en de daarbij horende treinen. Die kon hij na zijn verjaardag kopen van centjes.

Terug brengen zou ik nooit doen. Ik vind dat erg onbeschoft.

#4  Je kind wil niet slapen. Laat je het gaan en zet je om 3 uur ’s nachts een film aan of blijf je proberen om ze terug in slaap te krijgen?

Mijn jongens zijn geen probleem wat slapen aangaat. Als ze niet kunnen slapen heeft dat dan meestal een reden. Mijn dochter is in dit verhaal een drama slaapster. En ja als ik uren bezig ben dan wil ik nog wel eens een film op zetten. Niet voor haar. Maar voor mij om wakker te kunnen blijven tot zij slaapt.

De Mommy Scenario Tag:

#5  Je hebt een afspraak maar geen oppas voor de kinderen. Neem je ze mee of verzet je de afspraak?

Dat ligt er toch wel heel erg wat voor een afspraak het is. Als het ook maar even mogelijk is zal ik proberen mijn kind mee te nemen. En anders ja dan moet je het wel verzetten.

#6 Er komt onverwachts visite en je hebt nog 20 minuten. Ruim je snel je huis op of laat je het zo en zegt “het is goed zo. Ik heb kinderen

Als er een afwas staat dan werk ik doe toch echt wel weg. De speelgoed die rondslingert gaat toch echt wel in de kast en eventueel een stofzuiger door mijn huis. Steriel hoeft het niet te zijn. Maar soms laat ik mijn kinderen hun gang gaan en is lopen in de woonkamer een hindernisbaan op zich. Dat wil ik dan toch wel een beetje opgeruimd hebben.

#7 Je bent te laat voor een afspraak en je moet kiezen tussen je haar doen of je make-up. Welke kies je?

Dat is een makkelijke vraag. Mijn haar. Ik heb onhandelbaar haar. Daar moet ik wel wat mee doen. Make- up draag ik vrij weinig.

#8 Je bent in het park en een ander kind duwt jouw kind. Grijp je in of laat je de ouder van het kind ingrijpen?

Meestal grijp ik niet in. Kinderen moeten ook weerbaar worden. Als ik elke keer alles oplost leren ze niet voor zichzelf op te komen. Is het een veel ouder kind of al een tijdje vervelend gedrag aan het vertonen. Ja dan zeg ik er wel wat van.

Dit was De Mommy Scenario Tag. Hoe zou jij reageren in deze situaties?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Maaike
  14/07/2017 at 08:11

  Leuke tag! Bij veel dingen ligt het vaak toch ook net aan de situatie. En aan je humeur, de ene keer kun je het beter aan dan de andere keer.

  • Reply
   BMelloW
   20/07/2017 at 11:53

   Ja precies. Dat is zeker van invloed.

 • Reply
  Sylvia
  10/07/2017 at 22:49

  Super leuke tag. Hij komt ook op mijn lijstje. Goed idee om geld te vragen hier ook speelgoed zat..

 • Reply
  Aneta
  10/07/2017 at 14:16

  Hele leuke tag! Goed dat je je kinderen laat eten wat de pot schaft, minder mag ook inderdaad. Haha ik zou ook een beetje opgeruimd hebben la de visite zou komen

 • Reply
  Kirsten
  10/07/2017 at 09:36

  Leuke tag! Ik ga hem ook overnemen! 🙂 En handig van dat verjaardagsgeld. Wij komen ook om in het speelgoed….

 • Reply
  Marieke
  10/07/2017 at 07:49

  Wat een leuke tag! Ik ga hem overnemen 🙂

 • Reply
  Christa
  10/07/2017 at 07:35

  Wat een leuke tag! Ga hem ook eens doen!

 • Leave a Reply