Een kerstboom optuigen. Voor de één is het piece of cake. Voor de andere is het een nachtmerrie. Vandaag deel ik wat tips om een kerstboom optuigen gemakkelijker te maken. En een paar super mooi gedecoreerde kerstbomen ter inspiratie.

#1 Verlichting:

  • Wat mij altijd helpt om de kerstboom snel en goed op te tuigen begint bij het opruimen van de kerstspullen. Ik weet het, daar heb je nu niks aan. Maar wel een goeie om te onthouden voor het aftuigen. Mijn nummer 1 tip voor het makkelijk en snel optuigen van de boom is de verlichting. O jee de gehate verlichting. Elk jaar haal ik alles tijdens het aftuigen uit de knoop en rol ik op een lege keukenrollen of kranten. Dit voorkomt knopen en maakt het heel makkelijk om ze weer in de boom te hangen.
  • Meters lange verlichting, dit is zo’n gevecht om elke keer weer uit de knoop te halen. Een paar jaar geleden ben ik kortere snoeren verlichting gaan halen en dit helpt enorm. Wel heb ik een verlengsnoer waar 6 snoeren ik kan. En een uit knop op zit. Zo kan ik de snoeren makkelijk er op aan sluiten. De aan/ uit knop heb ik zo geplaatst dat ik er makkelijk bij kan.

#2 Kerstballen:

  • Alle Kerstballen zijn bij mij altijd op kleur gesorteerd en opgeruimd. Heb je boom niet zo veel kleuren dan hoeft dit uiteraard niet. Maar mijn boom is hysterisch en vol kleur en foute kerstballen. Ik werk op kleur. Eerst alles van een kleur goed verdeeld in de boom hangen. Dan de volgende kleuren en zo voort. De speciale of in mijn geval meest foute Kerstballen gaan als laatste. Dit zorgt er voor dat alles een beetje mooi verdeeld zit in de Kerstboom.

# 3 De piek:

  • Overal zie ik in elke Kerst film dat de piek er als laatste in gaat. Ik snap het. Leuk moment een soort van kersttraditie. Maar persoonlijk vind ik dit niet werken. Over de overvolle boom hangen om er bij te kunnen. Ik als klungel laat altijd een paar ballen stuiteren. Oké kapot vallen. Ben je dus net zo een klungel als ik dan is het beter om het na het ophangen van de verlichting in de top de prikken.
  • Hier heb ik iets van 4 pieken en de kinderen mogen altijd kiezen welke ze dat jaar er in willen hebben.

#4 De “lelijke” nep kerstboom:

  • Ook al vind ik een echte boom het mooist. Ik ben jaren geleden gezwicht voor de nep variant. De overheerlijke geur mis ik. Maar de naalden niet. Maar er is een ding wat ik bij mijn boom echt lelijk vind is de stam. Een zo geheten schort helpt. Of als het past in een mand of pot. Maar de stam is moeilijker te verdoezelen. Door grote dikke slingers achter in de boom te plaatsen ter opvulling camoufleer je de stam voor een deel. Plaats niet alleen maar Kerstballen voor in de boom maar ook meer naar achteren. Zo creëer je diepte in je boom en wordt de lelijke stam minder zichtbaar.

Naast wat Kerstboom optuig tips wil je ook nog een paar Kerstbomen laten zien die ik echt geweldig vind. Kijk je met mij mee?

Geweldige kerstbomen:

Kerstbomen een beetje over de top. Maar ik hou er van.

Heb jij misschien nog een goeie tip om het optuigen van de Kerstboom te vergemakkelijken? Welke kerstboom vind jij het mooist? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This