Nog op zoek naar een laatste moment kerst cadeau. Voor iemand die gek is op puzzelen of kaart spellen. Van Ravensburger heb ik twee leuke spellen mogen testen. Een Disney kerst puzzel en een kaartspel genaamd level 8. Vandaag vertel ik je wat ik er van vind.

Als je mij al een tijdje volgt kan het je niet ontgaan zijn dat ik en mijn gezin gek zijn op spelletjes. Als ik deze mag testen ben ik daar altijd voor in.

Al was een puzzel al weer even geleden dat ik dat had gedaan. Maar de puzzel zag er zo gezellig uit dat ik er voor ging zitten en al snel kwamen mijn jongens helpen.

Legpuzzel ‘Kerstmis met Disney’ 

Het is Kerstmis en buiten rondom de kerstboom vieren je Disney vrienden feest. Alhoewel… feestvieren? Donald kan zich niet staande houden en maakt ruzie met een snoer kerstlampjes. Naast de geïrriteerde Donald staan er verder allemaal vrolijke Disney figuren op deze prachtige 1000 stukjes legpuzzel die een afmeting heeft van maar liefst 70 x 50 cm. Van Mickey Mouse tot Goofy en van Kwik, Kwek en Kwak tot Pluto, Bambi en Knabbel & Babbel. Al puzzelend kom je ze allemaal tegen!

Wat vind ik van de Disney kerst puzzel?

De puzzel ziet er op de deksel mooi uit. Een gezellige samenzijn van verschillende bekende Disney figuren. De deksel roept bij mij meteen een kerst gevoel op. Ik neem aan dat dit ook het idee er achter is van Ravensburger.

Het begin maken van de puzzel vond ik wel even een uitdaging. Waar begin je in godsnaam. Normaal met de randen maar die waren vrijwel allemaal wit en blauw met hier en daar wat groen van de bomen. Niet bepaald makkelijk om te zien wat waar hoort. Maar ik hou wel van een uitdaging.

Vele gezichten kon ik meteen herkennen. Van hieruit ben ik de puzzel gaan opbouwen. Nadat alle figuren zo goed als af waren werd de rest ook een stuk makkelijker om aan te leggen. De kasteel en de kerstboom en al snel het huis. De blauwe lucht bleek nog de meeste uitdaging te zijn. Maar tegen die tijd zat de puzzel al bijna in elkaar.

De puzzel is niet al te lastig om te maken. Maar al met al waren we er drie dagen mee bezig. De puzzel ziet er als het af is erg leuk uit. Mooie kleuren ( niet zo goed te zien op de foto van wegen de donkere en grijzen dagen en dus slecht licht) Een duidelijke puzzel van een goeie kwaliteit. Past goed bij deze tijd van het jaar. En is de perfecte manier om deze koude winter maanden door te komen.

Ravensburger preseneert_ Disney kerst puzzel BMelloW.nl

De prijs:

Ravensburger heeft een advies verkoop prijs van €14,99 Al zag ik dat de prijzen bij verchillende verkoop punten ver uit elkaar liggen. De Disney kerst puzzel is te koop bij de meeste speelgoed winkels en bij bol.com. Op dit moment is het in de aanbieding bij Intertoys  En hiermee op dit  moment het goedkoopst.

Het volgende spel wilde ik maar wat graag testen. Een kaart spel is altijd een leuke manier van tijd verdrijf. Deze kaart spel zag er zodanig uitdagend uit dat ik er nieuwsgierig naar werd.

 Ravensburger preseneert_ kaartspel level 8. BMelloW.nl

Kaartspel Level 8:

Hoe leuk is het om tijdens de kerstvakantie of op oudejaarsavond een spel te spelen met vrienden. Level 8 is een hilarisch kaartspel voor 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar. Wie legt de gevraagde combinaties van getallenreeksen, dezelfde kaarten en kleuren het snelst uit? Wie lukt het als eerst alle 8 levels te halen en wint het spel? Level 8 is gemakkelijk en snel te spelen. Het is een compact kaartspel en daardoor ook ideaal om mee te nemen op vakantie. Een ander voordeel van Level 8 is dat je het zowel met een groep vrienden als met z’n tweeën kunt spelen

Wat vind ik van het kaart spel level 8?

Overal lees ik dat het spel makkelijk te begrijpen is en dat de spel regels duidelijk zijn. Na het hardop voorlezen van de spelregels keken mijn zoon en ik elkaar al snel aan met vragende ogen. Snap jij het? Het opzetten van het spel was duidelijk maar wat de nut van alle stapels waren dat werd ons niet meteen duidelijk.

Op dit soort momenten ben ik maar wat blij met You tube. Al snel had ik het promo filmpje gevonden en snapte we wat meer wat de bedoeling was. Tijdens het spelen leerde we het beter te snappen en kwam er wat meer snelheid in.


Het is een lekker snel kaartspel die zo anders is dan andere kaartspellen. Het doet mij nog het meest aan Rummikub denken. Klinkt raar misschien omdat ik het hier hebt over een kaartspel. Maar als je het speelt zal je mijn vergelijking snappen.

Level 8 is een perfect spel voor een gezellig avondje met vrienden. En met de feestdagen en de lange avonden het perfecte kaartspel.  Omdat dit spel niet duur is maakt het ook een perfect cadeau om te geven.

De prijs:

Ravensburger heeft een advies verkoop prijs van €9,99. Dit is ook wel de prijs waar de meeste winkels zich aan houden. Level 8 is onder anderen te koop bij de bekende speelgoedwinkels en bij  Bol.com. Bij De Intertoys is dit spel op het moment in de aanbieding. Maar hiermee als nog de zelfde prijs al bij Bol.com.

Lees ook eens: Ravensburger presenteert: Tiptoi® atlas en de ScienceX® elektro huis.

Wat vind je van de puzzel of het kaartspel? Is het iets wat je koopt om de donkere dagen door te komen? Of misschien wel cadeau gaat geven?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This