De zomer tag is een leuke opsomming aan vragen over, ja wel, de zomer. Ik werd hier een tijd geleden in getagd door Marieke Blogt Totaal vergeten zag ik de tag laatst bij iemand ander voorbij komen. En werd ik er weer even er aan herinnerd. Gelukkig zit mijn hoofd vast want anders..

De zomer mijn favoriete tijd van het jaar. Van mij mag het alle dagen zomer zijn. De Zomer tag is dan ook op het lijf geschreven.

Wat is je favoriete zomerdrankje.?

Ik ben gek op ijsthee. Al vind ik ijskoffie op zijn tijd ook erg lekker. Maar meestal drink ik gewoon water met een smaakje. Meestal limoen of citroen schijfje er in. Een alcoholische versnapering waar ik van hou is zeker mijn favo op een terras. Namelijk rosé of anders wodka lime.

Wat is jouw ultieme zomerhit?

Hmm ik heb niet echt een ultieme zomerhit. Ik krijg wel altijd het zomer gevoel als ik het liedje van Will Smith hoor met Summer time. Een gouwe ouwe.

Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?

Dat is een makkie. Dat kan ik volmondig beantwoorden met Indonesië.

Hoe ziet jouw droomvakantie eruit? 

Ik heb er twee. Eentje is meer de droom van mijn vriend. Maar omdat ik weet hoeveel het voor hem betekend is het ook mijn droom.

Droom nr 1:

Mijn vriend zijn familie komt uit Aruba. Sterker nog het grootste gros van zijn familie woont daar nog. Zijn droom is dan ook om met mij en de kinderen naar zijn familie te gaan. Zien waar zijn roots liggen. Zijn familie ontmoeten. En zijn grootste trots zijn dochter aan zijn familie voor te stellen. En omdat ik weet hoe belangrijk dit voor hem is, is het ook mijn droom geworden. Ik wil zo graag zijn familie ontmoeten. Het eiland waar hij zo vol liefde over praat zien.

Droom nr 2:

Heel graag wil ik met mijn gezin naar Indonesië. Laten zien aan mijn kids waar (mijn)  hun roots liggen. Het prachtige land met een rugzak op door kruizen als gezin. Waar ik ze de mooiste plekjes kan laten zien. En vast samen nog veel meer mooie plekjes ontdekken.

Ga je liever naar het strand of naar het zwembad?

Ik ben een waterrat. Het maakt mij niet veel uit. Het strand vind ik heerlijk maar ik haat zand. Het zwembad daar in tegen vind ik het water vaak vies. Ach ja, als het echt warm is zwem ik bijna overal wel in.

Draag je liever een badpak of bikini

Ondanks mijn mama figuur. ( Blubber buik, theezakjes als borsten. putten in mijn billen en benen.) toch een bikini.

Wat doe je het liefst in de zomer?

Lekker picknicken met het hele gezin. Liefst nog familie er bij. Neefjes en nichtjes. Alleen dat is er dit jaar nog niet van gekomen. Eigenlijk alles wat zich buiten af speelt. Ik ben een echte standsemeid. Maar ik hou van de natuur en het buitenleven.

Wat zijn je plannen voor deze zomer?

Vooral relaxen. Even niks moeten. Dagjes weg. Maar vooral helemaal niks. Ik merk dat wij als gezin vooral het niets moeten erg nodig hebben. De jongens willen ook niet zo veel. Bijkomen van het schooljaar.

Als je op vakantie gaat, waar ga je dan heen?

Dit jaar gaan we niet op vakantie.

De zomer tag

Lees ook eens de 5 landen op mijn bucket lijst.

Aan welke zomer heb jij goede herinneringen?

De zomer dat ik bijna 8 weken rondgereisd hebt door Indonesië. Zo veel mooie plekken en mensen ontmoet. Ik ben toen naar de eilanden: Java, Bali, Lombok, Gilie Air, Sumba, Sumbawa, Komodo, Rinca en Flores geweest. Vooral Flores heeft mij toen geraakt.

Maar er is nog een zomer waar ik goeie herinneringen aan hebt. De vakantie met mijn broertje, Vader en bonus moeder. Toen gingen we voor 4 weken naar Indonesië. De reis ging van Java, Bali, Lombok en Gili Air.

Tijdens deze reis is vooral Java mij bijgebleven. We zijn toen niet heel Java gaan bezoeken. Maar de stad Surabaya wel. Niet omdat de stad zo geweldig is. Vere van. Maar we werden door een vreemde familie welkom geheten in hun huis. We mochten daar verblijven.

Samen met een van de jongens in dat huis zijn we op zoek gegaan naar de graf van mijn overgroot ouders. Om dit te vinden… Jouw achternaam in een vreemde stad en aan de andere kant van de wereld te zien is toch wel bijzonder. Zeker omdat ik het kon delen met mijn familie. Ooit hoop ik het graf aan mijn kinderen te kunnen laten zien.

Dit was de zomer tag.

Hierbij nomineer ik: Volmaakt onvolmaaktRoelove.

Wat is jouw favoriete vakantie land? En je absolute zomerhit?  Ik hoor het graag van jou.

De foto die ik gebruik is afkomstig van Pixabay

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, FacebookInstagramTwitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This